صفحه اصلی / اقتصادی / صنعت و معدن / تغییر نرخ ارز بر اقساط وام نوسازی خودروهای سنگین فرسوده اثر ندارد
تغییر نرخ ارز بر اقساط وام نوسازی خودروهای سنگین فرسوده اثر ندارد

معاون وزیر صنعت در پاسخ به ایرنا:

تغییر نرخ ارز بر اقساط وام نوسازی خودروهای سنگین فرسوده اثر ندارد

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تغییر نرخ ارز فقط بر تامین قطعات منفصله (سی.کی.دی) در پروژه نوسازی ناوگان فرسوده سنگین تاثیرگذار است که شامل پرداختی های متقاضیان این خودروها نمی شود.

«محسن صالحی نیا» امروز (سه شنبه) در پاسخ به ایرنا درباره اجرای مگاپروژه نوسازی ناوگان فرسوده سنگین کشور با اشاره به یکسان سازی نرخ ارز و تاثیر آن بر پروژه، تاکید کرد: از آنجایی که تامین قطعات منفصله وابسته به نرخ ارز است و مقرر شده این بخش مالی پروژه از محل صرفه جویی در مصرف سوخت تامین شود، تاثیر آنچنانی بر پرداختی متقاضیان نخواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: روش تامین خودرو در این پروژه شامل ۲۰ درصد آورده نقدی متقاضیان و ۳۰ درصد تسهیلات ریالی بانکی است و ۵۰ درصد دیگر قیمت خودرو شامل قطعات منفصله است که از سوی وزارت نفت و از محل صرفه جویی در مصرف سوخت تامین می شود.
سی.کی.دی بسته ای کامل شامل همه قطعاتی است که برای تولید وسیله نقلیه باید به یکدیگر متصل شوند.
برپایه این گزارش، صرفه جویی یاد شده بر اساس پیمایش خودروها محاسبه می شود که طبق محاسبات، ۱۹ سِنت صرفه جویی در هر لیتر برای هر کیلومتر پیمایش اتوبوس شهری برپایه قیمت نفت فوب خلیج فارس خواهد بود.
قیمتگذاری بر پایه فوب خلیج فارس به معنای قیمتی است که زمان تحویل به کشتی در این منطقه پرداخت می‌شود.
دولت از بیست و یکم فروردین ماه یکسان سازی نرخ ارز را با اعلام قیمت ۴۲۰۰ تومان برای هر دلار کلید زد.

** نیاز به دستکم ۳ میلیارد دلار فاینانس در سال ۹۷
صالحی نیا در ادامه بیان داشت: برای تامین مالی این پروژه، یک مصوبه از شورای اقتصاد و مصوبه ای دیگر از صندوق توسعه ملی اخذ شده و اکنون شرکت های مختلف در حال تهیه و تنظیم اسناد و مدارک لازم برای خرید قطعات مورد نیاز هستند و مراحل کار در بانک ها در دست پیگیری است.
به گفته این مسئول، تامین ارز مورد نیاز این پروژه از محل صرفه جویی در مصرف سوخت و با ضمانت وزارت نفت خواهد بود و امید می رود در ماه های آینده نخستین تولیدات از محل ورود قطعات منفصله جدید و ساخت داخل خودروها را شاهد باشیم.
وی تصریح کرد: در مدت سه سال و نیم اجرای این پروژه در مجموع به ۱۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فاینانس (تامین مالی خارجی) نیاز است که طبق برآوردها برای امسال مبلغی بین سه میلیارد تا سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار نیاز است.
صالحی نیا خاطرنشان کرد: تاکنون مبلغ یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار فاینانس پروژه آماده سازی شده و در حال طی مراحل بانکی است.
به گزارش کسب و کار نیوز، اسفندماه پارسال مگاپروژه نوسازی ناوگان فرسوده سنگین کشور در حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت با واگذاری ۲۰۰ دستگاه خودرو تجاری به متقاضیان در شرکت سایپادیزل آغاز شد.
برنامه دولت برای نوسازی این ناوگان، پرداخت تسهیلات بانکی به دارندگان خودروهای فرسوده است و شمار خودروهای جایگزین شده در سه سال اجرای طرح ۲۰۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه و منابع اختصاص یافته از سوی دولت معادل قطعات منفصله خودرو (بیش از هفت میلیارد دلار) برآورد شده است.
در این طرح، سهم تسهیلات بانکی ۲۱۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال و آورده متقاضی ۱۸۳ هزار میلیارد ریال خواهد بود.
چندی پیش معاون توسعه صنایع حمل و نقل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) به ایرنا گفت: این تسهیلات با نرخ بهره ۱۸ درصد و پنج ساله اعطا می شود که ۳۰ درصد قیمت خودرو را دربردارد.
روز گذشته (دوشنبه) دومین مرحله از مگاپروژه نوسازی ناوگان فرسوده سنگین کشور، با واگذاری۲۵۰ دستگاه خودرو به متقاضیان با حضور «محمد شریعتمداری» وزیر صنعت، معدن و تجارت کلید خورد.
شریعتمداری در این مراسم خاطرنشان کرده بود: برای امسال جایگزینی ۶۰ هزار دستگاه خودرو در برنامه است و امید می رود از مرداد امسال نخستین محموله به خودروهای تجاری ساخت داخل تبدیل و تحویل خودروها در روند جدید پیگیری شود.
اقتصام * ۳۰۶۵ *۲۰۲۵

همچنین مطالعه کنید:

مجوزها به‌صورت رقابتی توزیع شوند/ ورود مجلس برای لغو انحصار واردات خودرو

شایلی قرائی به گزارش کسب و کار نیوز ، جعفر قادری در گفتگو با تسنیم، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.