غلامعلی رنجبر در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: برنج گیاهی است که نیاز به آب زیاد دارد و با شرایطی که ما در مازندران داریم و مطالعاتی که در دنیا صورت گرفته باید برنج را به جای این که به صورت غرقابی بکارند به صورت پشتهای کاشته تا بتوانند با آب کمتر، برنج را تولید کنند، اما مطالعات نشان داده این روش کشت در برنج با ماهیت جدید قطعا محصول کمتری خواهد داد ولی اگر به کمتر بودن محصول قانع بوده، محصول میدهد.
وی ادامه داد: پژوهشکده ژنتیک کارهایی از جمله آماده کردن گیاهان مختلف را در مقابل بعضی از محدودیتها دارد تا در شرایط محدود، گیاهان رشد کنند و محصول اقتصادی بدهد و مشکل سازگاری گیاه با محیط حل شود.
رنجبر افزود: ما با توسعه کشت رفته رفته با شور شدن اراضی مواجه هستیم؛ کار پژوهشکده تحقیق ژنتیکی روی محصولاتی از جمله برنج، گندم، کلزا و سویا بوده تا بتوانند در اراضی که یا خاک آن شور است یا آب شور دارند نه تنها رشد کند بلکه محصول قابل قبول اقتصادی نیز بدهد.
سرپرست پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیان کرد: بخشی از کار پژوهشکده این بوده که گیاهان شورپسند را شناسایی، علت شور پسندی آنها را درآورده و روی ژنهایی که باعث شور پسندی می شوند کار کرده و امکان انتقال این ژنها به گیاه هدف مثل برنج را فراهم کند.
رنجبر گفت: مطالعات باید باعث شود تا گیاه هدف هم تحمل به شوری بالایی داشته باشد و هم محصول اقتصادی خوبی را تولید کند؛ در این موضوع که یک فصل کاری وسیعی را شامل می شود کارهای زیادی انجام شده و خارج از پژوهشکده نیز در قالب پایان نامه دانشجویی در حال انجام است.
وی تصریح کرد: روی برخی از امور مثل کودهای زیستی کارهای خوبی صورت گرفته، فرمولیزاسیون کودهای زیستی انجام شده و در حال حاضر روی طرح های تجاری کردن و نیمه صنعتی کردن کودهای زیستی کار میکنیم.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی مازندران یادآور شد: کود زیستی برای تولید ارقام جدیدی از برنج کار شده، تولید شده و بستگی به نوع رویکردهای جهاد کشاورزی استان هماهنگ شده تا به نیازهای کشاورزان از نظر نوع تکنولوژی بذری که دارد پاسخ گو باشد.
رنجبر با بیان اینکه “برنج روشن” هنوز به عنوان یک رقم ثابت ثبت نشده است، افزود: برنج روشن هنوز نیاز به کار دارد و هنوز به عنوان یک رقم ثابت ثبت نشده است قطعا با گذشت ۱۰ تا ۱۵ سال به یک رقم ثابت شده خواهیم رسید.
انتهای پیام