به گزارش کسب و کار نیوز، قاسم زارعتکار افزود: قیمت انواع نان سنتی از سال ۱۳۹۳ تاکنون بدون تغییر بوده و از آنجا که همانند هر بنگاه اقتصادی سودآوری لازمه تداوم فعالیت نانواییها است، ادامه این روند برای واحدهای نانوایی توجیه اقتصادی نخواهد داشت و این موضوع بر کلیه عوامل تولید از جمله تعداد نیروی انسانی شاغل در واحد نانوایی تاثیرگذار است. به طوریکه قبلاً بالغ بر ۵- ۶ نفر در یک واحد نانوایی سنتی مشغول به کار بودند که این تعداد در حال حاضر به ۲ یا ۳ نفر کاهش یافته است. وی با تاکید بر اینکه قیمت نان باید منطقی شود، تصریح کرد: قیمت انواع نان سنتی از اواسط آذرماه تا سقف ۱۵درصد افزایش مییابد و تعیین قیمت نان در هر استان توسط استاندار و فرمانداری مشخص خواهد شد و در استان تهران قیمت ها با نظر رئیس اتاق اصناف ایران تعیین میشود و نانواییهای آزادپز نیز بر اساس مقایسهای به دست آمده در توازن میان عرضه و تقاضا، قیمتها را تعیین میکنند. رئیس اتحادیه نانوایان تهران تاکید کرد: با توجه به اینکه قیمت نان از سال ۹۳ ثابت بوده و هیچ گونه افزایش قیمتی نداشته است، در حال حاضر این افزایش قیمت ۱۵ درصدی به عنوان مسکنی برای تامین هزینه جاری مانند آب، برق، گاز، اجاره بها و دستمزد کارگر عمل خواهد کرد. زراعتکار در خصوص جلسه ستاد تنظیم بازار گفت: بعد از گذشت چند سال از درخواست نانوایان در سراسر کشور و اینکه قیمت های فعلی کفاف تامین هزینه های نانوایان را نمیدهد در نهایت ستاد تنظیم بازار با افزایش قیمت ۱۵درصدی این محصول موافقت کرد و قرار است این مصوبه به زودی اجرایی شود ولی تاکنون نرخ نامه ای تنظیم نشده است. رئیس اتحادیه نانوایان تهران اظهارکرد: در سه سال گذشته با وجود افزایش هزینههای تولید مانند هزینههای کارگری، قیمت نان ثابت بود به همین منظور ستاد تنظیم بازار مصوب کرده که افزایش ۱۵ درصد قیمت بدون تغییر وزن چانه باشد و ماه آینده جلسات طرح و برنامه مورد نظر برای طرح یکسانسازی طرح گندم، آرد و نان به نتیجه رسیده و اجرایی میشود. * کیفیت آرد تولیدی پایین است زراعتکار با گلایه از کیفیت پایین آرد تولیدی افزود: ۳۵ درصد از گندم دریافتی نانواییهای کشور درجه یک بوده، ۳۵ درصد آنها درجه ۲ و ۳۰ درصد آن درجه ۳ است. از سوی دیگر گندمهای وارداتی که در چرخه تولید قرار میگیرند نیز با گندمهای داخلی مخلوط میشود، و خیلی برای پخت نان مناسب نیست. وی تاکید کرد: در سالهای اخیر نول (مغز اصلی گندم) را در کارخانه جدا میکنند و برای تولید نشاسته، ماکارونی و قنادیها میفرستند و به آرد تولید شده آنزیم اضافه میکنند. وجود آنزیم در آرد از کیفیت آن کاسته و همچنین میزان گلوتن آرد تولیدی نیز پایین است. این در حالی است که باید میزان گلوتن آرد در مقیاس معین عددی معادل ۲۷ باشد، حال آنکه گلوتن آردهای عرضه شده به نانواییها حدود ۱۹ الی ۲۰ است. این مسئله موجب سست شدن آرد میشود. زراعتکار با توجه به اهمیت و جایگاه ویژه نان در سبد غذایی مردم و میزان قابل توجه مصرف روزانه آن افزود: ضروری است که برای حفظ سلامت غذایی مردم توجه و نگاه ویژهای توسط متولیان سلامت مواد غذایی بهعمل آید و همچنین ایجاد فضای رقابتی در این حوزه موجب رونق کسب و کار و ارتقای کیفیت نان خواهد شد. وی تصریح کرد: باتوجه به اینکه به خودکفایی گندم رسیده ایم باید به کیفیت گندم و آرد تولیدی نیز توجه داشته باشیم و در حال حاضر موضوع کیفیت پایین آرد به چالشی اساسی برای تولید آرد و نان در کشور تبدیل شده است و هر بخش از زنجیره تولید نیز دیگری را مقصر بیکیفیتی استراتژیکترین محصول کشور یعنی تولید نان میداند. رئیس اتحادیه نانوایان تهران در پایان تعداد کل نانوایی هایی سنتی در کشور را ۸۵ هزار واحد برشمرد وافزود: ۴ هزار و ۵۰۰ واحد نان سنتی نیز در شهر تهران مشغول فعالیت هستند.
همچنین مطالعه کنید:
آیت الله رئیسی: تولید شرط داشتن اقتصادی مقاوم در برابر تکانهها است
به گزارش کسب و کار نیوز ، آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز پنجشنیه در …