به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از وزارت نفت، محمد دیانت درباره شیوه نامه فرآیند انتصاب، ارتقا و مزایای دارندگان گواهینامه صلاحیت حرفهای مدیریت پروژه های نفتی که اخیرا از سوی وزیر نفت ابلاغ شده و همچنین نحوه شمول کارکنان وزارت نفت برای تعیین به عنوان سرپرست طرح ها و پروژه های نفتی اظهار کرد: ویژگیهای این صنعت مثل تخصصی بودن، پیچیدگی، سروکار داشتن با فناوریهای بالا، رقابتهای منطقهای و جهانی و بازنشستگی تعداد قابل توجهی از مدیران نفت، همه و همه بر اهمیت و ضرورت پرورش مدیرانی توانمند برای صنعت نفت اضافه کرده است. اما آنچه اخیرا از سوی زنگنه ابلاغ شده، شیوهنامه مربوطه است.
مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت افزود: حدود ۲ سال پیش با ارزیابی مشاغل و نیازها در سطح صنعت نفت، ۱۶ حرفه شناسایی و در شورای معاونان وزارت نفت، ۷ حرفه بهعنوان اولویت مورد تأیید قرار گرفت. از مجموع این ۷ حرفه، بخش عمدهای از فعالیتهای مربوط به ارزیابی و شناسایی حرفه مدیریت پروژه، سال گذشته انجام شد و امسال نیز در حال تکمیل است و شیوهنامه اخیر وزیر نیز این حرفه را دربرمیگیرد. البته نکته حائز اهمیت این است که اگرچه این شیوهنامه مربوط به حرفه مدیریت طرح است، اما به نحوی تنظیم شده که قابلیت تعمیم به دیگر حرفهها را هم دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس یکی از بندهای این شیوه نامه اگر یکی از شرکتهای فرعی به دنبال مدیری برای پروژهای باشد و حداقل ۲ نفر از دارندگان گواهینامه صلاحیت حرفهای مدیریت پروژه (صرفا صادره از مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت) در آن شرکت مشغول به کار باشند، آن شرکت موظف است مدیر پروژه را از بین ۲ نفر موجود انتخاب کند، گفت: این رویکرد در مقابل رویکردهایی که صرفا ترویجکننده مدرکگرایی هستند قرار دارد و به مجموعهای از توانمندیهای افراد امتیاز میدهد. توانمندیهایی که شامل دانش، مهارت، تجارب و ویژگیهای فردی می شود.