صفحه اصلی / بی‌اعتنایی صندوق بین‌المللی پول به توصیه‌های ترامپ

بی‌اعتنایی صندوق بین‌المللی پول به توصیه‌های ترامپ

کریستین لاگارد، رئیس فرانسوی صندوق بین‌المللی پول  (IMF) در یک کنفرانس مطبوعاتی در واشنگتن گفت: دلیلی نمی‌بینیم که در دستورالعملی که از هیات مدیره صندوق بین‌المللی پول دریافت کرده‌ایم تغییری دهیم و همانند سابق به فعالیت ادامه می‌دهیم.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از پایگاه خبری اتاق ایران، بر اساس گزارش ایندیا تودی، این اظهارات لاگارد در پاسخ به پرسشی درباره سیاست جدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا صورت گرفته که پیش‌ازاین از نمایندگان کشورش در صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی خواسته بود برای ایران وام یا اعتبار فراهم نکنند.
به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اخیراً برای اعمال فشار بر ایران، به نمایندگان کشورش در نهادهای اقتصادی بین‌المللی مانند صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی دستور داده بود که از هیچ تلاشی برای جلوگیری از دستیابی ایران به منابع مالی این نهادها فروگذار نکنند.
دونالد ترامپ در ۹ماهی که از آغاز ریاستش بر کاخ سفید می‌گذرد، تهدیدهای رسانه‌ای و کاغذی زیادی علیه ایران و برخی کشورها داشته که البته بخش عمده آنها بی‌مبنا و فاقد اثرگذاری بوده است.
ترکیب سهم کشورها در آرا و تصمیمات صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که آمریکا سهم ۱۶.۷درصدی دارد و جزو کشورهای اثرگذار در این صندوق به شمار می‌رود اما رأی این کشور به‌تنهایی نمی‌تواند سرنوشت اعطای وام به کشورها را تغییر دهد.
یکی از وظایف اصلی صندوق بین‌المللی پول، حفظ توازن در تراز پرداخت‌های ۱۸۹کشور عضو صندوق است که این کار در قالب اعطای وام از منابع صندوق به کشورهای دارای کسری تراز پرداخت‌ها صورت می‌گیرد. به‌جز در مواردی که شدت بحران مالی ناشی از کسری تراز پرداخت‌ها بسیار زیاد باشد و احتمال سرایت بحران به سایر کشورها نیز احساس شود، معمولاً رقم وام اعطایی از سوی صندوق چندان هنگفت نیست و مهلت بازپرداخت وام نیز به‌جز در موارد استثنایی معمولاً بین ۳تا ۵سال است.
بررسی روابط مالی ایران و صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که ایران از زمان پیوستن به این نهاد بین‌المللی در ۲۹دسامبر ۱۹۴۵(دی‌ماه ۱۳۲۳شمسی) تاکنون تنها دو بار و آن‌هم به میزانی اندک از وام‌های صندوق بهره‌مند شده است.
در زمان ابلاغ دستور ترامپ به نمایندگان آمریکا در صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی، حیدر مستخدمین حسینی، کارشناس ارشد مسائل بانکی گفته بود: صندوق بین‌المللی پول (IMF)  تسلیم این خواسته رئیس‌جمهور آمریکا نخواهد شد چراکه اگر این صندوق یا سایر نهادهای مالی بین‌المللی بخواهند بدون طی مراحل سازمانی خود، در برابر چنین تصمیماتی تسلیم باشند، آثار وجودی خود را از دست خواهند داد و نقشی که این سازمان‌ها در حوزه‌های بازار پولی ایفا می‌کند کمرنگ‌تر خواهد شد.

مستخدمین حسینی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران تصریح کرده بود: وظایف صندوق بین‌المللی پول (IMF) مربوط به سیاست‌های پولی کشورها و تراز پرداخت‌های آنهاست و شاخه‌ای از تنظیم بازارهای مالی که باید توسط بانک‌های مرکزی و دولت‌ها رعایت شوند را دنبال می‌کنند که با سیاسی شدن این صندوق، عملاً آثار این وظایف و عملکردها نیز خنثی خواهد شد.
به گفته مستخدمین حسینی، نکته قابل‌تأمل در مورد وام‌های صندوق بین‌المللی پول این است که ارقام این وام‌ها در مقابل منابع ارزی کشورها کاملاً ناچیز است اما در مقابل بانک‌های بزرگ این کار صندوق را ملاک وام‌دهی به کشورها قلمداد می‌کنند و اهمیت وام گرفتن از صندوق نیز همین است.
اینک اما، مدیرکل صندوق بین‌المللی پول (IMF) اعلام کرده است: هیچ تغییری در سیاست این وام‌دهنده در خصوص وام‌دهی به ایران بر مبنای اشارات آمریکا وجود ندارد.
کریستین لاگارد، رئیس فرانسوی صندوق بین‌المللی پول در یک کنفرانس مطبوعاتی در واشنگتن اعلام کرده است: دلیلی نمی‌بینیم که در دستورالعملی که از هیات مدیره صندوق بین‌المللی پول دریافت کرده‌ایم تغییری دهیم و همانند سابق به فعالیت ادامه می‌دهیم.

 

همچنین مطالعه کنید:

تزریق ۵۰۰۰ میلیارد نقدینگی به بورس انرژی

به گزارش کسب و کار نیوز ، مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه این اقدام …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.