صفحه اصلی / سیاسی / مجلس / مدیریت ارز نیازمند برنامه هوشمندانه است
مدیریت ارز نیازمند برنامه هوشمندانه است

نماینده مردم تهران در مجلس:

مدیریت ارز نیازمند برنامه هوشمندانه است

تهران - ایرنا - نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی گفت: ارز از منابع کمیاب کشور است که مدیریت عرضه و تقاضای آن نیازمند برنامه هوشمندانه و دقیقی است.

به گزارش کسب و کار،

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، سیده فاطمه حسینی در نطق میان دستور جلسه علنی امروز – چهارشنبه – مجلس با یادآوری التهابات ارزی در هفته های اخیر، افزود: در مدیریت ارز انتظار می رفت ارز ناشی از صادرات غیرنفتی بویژه بخش عمده آن که متعلق به نهادهای عمومی غیردولتی است به شکل شفاف به بازار ارز در راستای پاسخ به تقاضای مدیریت شده هدایت می شد.
وی تصریح کرد: انتظار می رفت بانک مرکزی با شکل دادن بازار متشکل ارزی، در حذف رانت های ارزی گام بر می داشت.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که در مدیریت تقاضای ارز و در التهابات ارزی اخیر شاهد خلاءهای تصمیم گیری بودیم، ادامه داد: دولت به صورت روشن تکلیف تقاضای ارزی دانشجویی که نیاز دانشجویان و جوانان شاغل به تحصیل در خارج از کشور و همچنین سایر نیازهای خرد نظیر ارز مسافرتی برای بیماران را مشخص نکرده است که انتظار می رود برای این دغدغه ها پاسخ روشن و مناسبی ارائه کند.
حسینی خاطرنشان کرد: در التهابات اخیر ارزی شاهد روزافزون شدن تقاضای تبدیل دارایی های ریالی به ارزی بودیم که اگر عمده منشا التهابات را بی اعتمادی کنشگران بازار ارز اعم از بنگاه های اقتصادی و خانوارها به سیاستگذاران بدانیم، می بایست در سطح ملی با عزمی راسخ در جلب اعتماد عمومی و ترمیم آن بکوشیم، با توجه به این که دولت و مراجع اقتصادی چندگانه تاثیر به سزایی در انتشار پیام ثبات و آرامش دارند.
وی به دولت پیشنهاد کرد سخنگوی اقتصادی برگزیند تا همواره از دولت تنها یک پیام برای کنشگران اقتصادی در جامعه منتشر شود تا به این ترتیب تشدید التهابات ارزی با پیام های چندگانه کاهش یابد.
نماینده مردم تهران در مجلس در بخش دیگری از نطق خود به کاستی ها در حوزه زنان اشاره کرد و گفت: گزارش های اخیر اقتصادی، زنان تحصیلکرده ایرانی را سرمایه بالقوه برای رشد بلند مدت و پایدار معرفی می کند.
وی افزود: برای آن که فرصت های شغلی برای زنان گسترش یابد و در نهایت به افزایش تولید ناخالص داخلی منجر شود، راهکارهایی نظیر کاستن از موانع حقوقی و اجتماعی، کاستن از شکاف دستمزد بین مردان و زنان، تخصیص یارانه نگهداری از فرزندان به زنان شاغل با درآمدکم و متوسط و همچنین رفع وضعیت غیررسمی بازار کار پیشنهاد می شود.
عضو فراکسیون زنان مجلس با بیان این که کاهش هزینه های زنان برای حضور در بازار کار می تواند در طولانی مدت منجر به رشد شود، تصریح کرد: بسیاری از زنان به دلیل مشکلات شخصی و خانوادگی به دنبال یافتن کار نیستند یا بنا به یافتن کار نامناسب، ناامید شده اند و از گروه متقاضیان کار خارج شدند.
حسینی افزود: با وجود تلاش هایی که برای تحصیل زنان در سطح کشور صورت گرفته است، موانع متعددی بر سر راه مشارکت اقتصادی زنان وجود دارد، از این رو به نظر می رسد با توجه به این که سیاستگذاران به موضوع دست یابی رشد اقتصادی هشت درصدی و بهره وری ۲٫۸ درصد که در قانون برنامه ششم تصویب و هدف گذاری شده است، اقدامات ویژه ای برای حمایت از اشتغال زنان فارغ التحصیل دانشگاهی باید اتخاذ کنند.
وی ادامه داد: در صورتی که شکاف حقوق و دستمزد بین زن و مرد کمتر شود شاهد دستاوردهای اقتصادی خواهیم بود.
وی پیش بینی کرد بوسیله این شیوه درآمد متوسط زنان در بخش های رسمی و غیر رسمی تا ۱۳ درصد افزایش یابد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: برنامه نگهداری از کودک باعث رشد اقتصادی و درآمد دولتی و افزایش تولید ناخالص داخلی می شود، این برنامه در طولانی مدت دو درصد رشد تولید ناخالص داخلی را در پی خواهد داشت بنابراین استفاده از تجارب دنیا در این موضوع را پیشنهاد می کنم.
سیام**۹۳۱۴**۱۳۳۶

همچنین مطالعه کنید:

رئیس جمهور: لایحه بودجه ۱۴۰۴ شفاف است/ توجه به ثبات، رشد اقتصادی، اشتغال و عدالت

به گزارش کسب و کار نیوز ، مسعود پزشکیان در جلسه علنی امروز سه شنبه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.