صفحه اصلی / اجتماعی / بهداشت و سلامت / ابتلا به تب کریمه کنگو تنها یک مورد بوده است
ابتلا به تب کریمه کنگو تنها یک مورد بوده است

رئیس سازمان دامپزشکی:

ابتلا به تب کریمه کنگو تنها یک مورد بوده است

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: ابتلا به تب کریمه کنگو در سال 97 تنها یک مورد درشهرستان بافت استان کرمان و در اردیبهشت ماه جاری گزارش شده است.

علیرضا رفیعی پور پنجشنبه در گفت و گو  تب کریمه کنگو را بیماری بسیار خطرناک و مهلکی دانست و افزود: فرد مبتلا به این بیماری به دلیل رعایت نکردن اصول اولیه بهداشتی از جمله انجام ندادن سم زدایی در محل نگهداری دام و معدوم کردن کنه بدن دام با دست به این عارضه دچار شده است.
به گزارش کسب و کار نیوز، وی ادامه داد: منشا این بیماری ویروس است و انتقال آن از طریق کنه ای که بر روی بدن دام وجود دارد صورت می گیرد و این انتقال حتی در نسل های بعدی کنه آلوده نیز امکان پذیر است.
رفیعی پور اضافه کرد: متاسفانه تب کریمه کنگو، نشانه های قابل روئیتی در دام ندارد و به راحتی امکان شناسایی دام آلوده به این بیماری میسر نیست.
او گفت: تب کریمه کنگو واکسن ندارد و درمان آن نیز بسیار دشوار و امکان آن تنها ۵۰ درصد است اما راهکارهای ساده ای برای کنترل این بیماری وجود دارد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: افرادی که به دلیل حرفه خود با دام در ارتباط هستند برای جلوگیری از ابتلای به این بیماری خطرناک باید اصول بهداشتی را به خوبی رعایت کنند.
رفیعی پور بیان کرد: انتقال تب کریمه کنگو از طریق همه اجزای دام آلوده نظیر گوشت، پوست و خون امکان پذیر است و سال ۹۶، به دلیل ابتلای به این بیماری پنج نفر جان خود را در کشور از دست دادند.
وی، اطلاع رسانی را از جمله راهکارهای موثر برای پیشگیری از ابتلای دام و انسان به این بیماری دانست و گفت: اگر هیچ دامی در خارج از کشتارگاه ذبح نشود، تمام بیماری های این حوزه قابل کنترل و مهار است.
این مقام مسئول بیان داشت: در مجموع در سال ۹۶ بیماری های مشترک بین انسان و دام نظیر سیاه زخم و تب مالت بیش از ۱۸ درصد کاهش داشته است به گونه ای که از هفت هزار و ۹۰۰ کانون بیماری در سال ۹۵ این رقم در سال ۹۶ به ۶هزار و ۴۰۰ کانون بیماری رسید که این کاهش به دلیل اقدامات کنترلی حاصل شده است.
رفیعی، در بخش دیگری از مطالب خود، وضعیت تولید محصولات غذایی داخل کشور در حوزه دام، طیور و آبزیان را بسیار مناسب توصیف کرد و گفت: محصولات باکیفیتی در ایران تولید می شود و در حال حاضر بسیاری از محصولات تولیدی کشورمان در این حوزه به سایر کشورها صادر می شود.
وی اظهار کرد: هم اینک ۳۸ هزار نیروی انسانی در شبکه های دامپزشکی کشور برای ایمن سازی دام، طیور و زنبور عسل فعالیت دارند و سالانه بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان برای انجام این کار هزینه می شود.
۹۸۷۳ /۶۱۱۸ / ۲۰۲۷

همچنین مطالعه کنید:

مصرف ماهانه ۵ میلیون قوطی شیرخشک در کشور

به گزارش کسب و کار نیوز ، هانی تحویل زاده گفت: سازمان غذا و دارو …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.