صفحه اصلی / استانداردهای ۸۵ گانه، راهگشای خودروسازی با چارچوب های جهانی

استانداردهای ۸۵ گانه، راهگشای خودروسازی با چارچوب های جهانی

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از  ایرنا، در پی اجرای مرحله نخست استانداردهای جدید اجباری خودرو از اول دی ماه ۱۳۹۶، خودروسازان تولید و واردات برخی خودروهای غیراستاندارد را از دستور کار خارج کردند.
بر این پایه، MVM 315 سدان، MVM 550 ، تیگو ۵، سایپا ۱۳۱ و سایپا ۱۳۲ دوگانه سوز، سایپا ۱۴۱ بنزینی و دوگانه سوز، آریو ۱۵۰۰ سی سی، پژو پارس با موتور XUM، وانت تک کابین و دو کابین مزدا و کارا ۱۷۰۰(بنزینی و دوگانه سوز)، آسا B 50F ، لیفان ۶۲۰، لیفان X50، لیفان X60، جک J5، هیوندای i10 و برخی خودروهای سنگین جاده ای در این فهرست قرار گرفتند.
تا ابتدای دی ماه امسال خودروسازان باید مدارک استاندارد ۵۵ گانه را به سازمان ملی استاندارد تحویل می دادند و خودروهایی که قادر به پاس کردن این استانداردها نبودند، از دور خارج شوند.
از این تاریخ به بعد، اگر هر یک از این خودروها بخواهد دوباره به خط تولید بازگردد، باید استانداردهای ۶۳ گانه را پاس کند؛ یعنی علاوه بر استانداردهای پیشین، هشت استاندارد دیگر نیز اضافه شد.
این مهلت تا اول دی ماه سال آینده (۱۳۹۷) برای این خودروها باقی است اما از زمستان آینده، ۲۲ استاندارد دیگر نیز اضافه می شود و پشت سر گذاشتن ۸۵ استاندارد الزامی است.
در همین پیوند، رییس سازمان ملی استاندارد ایران چندی پیش بر رعایت استانداردهای خودرویی طبق زمان بندی اعلام شده تاکید کرد.
به گفته «نیره پیروزبخت»، سازمان ملی استاندارد در اجرای استانداردهای جدید به طور کامل شفاف و مطابق برنامه اعلام شده عمل می کند و در چگونگی اجرای این استانداردها با توجه به بسترهای موجود، به خودروسازان یاری می رساند.
پیروزبخت بیان داشت: از همه خودروسازان خواسته شده است در برنامه اجرایی دقیق خود چگونگی اجرای این استانداردها را به ما گزارش کنند.
همچنین، مدیرکل دفتر نظارت بر استانداردهای صنایع فلزی سازمان ملی استاندارد در این زمینه یادآوری کرد: مطالعه دوباره استانداردهای خودرویی از سال ۱۳۹۳ با حضور مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، خودروسازان و دست اندرکاران خودرو کشور کلید خورد و پس از جلسات متعدد کارشناسی، در نهایت استانداردها شناسایی و طبقه بندی و برای اجرا آماده شد.
به گفته «پیمان پیرایش»، در سال ۱۳۹۵ پس از چند سال کار مستمر، استانداردها به شورای سیاستگذاری خودرو وزارت صنعت ارجاع و در حضور «محمدرضا نعمت زاده» وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت، مطرح شد.
این مسوول ادامه داد: در نهایت جدول استانداردهای ۸۵ گانه به تصویب سازمان ملی استاندارد، وزارت صنعت و خودروسازان رسید و به شورای عالی استاندارد ارسال و در قالب اطلاعیه هایی در نخستین روز شهریورماه ۱۳۹۶ به طور رسمی اطلاع رسانی شد.
وی بیان داشت: بر همین اساس سازمان ملی استاندارد با خودروسازان نامه نگاری کرد و برنامه های آنها را خواستار شد.
به گفته وی، خودروها به ۲ دسته کلی خودروهای «نوپلاک» و خودروهای «موجود و در حال تولید» تقسیم شد؛ خودروهای نوپلاک برای نخستین بار در کشور تولید شده و از سازمان ملی استاندارد تاییدیه دریافت می کنند.
پیرایش اضافه کرد: برپایه اطلاعیه های سازمان ملی استاندارد، همه خودروهای نوپلاک موظف شدند از تاریخ اول دی ماه ۱۳۹۶ همه ۸۵ استاندارد مرتبط خود را پاس کرده یا در برنامه های خود در نظر بگیرند، همچنین باید مدارک کامل این استانداردها را به سازمان ملی استاندارد ارائه کنند تا تاییدیه های لازم برای شماره گذاری صادر شود.
مدیرکل دفتر نظارت بر استانداردهای صنایع فلزی سازمان ملی استاندارد تصریح کرد: برخی از این استانداردهای ۸۵ گانه فقط برای برخی خودروهای خاص است و اینطور نیست که استانداردهای یاد شده برای همه انواع خودروها لحاظ شود.
وی گفت: به عنوان نمونه، استاندارد محافظت از عابر پیاده در زمان برخورد، فقط مختص اتومبیل های سواری است و خودروهای سنگین به پاس کردن آن نیازی ندارند، همچنین سیستم ترمز پیشرفته هوشمند مختص خودروهای سنگین است و در خودروهای سواری استفاده نمی شود.
پیرایش اضافه کرد: برای خودروهای در حال تولید، یک جدول زمان بندی تهیه شد که پس از دریافت تاییدیه ها، در یک سال پس از طی «فرآیند کنترل تطابق تولید» مهلت دارند استانداردهای ۶۳ گانه الزامی در مرحله نخست را پاس کنند.
«در صورت پاس کردن این استانداردهای ۶۳ گانه، آنگاه به دنبال ۲۲ استاندارد نهایی خواهند رفت و در این صورت می توانند ادامه تولید دهند».
به گفته وی، بعید است برخی خودروهای فعلی مورد استفاده در کشور که طراحی پلتفرم آنها به بیش از سه دهه پیش باز می گردد، بتوانند استانداردهای یاد شده را پاس کنند.
وی تصریح کرد: ۸۵ استاندارد مشخص و شفاف با تاریخ اجرا، آگهی شده و خودروسازان به اجرای آنها مکلفند.
پیرایش گفت: هرآنچه قرار است اجرایی شود، استانداردهایی است که به تایید سازمان ملل هم رسیده و در کل جهان در حال اجرایی شدن است؛ جمهوری اسلامی ایران نیز از این وضعیت مستثنی نیست.
وی در خصوص چگونگی اجرایی شدن این استانداردها، تاکید کرد: به عنوان مثال ممکن است پلتفرمی مربوط به تولید سال ۲۰۱۶ اروپا باشد که در سال ۲۰۱۸ به عنوان خودرو نوپلاک بخواهد در ایران تولید شود، در این صورت باید سازمان استاندارد و خودروسازان با یکدیگر توافق هایی داشته باشند.
«به خودروسازان مهلتی برای پاس کردن آن استاندارد خاص و اضافه کردن آن به پلتفرم داده می شود، زیرا صنعت خودرو صنعتی پویاست و اشتغالزایی آن اهمیت بسزایی دارد».
وی تصریح کرد: بازگشت به استانداردهای پیشین خودرویی از نظر سازمان ملی استاندارد ممنوع است.
به گفته وی، همه استانداردهای ۸۵ گانه در داخل کشور قابلیت اجرا دارند، زمان بندی و راهنمایی های لازم را دارد و بلاتکلیف گذاشته نشده است.
وی ادامه داد: در این ابلاغیه ها گفته شده است اگر خودروسازان تا دی ماه ۱۳۹۷ به دنبال اجرای همه استانداردهای ۸۵ گانه اند، تا آن زمان می توانند از ویرایش پیشین همان استانداردها استفاده کنند اما بیان نشده که «اصلا اجباری نیست یا برخی استانداردها اختیاری اند».
این مسوول توضیح داد: اگر عنوان شده است «13 استاندارد برای خودروهای در حال تولید یا موجود اجباری نیست»، مربوط به ویرایش جدید استاندارد خودروهاست و ویرایش پیشین استانداردها باید اجرا شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت جمعه گذشته در گفت وگو با خبرنگار ایرنا از توافق با سازمان ملی استاندارد ایران برای بازنگری در استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی خبر داد که بزودی از سوی این سازمان اعلام می شود.
به گفته «منصور معظمی»، برپایه این توافق قرار شد استانداردهایی اجباری شود که خودروسازان قادر به پاس کردن آنها بوده و به نفع مشتریان خودرو و مصرف کنندگان باشد.

همچنین مطالعه کنید:

رویکرد دولت سیزدهم توسعه بخش تعاون است/ تحقق شعار سال با رونق تعاونی‌ها

به گزارش کسب و کار نیوز ، «حامد ویس کرمی»، معاون امور تعاون وزارت تعاون، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.