صفحه اصلی / اقتصادی / بازرگانی و تجارت / اروپا در پی سیاست جدید همکاری با ایران است
اروپا در پی سیاست جدید همکاری با ایران است

مدیران ایتالیایی

اروپا در پی سیاست جدید همکاری با ایران است

مدیران یک شرکت ایتالیایی تامین کننده تجهیزات برش برای صنایع نفت و گاز و پتروشیمی در خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی تاکید کردند طرف های اروپایی بویژه آنها که با آمریکا روابط تجاری دارند، برای همکاری با ایران سیاست های جدیدی را ترسیم می کنند.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، مدیران یک شرکت ایتالیایی تامین کننده تجهیزات برش برای صنایع نفت و گاز و پتروشیمی در خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی تاکید کردند طرف های اروپایی بویژه آنها که با آمریکا روابط تجاری دارند، برای همکاری با ایران سیاست های جدیدی را ترسیم می کنند.
توافق هسته ‌ای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) بیست و سوم تیرماه سال ۱۳۹۴ (چهاردهم ژوئیه ۲۰۱۵) در وین بین نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، اتحادیه اروپا و گروه ۱+۵ شامل انگلیس، فرانسه، آمریکا، روسیه، چین و آلمان امضا شد.
با اجرای برجام از دی ماه ۱۳۹۴، مقام های ایرانی بارها به کارشکنی های طرف مقابل بویژه آمریکا برای اموری مانند ارتباط های مالی و تجاری اعتراض کرده اند.
«دونالد ترامپ» که از بهمن سال ۱۳۹۵به عنوان رییس جمهوری آمریکا بر سر کار آمده است، شامگاه هجدهم اردیبهشت ماه خروج از این توافق بین المللی را اعلام کرد.
«پائولو جنتیلونی» نخست وزیر ایتالیا، همان شب در یک پیام توییتری تاکید کرد «برجام باید حفظ شود».
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که پیش از این وزیر امورخارجه ایتالیا بود، نیز یادآوری کرد: توافق هسته‌ای با ایران نتیجه ۱۲ سال دیپلماسی و متعلق به همه جهان است.
«فدریکا موگرینی» گفت: اتحادیه اروپا همچنان به برجام پایبند و مصمم به حفظ آن است.

** اروپا علاقه مند به حفظ توافق با ایران است
مدیر تجاری شرکت ایتالیایی «جی.بی.آ» که این هفته برای شرکت در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به تهران آمده بود، در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره خروج ترامپ از برجام گفت: اروپا به حفظ توافق با ایران علاقه مند است و مطمئنم این همکاری ها تداوم می یابد.
«ماسیمو اورینی»* کمبود منابع مالی در ایران را مانعی در شتاب بخشی به پروژه ها در سال های گذشته عنوان کرد و ادامه داد پس از توافق هسته ای و با ورود اروپایی ها به بازار ایران تا حدودی سرمایه های لازم برای اجرای پروژه ها تامین شده است.
اورینی حضور شرکت های ایتالیایی در بازار نفت و گاز ایران را رو به رشد دانست و افزود: امید است مسائل بانکی موجود در تبادلات تجاری و اقتصادی ایران با اروپا حل شود که در این ارتباط سیگنال های مثبتی دیده می شود.
به گفته وی، شرکت جی.بی.ای با بیش از ۲۰سال سابقه فعالیت در تامین تجهیزات مشعل های نفتی از پروژه های نفتی و گازی ایران حمایت و نیازمندی های موجود پروژه ها را تامین کرده است.
این هفته بیست‌ و سومین نمایشگاه بین‎المللی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور ۱۰۵۳ شرکت ایرانی و ۶۰۰ شرکت خارجی از ۳۷ کشور دیگر برگزار شد.
نمایندگان جمهوری آذربایجان، اتریش، اسپانیا، آلمان ، امارات، انگلیس، ایتالیا، بلژیک، ترکیه، جمهوری چک، چین، روسیه، ژاپن، سوئد، سوئیس، فرانسه، کرواسی، کره جنوبی، لهستان، هلند، هند، فنلاند، هنگ کنگ، بحرین، قزاقستان، موناکو، کانادا، لیختن اشتاین، عمان، دانمارک، تایوان، آمریکا، نروژ، استرالیا، برزیل، مالزی و سنگاپور در این نمایشگاه شرکت داشتند.

**جایگاه خوب شرکت های ایتالیایی در بازار ایران
ایتالیا همواره یکی از مشتریان خوب نفت ایران بوده است که در سال های گذشته، سومین شریک نفتی این کشور محسوب می شد.
مدیر پروژه های شرکت جی.بی.ای نیز گفت: روابط سیاسی کشورها همواره بر روابط اقتصادی آنها تاثیرگذار بوده است اما نکته منفی در روابط ایران و اروپا وجود ندارد که مانع از ادامه همکاری ها شود.
«ریکاردو بنلی»** ادامه داد: اروپا در همکاری با ایران موقعیت و جایگاهی جدا از آمریکا دارد و هیچ کشوری حق دخالت در امور دیگر کشورها را ندارد.
وی افزود: ماندن در برجام منافع اروپا و ایران را تضمین می کند.
بنلی گفت: به دنبال برداشته شدن تحریم ها در سه سال اخیر این شرکت جایگاه خوبی در پروژه های نفت و گاز ایران به دست آورده و سرمایه گذاری های خود را وارد این کشور کرده است.
اکنون ایتالیا به عنوان یکی از هشت قدرت صنعتی دنیا، وابستگی زیادی به انرژی دارد که ایران می تواند سهمی قابل توجه در تامین آن داشته باشد.
در زمستان سال ۱۳۹۵، ایران و شرکت «انی» به عنوان بزرگ ترین شرکت نفتی ایتالیا، قرارداد یک ساله‌ ای به منظور فروش روزانه ۶۰ هزار تا ۱۰۰ هزار بشکه نفت خام برای سال ۲۰۱۷ امضا کردند که بزرگ ترین قرارداد فروش نفت به ایتالیایی‌ها به شمار می رود.
این قرارداد، پس از قرارداد ایران با شرکت «ساراس» ایتالیا برای فروش روزانه ۳۵ هزار تا ۶۰ هزار بشکه نفت خام، دومین قرارداد بلندمدت فروش نفت خام ایران با بزرگ ترین شرکت نفتی ایتالیا محسوب می شود.
همچنین تفاهم‌نامه همکاری میان شرکت «آنسالدو» ایتالیا و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، شرکت نفت و گاز پارس، شرکت نفت مناطق مرکزی و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با هدف جمع آوری گازهای ارسالی به مشعل (Flare) برای تولید برق و نوسازی تجهیزات نفت و گاز مهر ماه پارسال امضا شد.
روزنامه ایتالیایی «لاستمپا» نوزدهم اردیبهشت ماه نوشت: ایتالیایی ها که نخستین شریک تجاری ایران در اتحادیه اروپا محسوب می شوند در پی تصمیم آمریکا برای خروج از برجام، نگران از دست دادن قراردادها و مبادلات اقتصادی خود با تهرانند.
در گزارش این روزنامه آمده است: بدترین ضربه به منافع ایتالیا وارد می شود. پس از امضا برجام ایتالیا نخستین شریک تجاری اتحادیه اروپا در تهران شد. در سال ۲۰۱۱ مبادلات تجاری ۲کشور به هفت میلیارد دلار رسیده بود اما ۲سال پس از تحریم های بین المللی، به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار کاهش یافت. اکنون پس از امضای برجام مبادلات سه برابر شده است؛ به طوری که در ۹ ماه نخست سال گذشته میلادی به بیش از سه میلیارد دلار رسید.

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۶۷ درصدی تجارت ایران و مصر

به گزارش کسب و کار نیوز، سید روح اله لطیفی ، سخنگوی کمیسیون روابط بین …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.