صفحه اصلی / مجتمع گازی LNG در جزیره قشم احداث می شود

مجتمع گازی LNG در جزیره قشم احداث می شود

 احداث مجتمع گازی LNG با ظرفیت دو هزارتن در فاز اول در منطقه آزاد قشم خبر داد.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از فرینا، محمدجواد دهقانی گفت: چشم اندازهای جزیره قشم در راستای ماموریت و اهداف حاکمیتی سازمان منطقه آزاد، برنامه ریزی کلان وزارت نفت و تجربه ایجاد قطب های صنعتی در مناطق آزاد تدوین شده است.
وی ادامه داد: جزیره قشم با توجه به موقعیت و توانمندی های بالقوه به عنوان یکی از قطب های آتی صنعت نفت، گاز، پتروشیمی در منطقه پیشنهاد شده و رویکرد سازمان منطقه آزاد نیز بالفعل شدن این توانمندی هاست.
مشاور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در امور نفت و انرژی اظهار داشت: امضای تفاهم نامه بین سازمان منطقه آزاد قشم و شرکت گاز تک ایرانیان برای ایجاد مجتمع گازی LNG در راستای همین سیاست های کلان انجام شده است و درصورت اجرای به موقع این پروژه، قشم اولین منطقه ای خواهد بود که مجتمع گازی LNG در آن احداث و بهره برداری خواهد شد.
به گفته دهقانی مشارکت در ایجاد مجتمع، همکاری متقابل در راستای ساماندهی و ایجاد زیرساخت های مرتبط با آن و همچنین برنامه ریزی جامع برای طرح مجتمع گازی LNG در منطقه آزاد قشم از جمله مهمترین بندهای این تفاهم نامه هستند.
وی از پیش بینی سرمایه گذاری بیش از ۲۵۰ میلیون دلار در فاز اول این مجتمع سخن گفت و افزود: پس از انجام مطالعات اولیه و تعیین نرخ گاز تحویلی در منطقه توسط وزارت نفت، فاز عملیاتی ساخت مجتمع در سایت بانکرینگ سلخ آغاز می شود.
بنابراین گزارش، تفاهم نامه احداث مجمتع گازی LNG فیمابین رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و رییس هیات مدیره شرکت گاز تک ایرانیان  در محل دفتر مدیرعامل منطقه آزاد قشم امضاء شد. در این آئین مشاور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در امور نفت و انرژی و مدیربازرگانی و مشاور اقتصادی شرکت گازتک ایرانیان نیز حضور داشتند.
گاز طبیعی چنانچه در فشار اتمسفر تا دمای F º۲۶۰- سرد شود، به حالت مایع تبدیل می شود. LNG شامل بیش از ۹۵ درصد متان و درصد کمی اتان و پروپان و سایر هیدروکربورهای سنگین تر است. سایر ترکیبات و ناخالصی های گاز طبیعی مانند اکسیژن، آب، گازکربنیک و ترکیبات گوگردی طی فرآیند سرد کردن از گاز طبیعی جدا شده و گاز طبیعی در حالت مایع بدست می آید. البته LNG تا حد ۱۰۰ درصد متان خالص نیز قابل دستیابی است. حجم LNG ۶۰۰.۱ حجم گاز طبیعی و دانسیته آن ۴۲.۰ دانسیته آب است. این ماده، مایعی بی بو، بی رنگ و غیر سمی است و نسبت به فلزات یا سایر مواد حالت خورندگی ندارد. LNG وقتی تبخیر یا با هوا ترکیب شود در دامنه غلظت ۵ تا ۱۵ درصد می سوزد. LNG یا بخار آن در محیط و فضای باز حالت انفجاری ندارد. کلیه آزمایشات انجام شده و خواص LNG، ایمن بودن این سوخت را کاملاً تائید می کند زیرا نشت مایع LNG یا ابربخارات آن به محض تماس با زمین یا در اثر حرارت محیط به سرعت در هوا تبدیل به گاز شده و چون در این حالت از هوا سبک تر است در محیط پراکنده و منتشر می شود. LNG در وهله اول برای خودروهای سنگین دیزلی (HEAVY DUTY VEHICLE) کاربرد دارد و به لحاظ ارزش حرارتی و دانسیته انرژی، مشابه سوخت دیزل (گازوئیل) است."
تا کنون و در طول سال های گذشته چند پروژه دیگر در حوزه ایجاد مجتمع گازی LNG در کشور کلید خورده است اما به دلایل گوناگونی هیچکدام از این پروژه ها وارد فاز اجرایی نشده اند. در این بین پیش بینی می شود با وجود مزایای قانونی ویژه منطقه آزاد قشم در کنار برنامه ریزی های انجام شده و زیرساخت های فراهم شده در دولت تدبیروامید، قشم میزبان اولین مجتمع تولید گاز LNG در کشور باشد .

همچنین مطالعه کنید:

صدور دسته چک با ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.