صفحه اصلی / اقتصادی / ارتباطات و فناوری اطلاعات / مخترعان قزوین نیازمند چتر حمایتی مسئولان هستند
مخترعان قزوین نیازمند چتر حمایتی مسئولان هستند

چتر حمایتی مسئولان

مخترعان قزوین نیازمند چتر حمایتی مسئولان هستند

مخترعان و مبتکران قزوینی در سال حمایت از کالای ایرانی نیازمند چتر حمایتی مسئولان و مدیران دستگاه های اجرایی برای تولید کالاهای خود هستند.

مخترعان و مبتکران قزوینی در سال حمایت از کالای ایرانی نیازمند چتر حمایتی مسئولان و مدیران دستگاه های اجرایی برای تولید کالاهای خود هستند.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا ، شرکت های دانش بنیان ساختار نوپایی دارند که با تکیه بر علم، دانش و ایده مخترعان و مبتکران خود برای بومی سازی دانش و فناوری تلاش می کنند.
این شرکت ها هرچند در گام نخست نقش پررنگی در فعالیت های اقتصادی ندارند اما در گام های بعدی تولید و عرضه محصولات نقش موثری در به گردش درآوردن چرخ های اقتصادی کشور ایفا می کنند.
شرکت های دانش بنیان در بخش های تولید و صنعت فعال بوده که صاحبان آن با ورود در هر حوزه ضمن ارائه ایده و نظر خود باید از تسهیلات حمایتی لازم بهره مند شوند.

** ایده مخترعان بدون حمایت مسئولان به نتیجه نمی رسد
طراح و مبتکر ۲۰ طرح صنعتی و کاربری ثبت شده در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: طرح بخاری هوشمند با محفظه احتراق بسته که اکسیژن محل نصب را مصرف نکرده و گازهای ناشی از احتراق را نیز وارد محوطه نمی کند را اختراع کرده و تولید انبوه آن هم بسیار مقرون به صرفه است.
بهزاد کاملان افزود: با حمایت و توجه مسئولان استانی امیدواریم این محصول را که بسیار کاربردی بوده و زمینه اشتغال مستقیم ۲۰۰ نفر را نیز ایجاد می کند، به تولید انبوه برسانیم.
وی با اشاره به راه اندازی خط تولید درپوش فیلتر روغن خودرو با حمایت های بلاعوض مرکز رشد بسیج، اظهار کرد: با دریافت ۵۰ میلیون ریال کمک بلاعوض از این مرکز موفق به سرمایه گذاری بالغ بر پنج میلیارد ریالی شده و درپوش فیلتر روغن برای خودروهای (TU5) با دانش بومی را نیز به تولید انبوه برسانم.
به گفته وی، اکنون این محصول در سراسر کشور با استقبال خوبی مواجه شده و بالغ بر ۸۰ نماینده در سراسر میهن اسلامی توزیع آن را انجام می دهند.
کاملان با بیان اینکه یک طراح و مخترع تنها توان ایده سازی و پرورش آن را دارد، اضافه کرد: برای تولید انبوه یک کالای ساخت داخل باید حمایت مسئولان و دستگاه ها باشد و در غیر این صورت ایده مخترعان هرگز به ثمر نخواهد نشست.
این طراح صنعتی ادامه داد: ظرفیت و ایده های زیادی برای تولید موجود است که امیدواریم با حمایت مسئولان و دستگاه ها بتوانیم برای به ثمر نشستن آنها اقدام کنیم.
وی در پایان افزود: مسئولان دستگاه های ذیربط می توانند با تخصیص یک کارگاه آزمایشگاهی در یکی از شهرک های صنعتی استان برای نمونه سازی محصولات اختراعی مبتکران اقدام کنند زیرا یک مخترع یا طراح صنعتی قادر به تهیه این نوع مکان ها نیست.

**حمایت از مخترعان واقعی و جدی صورت گیرد
مخترع و طراح سامانه های امنیتی و ردیابی خودرو به خبرنگار ایرنا گفت: با دانش بومی موفق به طراحی سامانه امنیتی و رفاهی برای خودروها شده ایم که با نصب آن از طریق تلفن همراه می توان موقعیت خودرو را در هر زمان و مکانی مشاهده کرد.
مجتبی خلیلوند ادامه داد: این سامانه بدون محدودیت فاصله در صورت بازشدن درب خودرو به صاحب آن هشدار لازم را داده و در صورت سرقت می توان از طریق ارسال پیامک آن را متوقف کرد.
وی، سامانه ضربه گیر، هشدار سرقت باطری و سیستم رفاهی را از جمله ویژگی های دیگر این طرح تمام ایرانی دانست و گفت: در صورت تولید انبوه قیمت آن نیز در بازار می تواند نسبت به مشابه آن بسیار کاهش پیدا کند.
وی اظهار امیدواری کرد تا تیرماه سال جاری این محصول به بازار عرضه شود اما نقش حمایت مسئولان را در این راه بسیار مهم و اساسی دانست.
این طراح در پایان افزود: امیدواریم در سال حمایت از کالای ایرانی، حداقل از واردات کالاهای خارجی مشابه این محصول خودداری شود و برای حمایت از تمامی مخترعان و تولیدکنندگان کشور و استان اقدام های مشابه لازم در این زمینه صورت پذیرد.

**موانع پیش روی مخترعان و صاحبان ایده ها برداشته شود.
یک مخترع دیگر قزوینی که دستگاه شست و شوی تخت بیمار را اختراع کرده، گفت: این اختراع برای نخستین مرتبه در جهان صورت گرفته و هیچ نمونه مشابهی نیز ندارد.
رجب باباخانی اضافه کرد: این محصول برای بیماران سکته مغزی، قطع نخاع و نیز بیمارانی که بیش از ۱۰۰ کیلوگرم وزن دارند کاربری بوده و افراد می توانند با داشتن این محصول به راحتی برای استحمام بیمار خود اقدام کنند.
وی با بیان اینکه همه مراحل لازم برای اختراع صورت گرفته اما متاسفانه با مشکل ثبت و مجوز رسمی جهت تولید انبوه آن روبرو هستیم، ادامه داد: بدون شک نظام بوروکراسی و قوانین دست و پاگیر اداری یکی از مشکلات مخترعان ما در روند ثبت اختراعات خود بوده که امیدواریم چنین معضلاتی توسط دستگاه های ذیربط از پیش پای طراحان صنعتی ما برداشته شود.
وی، پرداخت تسهیلات با کارمزد پائین و بالا بردن توان صاحبان ایده را از دیگر نیازهای مخترعان این استان دانست و گفت: تحقق موارد یاد شده بی شک موجب افزایش انگیزه و بالا رفتن روحیه مبتکران و صنعتگران ما در امر خودکفایی کشور خواهد شد.

** وعده مسئولان برای حمایت از مخترعان عملیاتی نشده است
یک طراح و مخترع قزوینی که موفق به اختراع سه چرخه کاربردی برای معلولان شده در این باره گفت: محصول یاد شده قابل عبور از مناطق ناهموار و صعب العبور بوده و کاربردهای دیگری نیز دارد.
محمدرضا بابایی صالح، اتوماتیک بودن این وسیله برای استفاده افراد معلول را بسیار کارآمد دانست و افزود: مصرف بهینه و پنچر نشدن چرخ ها دیگر مزیت های این سه چرخه است.
به گفته وی، با حمایت بسیج علمی پژوهشی توانستیم گام های مهم و اساسی را برای ثبت این محصول برداریم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه برای تولید انبوه این وسیله به منابع مالی و حمایتی نیازمندیم اما تاکنون وعده های داده شده مسئولان عملیاتی نشده است.

**گام های خوبی برای حمایت از تولید و شرکت های دانش بنیان برداشته شده است
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حمایت های مجلس از مخترعان و شرکت های دانش بنیان، گفت: امسال برنامه های مناسبی برای حمایت از تولیدات داخلی داریم که تخصیص ۳۶ هزار میلیارد ریال اعتبار از جمله آنها است.
داود محمدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تخصیص ۱۸ هزار میلیارد ریال برای مشوق های صادراتی و تقویت بودجه شرکت های دانش بنیان از گام های دیگر مجلس برای حمایت از مبتکران و صاحبان ایده است.
این نماینده مجلس اضافه کرد: برای تحقق شعار سال از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان حمایت از کالای ایرانی، باید به سمت استفاده بهینه از داشته ها و ظرفیت های خود پیش برویم.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز ما در علم و فناوری به قله افتخار در منطقه رسیده ایم اما در زمینه تجاری سازی محصولات موفق عمل نکرده ایم.
محمدی در پایان گفت: برای اینکه بتوانیم علم کشور را به ثروت تبدیل کنیم باید از شرکت های دانش بنیان، مخترعان و مبتکران خود حمایت های جدی و خوبی به عمل آید.

** استان قزوین دارای ۴۹ شرکت دانش بنیان است
رئیس پارک علم و فناوری استان قزوین در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: در سال حمایت از کالای ایرانی موضوع تجاری سازی و بازاریابی را به صورت جدی در پارک مورد توجه قرار داده ایم.
یوسف گرجی مهلبانی با اشاره به حمایت از محققان و پژوهشگران، افزود: مبتکران نباید در حوزه های اقتصادی وارد شوند اما حمایت از کسانی که تاکنون وارد این بخش ها شده اند در دستور کار ما قرار دارد.
وی اضافه کرد: امسال تلاش داریم ارتباط بین فعالان حوزه پژوهش و اختراع را با بخش صنعت پررنگ تر کنیم تا شاهد به ثمر نشستن دستاوردهای علمی و پژوهشی در جامعه باشیم.
مهلبانی در پایان گفت: متاسفانه برخی صنعتگران و فعالان بخش صنعت از بسیاری ایده ها و اختراعات صورت گرفته بی اطلاع بوده که در صورت برقراری ارتباط بین این ۲ حوزه می توان ضمن کاهش دغدغه و نگرانی های موجود، برای تولید انبوه محصولات مورد نیاز اقدام کرد.

همچنین مطالعه کنید:

رگولاتور ارتباطات: اهتمام ایرانسل به کاربرد هوش مصنوعی چشم‌گیر است

به گزارش کسب و کار نیوز ، فتاحی با حضور در غرفه ایرانسل، در سومین …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.