صفحه اصلی / اقتصادی / بازرگانی و تجارت / گرانی ارز صادرات را رونق نمی‌دهد
گرانی ارز صادرات را رونق نمی‌دهد

رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ

گرانی ارز صادرات را رونق نمی‌دهد

رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ با تاکید بر اینکه افزایش نرخ ارز در بلندمدت قطعا به نفع صادرات کشور نخواهد بود، اظهار کرد: اکنون با توجه به شرایط موجود در بسیاری بخش‌های بازار اعتماد لازم برای فعالیت وجود ندارد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ با تاکید بر اینکه افزایش نرخ ارز در بلندمدت قطعا به نفع صادرات کشور نخواهد بود، اظهار کرد: اکنون با توجه به شرایط موجود در بسیاری بخش‌های بازار اعتماد لازم برای فعالیت وجود ندارد.

بابک عابدین اظهار کرد: متاسفانه در ماه‌های گذشته نوعی رکود شدید در بازار صنعت چاپ شکل گرفته است که در این موضوع تنها نوسانات نرخ ارز دخیل نیست، بلکه نگرانی از تبعات این تغییرات شرایطی ایجاد می‌کند که فعالان اقتصادی توان تصمیم گیری ندارند.

وی با بیان اینکه صنعت چاپ هم تحت تاثیر سایر صنایع فعالیت می‌کند، گفت: فعالیت‌های اصلی ما با صادرات کالاهای مختلفی مانند مواد غذایی، بهداشتی، دارویی،شوینده ها، مواد صنعتی و … مرتبط است تا با بسته‌بندی‌های مناسب، این نوع کالاها در بازارهای بین‌المللی عرضه شوند اما اکنون به نظر می‌رسد در این بخش‌ها هم نوعی رکود وجود دارد، بر این اساس امیدواریم تمهیداتی در این زمینه اندیشیده شود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ افزود: یک تصور نادرست آن است که با افزایش نرخ ارز صادرات نیز رونق پیدا می‌کند اما باید توجه داشت که این اتفاق ممکن است در مقطع اولیه فروش یک کالا رخ دهد اما پس از آن افراد ملزم می شوند برای واردات کالای اولیه هزینه‌های بیشتر و به روز را پرداخت کنند ودر نهایت تغییر چندانی در شرایط آنها حاصل نمی شود.

اعتماد خریدار داخلی را هم جلب نکرده‌ایم

عابدین تاکید کرد: طبق تحقیقات صورت گرفته در اتحادیه ما ثبات ارز در میان مدت به مراتب بیشتر از افزایش نرخ ارز به صادرات کمک می کند چرا که در این شرایط امکان برنامه‌ریزی وجود دارد. بنابراین افزایش نرخ ارز در بلندمدت هیچ کمکی به صادرات نخواهد کرد.

این فعال اقتصادی اظهار کرد: حمایت از تولید تعاریف خاص خود را دارد اما متاسفانه در دهه‌های گذشته شیوه‌هایی که در این زمینه به کار گرفته شده، به گونه‌ای بوده است که حتی در بسیاری موارد منجر به جلب اعتماد خریداران داخلی هم نشده است. حال در چنین شرایطی نمی توان با ایجاد محدودیت‌های تعرفه‌ای برای واردات کالاهای مختلف مشکلات را رفع کرد. بلکه نیاز به آن است که الگوهای مناسب‌تری به کار گرفته شود و از سوی دولت راهکارهای موثری در این زمینه اعمال شود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ افزود: سال گذشته در ۹ ماهه اول ما به نسبت شرایط خوبی در بخش صادرات داشتیم اما در سه ماه پایانی ۱۰ تا ۱۵ درصد افت صادراتی را تجربه کردیم. امسال نیز اصلا نمی‌توان برای صادرات رقمی ذکر کرد چرا که فعالیت در این بخش به شدت محدود شده و در نهایت بخش قابل توجهی از صادرات ما به مواد پلیمری که به صورت خام صادر می شوند، مربوط بوده است.

وی گفت: حتی اکنون برخی خریداران مانند عراق درخواست دارند که پرداخت‌های خود را به ریال انجام دهند در حالی که ما مواد اولیه خود را با ارز ۶۲۰۰ تومانی وارد می کنیم و آنها به دنبال آن هستند که بهای ارز را به قیمت ۴۲۰۰ تومان محاسبه کنند.

عابدین در پاسخ به این سوال که آیا ارز تک نرخی به این اتحادیه تعلق نمی گیرد، توضیح داد: برای دریافت ارز تک نرخی اولویت‌هایی وجود داشته و ممکن است دریافت این رقم به طور مثال حدود ۲ ماه به طول بینجامد اما در این مدت افراد برای استمرار فعالیت‌های خود مجبور به تهیه ارز آزاد می شوند.

با توجه به تغییرات صورت گرفته در نرخ ارز شرایطی تجاری کشور به سمتی رفته که با وجود منفی بودن هفت میلیارد دلاری تراز تجاری در سال گذشته، در اولین ماه سال جاری میزان صادرات غیر نفتی کشور در قیاس با واردات ۶۰۴ میلیون دلار بیشتر بوده است، موضوعی که به گفته کارشناسان و فعالان اقتصادی بی شک با شرایط ارزی بی‌ارتباط نبوده است.

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۶۷ درصدی تجارت ایران و مصر

به گزارش کسب و کار نیوز، سید روح اله لطیفی ، سخنگوی کمیسیون روابط بین …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.