صفحه اصلی / اقتصادی / کشاورزی / تعرفه واردات نخ ابریشم ۲۶ درصد شد
تعرفه واردات نخ ابریشم ۲۶ درصد شد

رئیس مرکز نوغانداری در گفت و گو با ایرنا:

تعرفه واردات نخ ابریشم ۲۶ درصد شد

رئیس مرکز نوغانداری کشور معاونت امور دام وزارت جهادکشاورزی گفت: دولت با هدف حمایت از تولید داخلی و رونق صنعت نوغانداری، امسال تعرفه واردات نخ ابریشم را 26 درصد و تعرفه پیله ابریشم را پنج درصد تعیین کرده است.

به گزارش کسب و کار نیوز، وضع تعرفه ۱۵۰ و ۲۰۰ درصدی برای واردات پیله و نخ ابریشم در سالهای ۷۹ تا ۸۰ سبب رونق صنعت نوغانداری در کشور شد اما در دهه ۸۰ تا سال ۹۱ با کاهش این تعرفه ها به پنج تا ۱۰ درصد، شاهد افول صنعت نوغانداری و ورود بی رویه نخ ابریشم به کشور بودیم.
در دولت تدبیر و امید مرکز توسعه نوغانداری کشور از سال ۹۳ به عنوان متولی نوغانداری در زیرمجموعه تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی ایجاد شد که علاوه بر نقش ستادی با اقدامات اجرایی از طریق سازمان جهاد کشاورزی استان ها و مشارکت مردمی در تولید نوغان و نخ ابریشم تاثیر خوبی در بهبود این صنعت در کشور داشته است.
با هدف حمایت از تولید داخل، در سال ۹۵ تعرفه واردات نخ ابریشم ۹ درصد و در سال ۹۶ به ۱۵ درصد افزایش یافت و واردات پیله ابریشم پنج درصد بود که این روند رو به افزایش تعرفه ها در سال ۹۷ نیز استمرار یافته و تعرفه واردات نخ ابریشم به ۲۶ درصد رسیده است.
«علی اصغر داداش پور» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره سیاست های دولت در حمایت از صنعت تولید نخ ابریشم در کشور اظهار داشت: در سالهای گذشته کاهش تعرفه نخ ابریشم مشکلاتی را به ویژه در زمینه صنعت نوغانداری و ابریشم سنتی و صنعتی ایجاد کرد به طوری که غیر فعال بودن چهار کارخانه ابریشم کشی در گیلان و خراسان و دو سوم کارگاه های سنتی ابریشم کشی در کشور موجب شد تا در نرخ تعرفه گذاری این محصولات تجدیدنظر شود.
داداش پور با بیان اینکه تعیین تعرفه مناسب پیله و نخ ابریشم یکی از عوامل موثر بر فرآیند احیا و توسعه نوغانداری و حمایت از تولید داخل محسوب می شود، اظهار داشت: با ثابت بودن تعرفه واردات پیله ابریشم، اقبال تجار و واردکنندگان از واردات نخ ابریشم به واردات پیله ابریشم در راستای فعال شدن کارخانجات صنعتی و کارگاه های سنتی ابریشم کشی تغییر یابد.
رئیس مرکز نوغانداری کشور با بیان اینکه پیله خشک ابریشم از چین و ازبکستان وارد می شود، گفت: واردات پیله ابریشم توسط تجار به جای نخ ابریشم می تواند موجب حرکت و پویایی صنایع ابریشم و کارگاه های سنتی ابریشم شود.
وی تصریح کرد: اکنون بالغ بر ۱۸ هزار خانوار نوغاندار با فرایند دریافت تخم نوغان، پرورش کرم ابریشم تا تولید کرم ابریشم در کشور فعالند و فرایند عمل آوری و فرآوری آن به نخ به حوزه صنعت، معدن و تجارت و میراث فرهنگی برمی گردد.
داداش پور در ادامه اظهار داشت: ما به دنبال افزایش همگرایی هستیم تا با کمک صنایع ابریشم کشی بتوانیم در کنار تولید نخ، تولید حریر، شال و روسری هم داشته باشیم که اکنون به شکل محدود در استان خراسان انجام می شود.

** رشد ۱۱۰ درصد نرخ خرید تضمینی پیله تر ابریشم طی ۶ سال
رئیس مرکز نوغانداری کشور گفت: در مقایسه سالهای ۹۲ تا ۹۶ قیمت خرید پیله تر ابریشم از ۸۳۰۰ تومان به ۱۸ هزار و ۱۰۰ تومان در بازار افزایش یافته است که یک رشد ۱۱۰ درصدی را طی مدت ۶ سال نشان می دهد.
داداش پور اظهار داشت: اقدام دولت در خرید تضمینی پیله تر ابریشم سبب شد بخش خصوصی اقبال بیشتری به این بخش نشان بدهد و تمام پیله های تولیدی به صورت نقدی و بیش از نرخ خرید تضمینی خریداری شود که این امر نیز بیانگر کیفی بودن تولید پیله تر ابریشم در داخل کشور است.
وی از دیگر اقدامات حمایتی دولت از صنعت نوغانداری کشور را تولید داخلی نهال توت و توزیع رایگان آن دانست و افزود: سال گذشته بیش از ۳۳۰ هزار اصله نهال توت تولید و در ۱۹ استان کشور توزیع شد؛ بر این باوریم که هرجایی که درخت توت باشد می توانیم با کنترل دما و رطوبت تولید و پرورش کرم ابریشم را داشته باشیم.
رئیس مرکز نوغانداری کشور ادامه داد: صنعت نوغانداری و تولید پیله تر ابریشم به عنوان یکی از مشاغل جانبی و خرد در کنار سایر مشاغل کشاورزی در اغلب مناطق کشور قابل انجام است زیرا در طول سالهای اخیر تعداد جعبه هایی که خانوارها پوشش می دهند، زیر ۲ جعبه است.
وی اضافه کرد: هدف ما علاوه بر اشتغالزایی تولید دو مدل نخ برای چله کشی و بافت و خواب فرش است که کارگاه های صنعتی ابریشم محصولشان برای چله کشی و کارگاه های سنتی تولیداتش برای بافت یا خواب فرش بکارگرفته می شود تا بخشی از نیازهای مرکز ملی فرش را تامین کنیم.

**زنجیره صنعت ابریشم تکمیل شود
رئیس مرکز نوغانداری کشور گفت: از وزارت صنعت معدن و تجارت و سازمان میراث فرهنگی انتظار داریم تا همپای وزارت جهادکشاورزی در تکمیل زنجیره ابریشم و فعال شدن حوزه های کاری کمک و مساعدت کنند تا در سالی که رهبر معظم انقلاب «حمایت از کالای ایرانی» نامیده اند، تولید این محصول در مناطق مختلف کشور پیگیری شود.
تولید پیله کرم ابریشم در ایران سابقه طولانی دارد، بنابراین مرکز نوغانداری کشور برنامه احیای نوغانداری، احیای توتستان های موجود و ایجاد توتستان های جدید را به عنوان تنها منبع غذایی کرم ابریشم در دستور کار دارد.
این مرکز به دنبال اعمال مکانیسم های حمایتی برای اعتمادسازی مردم به صنعت نوغانداری کشور است تا نهاده های مورد نیاز این بخش از جمله نهال توت اصلاح شده و تخم نوغان به شکل یارانه ای تولید و با حداقل قیمت در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.
اکنون ۵۰ درصد پیله تر ابریشم در استان گیلان و بقیه در ۱۸ استان دیگر کشور تولید می شود.
اقتصام**۹۱۸۶*۲۰۲۵

همچنین مطالعه کنید:

کاهش قیمت دام زنده/ استمرار توزیع گوشت‌های تنظیم‌بازاری برای تعادل در بازار

به گزارش کسب و کار نیوز ، منصور پوریان – رئیس شورای تامین  دام کشور  …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.