صفحه اصلی / نقش دارچین در کاهش عوارض دیابت

نقش دارچین در کاهش عوارض دیابت

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، بیماری دیابت نوع ۲ از بیماری‌های غیرواگیری است که در سال‌های اخیر رشد فزاینده‌ای داشته است؛ اما به‌ دلایلی اغلب افراد از ابتلای خود به دیابت بی‌اطلاع هستند و همین امر باعث بروز عوارض این بیماری می‌شود.
فاطمه شفیعی – کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز در این خصوص گفت: عوارض مزمن بیماری دیابت با مقدار بالای گلوکز خون ارتباط مستقیم دارد؛ افزایش قند خون موجب اتصال غیر آنزیمی گلوگز به پروتئین‌ها در داخل و خارج سلول می‌شود.
شفیعی ادامه داد: افرادی که به مدت طولانی بیماری دیابت دارند، دچار نارسایی کلیوی، آسیب چشمی، نارسایی دستگاه قلب و عروق و نارسایی سیستم عصبی مرکزی می‌شوند و با توجه به عوارض مختلف، این بیماری درمان مناسبی را نیاز دارد.
وی درمان‌های قابل دسترس برای دیابت نوع دو را شامل تغییر سبک زندگی با ورزش، تغذیه، داروهای خوراکی و انسولین معرفی کرد و افزود: درمان سنتی دیابت نیز با استفاده از برخی گیاهان یا عصاره‌های گیاهی در سراسر جهان شناخته شده است.
این کارشناس ارشد تغذیه اضافه کرد: دارچین از دسته گیاهان دارویی است که به نظر می‌رسد در درمان و مهار دیابت نقش مهمی داشته باشد. دارچین گیاهی معطر و مطبوع است و بر اساس نظر تعدادی از محققان، اثرات ذاتی انسولینی داشته و توان انسولینی آن بیش از ۲۰ برابر هر ماده دیگر است.
شفیعی گفت: یکی از اجزای فعال مشتق شده از دارچین، پلیمری به نام "متیل هیدروکسی کالکون" است که شبیه انسولین عمل کرده و عمل انسولین را تقلید می‌کند.
وی با اشاره به اینکه دارچین باعث افزایش برداشت گلوکز به وسیله فعال کردن گیرنده انسولینی و افزایش سنتز گلیکوژن می‌شود، افزود: به دلیل آن که انسولین نقش کلیدی در متابولیسم چربی را دارا است، مصرف دارچین باعث بهبود در متابولیسم چربی در محیط بدن می‌شود. سطح بالای مواد آنتی اکسیدان موجود در دارچین سبب می‌شود تا این گیاه به عنوان محافظ سلول در برابر آسیب‌های شیمیایی شامل سموم محیطی، کاهش دادن پراکسیدهای لیپیدی و محافظت کبد در برابر انواع استرس‌ها عمل کند، به این ترتیب دارچین در بهبود وضعیت‌های آنتی اکسیدانی در افراد چاق مبتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی و سندرم متابولیک می‌تواند نقش موثری ایفا کند.
این کارشناس ارشد تغذیه بیان کرد: با توجه به مطالعات انجام شده، استفاده از دارچین به عنوان یک مکمل، هم قند خون ناشتا را کاهش می‌دهد و هم سبب کاهش سطح قند خون پس از خوردن غذا می‌شود. همچنین پاسخ به انسولین را بهبود می‌بخشد. دارچین می‌تواند تاثیر مهمی بر کاهش عوارض کلی ناشی از دیابت نوع دو داشته باشد.
شفیعی گفت: فرد مبتلا به دیابت برای شروع استفاده از دارچین به عنوان یک مکمل در کنار دارو، باید با پزشک متخصص خود مشورت کند و به هیچ وجه داروی خود را خودسرانه قطع نکند و تمام مراحل درمان را زیر نظر پزشک انجام دهد.

همچنین مطالعه کنید:

مدرسه متفاوت دانش‌ آموزان بلوچستانی+ عکس

به گزارش کسب و کار نیوز ، منطقه دشتیاری در این استان، از جمله مناطقی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.