صفحه اصلی / اقتصادی / کشاورزی / قارچ خوراکی برچسب دار فقط از مراکز معتبر خریداری کنید
قارچ خوراکی برچسب دار فقط از مراکز معتبر خریداری کنید

وزارت جهاد کشاورزی:

قارچ خوراکی برچسب دار فقط از مراکز معتبر خریداری کنید

مدیرکل امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی از مردم خواست قارچ خوراکی را از فروشگاه ها و مراکز معتبر و در قالب بسته بندی های برچسب دار خریداری کنند.

به گزارش کسب و کار نیوز، در روزهای اخیر، گزارش های مختلفی از مسمومیت و جان باختن شماری از مردم در مناطق مختلف کشور به دلیل مصرف قارچاق سمی منتشر شد که براساس آخرین آمارها تاکنون ۴۴۹ نفر در پنج استان‌ غربی مسموم و راهی بیمارستان شده و هشت نفر نیز جان باخته اند.
با توجه به بارش های خوب اردیبهشت ماه امسال، رویش گیاهان خودرو همچون قارچ در بیشتر مناطق غربی کشورسبب شده تا شماری از هم وطنان، با بی‌احتیاطی و سهل انگاری، اقدام به مصرف آنها کرده و راهی بیمارستان شوند؛ با این حال امسال آمار مسمومیت و قربانیان افزایش یافته و سبب شده تا دستگاه های متولی، پیوسته نسبت به این مساله هشدار دهند.
به گزارش کسب و کار نیوز از وزارت جهاد کشاورزی «غلامرضا تقوی» با تاکید بر سالم بودن قارچ های خوراکی واحدهای تولیدی مجوزدار کشور گفت: بتازگی مسمومیت های انسانی با مصرف قارچ در برخی از استان های کشور رخ داده که دلیل آن مصرف قارچ هایی خودرو در این فصل است که افراد بومی از منابع طبیعی و عرصه های جنگلی برداشت می کنند.
وی اظهارداشت: تشخیص سمی یا غیر سمی بودن قارچ های خودرو در عرصه های منابع طبیعی کار مشکلی است و نیاز به آزمایشگاه دارد؛ بنابراین توصیه می شود مصرف کنندگان از خرید قارچ های فله ای بی نام و نشان و از دست فروشان خودداری کنند.
مدیرکل امور گلخانه ها، گیاهان دارویی معاونت باغبانی با تاکید بر اینکه سالیانه ۱۵۰ هزار تن نیاز قارچ خوراکی کشور در واحدهای مجاز تولید می شود، افزود: اکنون ۹۰۰ واحد تولید قارچ خوراکی دارای مجوز با ایجاد هزاران اشتغالزایی در کشور فعال است که با چنین ظرفیت تولیدی، مصرف کنندگان نباید ریسک خرید قارچ های برداشت شده از عرصه های جنگلی و منابع طبیعی را بپذیرند، زیرا احتمال سمی بودن آنها بالاست.
به گفته وی، این حجم تولید نشان می دهد کمبودی در زمینه تولید و عرضه قارچ خوراکی نداریم به طوری که اکنون سرانه مصرف قارچ برای هر ایرانی حدود یک کیلوگرم است.
وی جمع آوری قارچ از عرصه های منابع طبیعی را نادرست دانست و اضافه کرد: برای جلوگیری از برداشت های غیرمجاز قارچ از عرصه های منابع طبیعی که به طور معمول برای امرار معاش صورت می گیرد، تسهیلاتی برای تولید قارچ خوراکی در چارچوب تولیدات گلخانه ای در طرح توسعه اشتغال روستایی در نظر گرفته ایم که این افراد می توانند با رعایت شرایط و در قالب تشکل ها از آن بهره مند شوند.
تقوی، شناسایی و آموزش واحدهای تولیدی بدون مجوز را از دیگر اقدامات برای کاهش برداشت قارچ از عرصه های منابع طبیعی عنوان کرد.
به گزارش در جهان بیش از ۲۰ گونه قارچ به روش تجاری پرورش داده می‌شود که کشورهای چین، آمریکا، هلند، فرانسه و لهستان پنج کشور برتر تولیدکنندهٔ قارچ خوراکی هستند.
اقتصام**۹۱۸۶** ۲۰۲۳

همچنین مطالعه کنید:

پیش بینی تولید ۱۳.۵ میلیون تن گندم

به گزارش کسب و کار نیوز، سهراب سهرابی افزود: هماهنگی های لازم با شرکت بازرگانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.