صفحه اصلی / برای جهانی شدن باید سیگنال‌هایی با هارمونی بالا به دنیا بفرستیم

برای جهانی شدن باید سیگنال‌هایی با هارمونی بالا به دنیا بفرستیم

یک استاد دانشگاه گفت: نمی شود با یک دست به دنیا بگوییم می‌خواهیم جهانی شویم و از طرف دیگر بگوییم ما یک کشور امنیتی نظامی هستیم.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، محمود سریع‌القلم در افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه انجمن علوم سیاسی ایران در سخنرانی با عنوان « کدام افکار آینده ایران را رقم خواهد زد» اظهار کرد: اولین قدم پذیرفتن پلورالیزم( Pluralism) است. توجه حاکمیت باید به این موضوع باشد. پذیرفتن پلورالیزم به عنوان کانون فلسفی مدرنیته یکی از مبانی مهم مطالعاتی است.
وی ادامه داد: نکته بعدی این است که ما نیاز به یک قرارداد اجتماعی داریم. هیچ ملتی نمی‌تواند فراتر از قرارداد اجتماعی در آرامش مدنی به تولید ثروت ملی بپردازد.
این استاد دانشگاه یادآور شد: بپذیریم که وظیفه دانشجویان علوم سیاسی طراحی های فکری، اندیشه‌ای و نظری است و تا زمانی که به قرارداد اجتماعی با توجه به تکثر و تفاوت ها و … نرسیم پیش نمی رویم. این موضوع  قرارداد اجتماعی هم در فرانسه و هم در هند وجود دارد. هیچ جامعه پیش رفته وجود ندارد مگر‌ آنکه این قرار داد اجتماعی را داشته باشد.
وی در ادامه گفت: اگر از من بپرسید مشکل یک ایران چیست می ‌گویم مشکل اول ایران عدم گردش قدرت است. اگر افراد در چهارچوب یک ساختار چهار دهه بمانند مفاهیم جدید ایجاد نمی شود. ما ساختار تصمیم گیریمان در ایران این طور است که واژه ها، مفاهیم و دیدگاه‌های جدید وارد آن نمی‌شود.
سریع‌القلم افزود: ما گروه هایی در کشور داریم که در حوزه سیاست خارجی و تولید ملی و… همگن هستند، گروه‌های همگن نوآوری ندارند. علم سیاست می گوید با بیان نظرات مختلف افراد می توانند از طریق عقلانیت آینده را رقم بزنند.
وی با بیان اینکه هویت، امنیت و توسعه یافتگی سه ضلع مثلث توسعه یافتگی هستند گفت: ما نیاز داریم که تکلیف مثلثی در کشورمان مشخص شود. هویت، امنیت و توسعه یافتگی سه ضلع این مثلث هستند. امروز امنیت موضوع اصلی کشور ما است. اما متون ما که شامل صدها کتاب می‌شود و تجربه بشری می‌گوید کشوری که نتواند ثروت و ارزش افزوده تولید کند، پس انداز نداشته باشد برای امنیتش باید از جیب خودش خرج کند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: اگر یک کشوری می‌خواهد هویت ایرانی و شیعی خود را حفظ کند، باید امکانات داشته باشد. چین امروزه برای هویت خود هزینه می‌کند. ۵۰۰ موسسه کنفسیوس شناسی در دنیا فعالیت می کند. سال گذشته ۱۶ رادیو با مبلغ یک میلیون دلار خریداری کرده است و گفته است فقط یک در صد از برنامه‌های شما درباره چین باشد. می‌خواهند آرام و با حوصله هویت خود را در جهان بشناسانند بنابراین این مثلثی که گفتم در کشور ما با مشکل روبه‌رو است.
وی همچنین گفت: نکته چهارم در رابطه با شکل گیری افکار برای آینده ما موضوع مدنیت است. تاریخ به ما می‌گوید مدنیت مقدم بر دموکراسی است. امروز یک قرن نشده که در دنیا دموکراسی وجود دارد اما سی صد سال است که ازادی در دانشگاهای آن ها وجود داشته است. هنوز یک قرن نشده که کشور انگلستان اجازه رای دادن به شهروندانش را داده اما در همان کشور سی صد و خرده ای سال است که مطبوعات آزاد حرکت می کنند.
سریع‌القلم در تبیین مفهوم مدنیت گفت: من ایرانی باید بدانم وقتی از خانه‌ام بیرون می‌ایم وارد عرصه عمومی شدم. طراحی و رشد این چهارچوب برای آینده ایران ضروری است.
وی ابراز عقیده کرد که گلوبالیز بر گلوبالیزیشن مقدم است و گفت: اگر می خواهیم در دنیا نقش آفرینی کنیم باید ابتدا به گلوبالیز توجه کنیم.
این استاد دانشگاه با اشاره به ظرفیت‌های جهانی شدن ایران گفت: تا زمانی که از لحاظ اقتصادی با جهان چفت نشویم نمی توانیم پیش برویم. برای ایجاد شایسته سالاری و رقابت به ساختار نیازمند هستیم. زمانی که وارد صحنه جهانی شویم متوجه خواهیم شد که باید با جهان رقابت کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: کشوری که می‌خواهد پیشرفت کند باید سیگنال‌های با هارمونی بالا به جهان بفرستد. نمی شود با یک دست به دنیا بگوییم که می خواهیم جهانی شویم و از طرفی بگوییم یک کشور امنیتی نظامی هستیم. باید به جهان سیگنال های با هارمونی بالا بفرستیم تا جهان به ما اعتماد کند تا کشور ما در پروسه جامعه مدنی قرار بگیرد.

همچنین مطالعه کنید:

طرح کالابرگ در ۱۴۰۳ ادامه می‌یابد/ امسال کسری بودجه نخواهیم داشت

به گزارش کسب و کار نیوز ، داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.