صفحه اصلی / سیاسی / سیاست خارجی و هسته ای / انگیزه اکراد و جریان اهل تسنن عراق برای مشارکت در انتخابات کاهش پیدا کرده است
انگیزه اکراد و جریان اهل تسنن عراق برای مشارکت در انتخابات کاهش پیدا کرده است

یک کارشناس مسائل عراق در گفت‌وگو با ایسنا :

انگیزه اکراد و جریان اهل تسنن عراق برای مشارکت در انتخابات کاهش پیدا کرده است

یک کارشناس مسائل عراق با اشاره به برگزاری انتخابات پارلمانی در این کشور عربی در چند روز آینده اظهار کرد: به نظر می‌رسد که انگیزه کردها و همچنین جریان اهل تسنن برای مشارکت در انتخابات نسبت به انتخابات قبلی کاهش پیدا کرده و در همین چارچوب اکراد و اهل تسنن کرسی‌های کمتری را در انتخابات پارلمانی عراق می‌توانند نصیب خود کنند.

انتخابات عراق

علی‌اکبر اسدی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه گروه‌های شیعه در این انتخابات در قالب چند ائتلاف در حال رقابت با یکدیگر هستند که در این راستا می‌توان به ائتلاف نصر، دولت قانون، فتح، حکمت ملی و … اشاره کرد، گفت : به نظر می‌رسد که با توجه به تکثر رقابت‌ در بین گروه‌های شیعه عراقی ، فعالیت جدی آنها برای انتخاب نخست‌وزیر و شکل‌ دادن فراکسیون‌های پارلمانی به زمان بعد از برگزاری انتخابات موکول خواهد شد.

وی با بیان اینکه طبق نظرسنجی‌ها ائتلاف آقای العبادی از دیگر گروه‌های شیعه  پیش‌روتر است و بعد از انتخابات احتمالا شاهد رقابت آقایان العبادی و مالکی برای بر عهده گرفتن پست نخست‌وزیری خواهیم بود و قطعا فردی در این رقابت  پیروز می‌شود که بتواند نظر گروه‌های بیشتری را به سمت خود جلب کند، تصریح کرد: گروه‌های سنی و اکراد نسبت به انتخابات قبلی در وضعیت ضعیف‌تری به سر می‌برند گرچه در بین آنها نیز ائتلاف‌ها و گروه‌هایی برای رقابت ایجاد شده است.

این کارشناس مسائل عراق با اعتقاد بر اینکه با توجه به روند کنونی به نظر می‌رسد تغییر عمده‌ای در چینش دولت آینده عراق به وجود نخواهد آمد و گروه‌های مختلف سیاسی شیعه عراق برای تعیین نخست‌وزیر با یکدیگر ائتلاف خواهند کرد تا دولت ائتلافی را شکل دهند، ادامه داد: نوع روابط حیدرالعبادی با کردها، سنی‌ها و همچنین بازیگران خارجی باعث شده که او از شانس بیشتری برای پیروزی در انتخابات برخوردار باشد.

اسدی خاطرنشان کرد: با توجه به وقوع جنگ در عراق و آواره شدن تعداد زیادی از اهل تسنن، بسیاری از آنها نتوانستند کارت هویت برای شرکت در انتخابات اخذ کنند و همین موضوع باعث شده که انگیزه اهل تسنن برای حضور جدی در این انتخابات کاهش پیدا کند. در کردها نیز اختلاف بین آنها بخصوص بعد از مساله رفراندوم در کردستان عراق افزایش پیدا کرده و به جز چند منطقه که کردها لیست مشترک داده‌اند، در دیگر مناطق کردنشین شاهد رقابت چند لیست‌ هستیم.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

رییس سازمان انرژی اتمی: گروسی اگر می‌خواهد می‌تواند به ایران بیاید اما نمی‌توانیم بپذیریم بیایند بگویند ایران «سایت اعلام نشده» دارد / جایی که گاوداری است و در آن آهن قراضه می‌فروشند، چطور می‌تواند سایت هسته‌ای باشد؟

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از انتخاب، محمد اسلامی با تاکید بر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.