صفحه اصلی / چگونه زردآلو را از سرمازدگی بهاره حفظ کنیم؟

چگونه زردآلو را از سرمازدگی بهاره حفظ کنیم؟

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، آسیه دهنوی، مهدی رضایی، حسین حکم آبادی و حسن قربانی قوژدی در مقاله‌ای به بررسی "تاثیر اتفن و روغن سویا بر زمان گلدهی دو واریته زردآلوی شاهرودی "پرداختند.
به منظور تاخیر انداختن زمان گلدهی در درختان زردآلو جهت کاهش احتمال خطر سرمازدگی بهاره، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهرود انجام شد.
هم‌چنین در این آزمایش اثر محلول پاشی با روغن سویا (10 و 15 درصد) و اتفن (100 و 200 میلی‌گرم در لیتر) و ترکیب روغن سویا (15درصد) و اتفن 200 میلی‌گرم در لیتر در واریته زود گل رجبعلی و دیرگل خیوه‌ای مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج این تحقیق  نشان داد که درختان محلول پاشی شده با روغن سویا، تنها با یک روز اختلاف نسبت به شاهد در هر دو رقم شکوفا شدند. بیشترین تاخیر در آغاز گلدهی و تمام گل در محلول پاشی روغن سویا 15درصد و تیمار اتفن 200 میلی‌گرم در لیتر به ترتیب با 9 و هشت روز اختلاف نسبت به شاهد در رقم رجبعلی مشاهده شد و این در حالی بود که حداکثر تاخیر در آغاز گلدهی و تمام گل در رقم خیوه‌ای به میزان چهار و پنج روز در غلظت‌های 100 و 200 میلی‌گرم در لیتر اتفن بود. میزان سرمازدگی در درختان تیمار نشده نسبت به درختان تیمار شده با اتفن به طور معنی‌داری بیشتر بود. در میزان تشکیل میوه اولیه و ثانویه در زمان کاربرد اتفن و روغن سویا نسبت به شاهد افزایش معنی‌داری مشاهده شد.
علاوه بر این نتایج  حاکی از آن بود که واریته زود گل زردآلو (رجبعلی) با نیاز سرمایی پایین‌تر بیشتر از واریته دیرگل تر (خیوه‌ای) تحت تاثیر تیمار اتفن قرار می‌گیرد.
این مقاله علمی- پژوهشی در مجله تولید و فرآوری محصولات باغی و زراعی دانشگاه صنعتی اصفهان منتشر شده است.

همچنین مطالعه کنید:

فقر نقدینـگی در بنگاه ها

شایلی قرائی به گزارش کسب و کار نیوز، به عبارتی واحد‌های کوچک تولیدی با مشکلات …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *