به گزارش کسب و کار، محمد جهانشاهی در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه استان بر لزوم معرفی و شناساندن آثار تاریخی و جاذبههای گردشگری این استان تاکید و اظهار کرد: رسانهها و اصحاب رسانه میتوانند نقش مهمی در معرفی ظرفیتهای گردشگری استان ایفا کنند.
وی از برنامهریزی این اداره کل برای معرفی ظرفیتهای تاریخی و گردشگری استان خبر داد و افزود: اخیرا با متروی تهران مذاکراتی در خصوص معرفی این ظرفیتها با استفاده از ظرفیتهای تبلیغی مترو انجام دادیم و بزودی آثار و ظرفیتهای تاریخی و گردشگری استان در آن معرفی میشوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان، حضور در نمایشگاههای ملی و بینالمللی را از دیگر برنامههای این اداره کل برای رونق صنعت گردشگری در استان و معرفی ظرفیتهای آن برشمرد و تصریح کرد: در همین ارتباط در سال ۹۷ علاوه بر برپایی و فعالسازی بازارچههای صنایعدستی در استان، اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان حداقل در یک نمایشگاه بینالمللی نیز حضور مییابد.
وی با اشاره به توانمندیهای استان سمنان در حوزه صنعت گردشگری گفت: استان سمنان از نظر ظرفیتهای گردشگری یک استان منحصربهفرد است و لذا معرفی این ظرفیتهای منحصر به فرد و یگانه، نیازمند یک مدیریت منسجم و همراهی همه هماستانیهاست.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان ضمن دعوت از همه صاحبان ایده برای همکاری با این اداره کل، گفت: اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان از ایدههای نوو بدیع در زمینه توسعه گردشگری و رونق این صنعت پردرآمد در استان استقبال میکند.
جهانشاهی با بیان اینکه به مشارکت بیشتر سازمانهای مردمنهاد سخت محتاجیم خاطرنشان کرد: بهرهگیری از ظرفیت افراد خلاق و نخبه در این زمینه از سرفصلهای کاری ماست و لذا از هر ایدهای که به ایجاد تحرک در صنعت گردشگری استان کمک کند استقبال میکنیم.
وی از برگزاری تورهای آشناسازی مردم با آثار تاریخی و جاذبههای گردشگری به عنوان یکی دیگر از اولویتهای کاری این اداره کل در سال جدید نام برد و بیان کرد: استان سمنان به واسطه تنوع اقلیمیاش در صنعت اکوتوریسم و توریسم روستایی نیز از توانمندی و تنوع بسیار خوبی برخوردار است از همین رو توجه به این بخش نیز در برنامههای میراث فرهنگی استان سمنان قرار دارد.
دبیر کارگروه خدمات سفر استان با انتقاد از آنچه تغییر کالبد روستایی میخواند افزود: متاسفانه فضای روستاهای ما در چند دهه اخیر دچار دگرگونیها و تغییراتی شده و از همین رو روستاها از یک جامعه تولیدمحور بیشتر به یک جامعه خدماتمحور سوق پیدا کردند که این ویژگی و تغییر ماهیت به ایجاد تغییراتی در کالبد روستاها نیز انجامیده است.
وی از افزایش اقامتگاههای بومگردی استان به عنوان یکی از سیاستهای این اداره کل در سالهای آتی نام برد و افزود: افزایش پلکانی اقامتگاههای بومگردی استان به حداقل ۱۵۰ اقامتگاه تا سال ۱۴۰۰ در برنامههای میراث فرهنگی استان قرار دارد.
جهانشاهی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در خصوص چرایی اقامت حدود نیمی از مسافران این استان در چادرهای مسافرتی و نسبت آن با کمبود احتمالی برخی زیرساختها و یا هزینههای بالای سفر در این استان، گفت: بنا به دلایلی مردم ما هزینه چندانی صرف هتلینگ نمیکنند و این رویه محدود به یک استان نیست.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان اضافه کرد: سهم بالای استقرار مسافران در چادر دلایل مختلفی دارد که محدودیت در زیرساخت ها و ظرفیتهای هتلینگ، قیمت بالای هتلها، پراکندگی جغرافیایی زیرساختها، جایگاه اجتماعی و اقتصادی قاطبه مسافران استان که عمده آنها از اقشار متوسط و پایینتر از متوسط هستند، آب و هوای مساعد استان در ایام سفر و… همه و همه از دلایل موثر در اقبال بیشتر مسافران در چادرهای مسافرتی است.
وی با بیان اینکه هنوز سفر به عنوان یک ضرورت در سبد خانوارهای ایرانی قرار نگرفته ادامه داد: اگر چه ظرفیتهای هتلینگ ما همچنان محدود است اما از همین ظرفیتها نیز استفاده شایستهای نشده است.
وی با اشاره به برخی مشکلات هتلداران در ایران گفت: ۲۰تا ۲۵ درصد درامد هتلداران صرف پرداخت عوارض میشود در حالی که در بسیاری از کشورها این هزینهها برای هتلدارن صفر است و از همین رو قیمت تمام شده خدمات و یا کالا در کشور ما بسیار بالا است فلذا امکان رقابت کمتر در کشور ما بهوجود میآید.
جهانشاهی از عبور سالانه ۱۵ تا ۲۰ میلیون زائر از استان سمنان به عنوان یک ظرفیت عظیم نام برد و افزود: همه دستگاهها باید به یاری ما بیایند تا بتوانیم بستری فراهم کنیم که بیشتر از این ظرفیت عظیم استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه ورودی شهرهای ما زیبا نیست، این مهم را در جذب گردشگر مهم برشمرد و گفت: علاوه بر این شهرهای ما باید رویدادمحور باشند تا در هر برههای که گردشگر وارد شهرهای ما میشود بتواند از خدمات مختلف بهرهمند شود.
انتهای پیام