رئیس دپارتمان استعدادیابی فدراسیون بسکتبال در گفت وگو با ایسنا، درباره برنامههایش برای پرورش بسکتبالیستها اظهار کرد: اصلیترین برنامه مد نظر خارج کردن بسکتبال از روش گلخانهای است. یک برنامه مشترک بین فدراسیون ورزشهای دانشآموزی با فدراسیون بسکتبال تنظیم میشود که ما در آن به دنبال ایجاد یک سامانه بزرگ هستیم. در این برنامه یک هرم بزرگ ایجاد میشود که از یک مدرسه در یک شهرستان شروع میشود و تا استان و کشور پیش میرود.
رمضان ادامه داد: طبق برنامه ریزی انجام شده قرار است ثبت نام دانشآموزانی که در رشته بسکتبال فعالیت میکنند از تیم مدرسه در این سامانه انجام شود. یعنی مدرسهای که میخواهد تیمش وارد مسابقه منطقه شود باید نام بازیکنانش را ثبت کند. سپس تیم منطقه باید دوباره نام بازیکنانش را ثبت کند و دوباره این ثبتنام برای تیم شهر و استان هم انجام میشود. با این اتفاق بسکتبال ایران صاحب یک سامانه بزرگ از بازیکنانی میشود که در سراسر ایران به بسکتبال علاقه دارند و بازی میکنند.
او افزود: در این سامانه تمام مشخصات بازیکنان ثبت میشود و ما چکیده اطلاعات همه بازیکنان را در اختیار خواهیم داشت. ما در انجمن تمام این منتخبها را رصد میکنیم و آنها را زیر نظر داریم. با این شرایط بسکتبال صاحب یک سامانه خواهد شد که در یک رده سنی مشخص بازیکنانی با ویژگیهای مورد نظر را دارد. مثلا ما میتوانیم تعدادی مشخص بازیکن ۲۰۰ تا ۲۰۵ سانتیمتری داشته باشیم که سراسر کشور فعال هستند.
رئیس دپارتمان استعدادیابی فدراسیون بسکتبال در پاسخ به این سوال که چطور این بازیکنان از نظر آموزشی تحت نظر قرار میگیرند تا با عادتهای نامناسب رشد نکنند؟ بیان کرد: با همکاری دپارتمان آموزش و هیاتهای استان و شهرستان این موضوع را مد نظر داریم. ابتدای امر قرار است که یکسری پارامترهای خاص به معلمان ورزش اعلام کنیم که بازیکنان را بر اساس آنها انتخاب کنند. از طرف دیگر نیز یکسری اصول اولیه آموزش نیز به آنها ارائه میشود تا بازیکنان طبق آنها رشد کنند.
رمضان افزود: همچنین هیاتهای استانی و کمیته آموزش نیز فعال خواهند شد تا این بازیکنان طبق یک اصول یکسان و درست رشد کنند و در آینده اسیر یکسری عادتهای نادرست نشوند. در مجموع تاکید میکنم که این کار تنها توسط من انجام نمیشود بلکه یک کار بزرگ تیمی است که در سراسر کشور انجام میگیرد.
او همچنین به ایسنا گفت: هدف ما این است که بسکتبال از سیستم گلخانهای خارج شود. باید شرایطی پیش بیاید که ۱۵ هزار بازیکن بسکتبال بلد در سطح کشور داشته باشیم که از میان آنها ۵۰۰ بازیکن خیلی خوب پرورش بدهیم. باید اتفاقی بیفتد که در آینده نگران یک پست خاص یا رفتن و مصدومیت یک بازیکن در تیم ملی نباشیم. تاکید میکنم که این برنامه نیز یک یا دو ساله جواب نمیدهد. این یک برنامهای است که بیش از ۵ سال زمان نیاز دارد و ما بعد از آن شاهد نتیجهاش خواهیم بود.
انتهای پیام