صفحه اصلی / بندر چابهار از ابتکارات ترانزیتی و تجاری ایران، هند و افغانستان است

بندر چابهار از ابتکارات ترانزیتی و تجاری ایران، هند و افغانستان است

 یکی از ابتکارات تجارت میان سه کشور ایران، هند و افغانستان محسوب می‌شود.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از فرینا، محمد اشرف غنی، روزگذشته در هفدهمین اجلاس سران سازمان همکاری‌های شانگهای که در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد، شرکت و سخنرانی کرد.
رئیس جمهور افغانستان کسب عضویت دائمی هند و پاکستان را به کشورهای شرکت‌کننده در آن اجلاس را تبریک و افزود: با افزایش اعضای سازمان همکاری‌های شانگهای، همزمان مسوولیت‌ها در سطح منطقه افزایش می یابد.
وی با اشاره به نقش سازمان همکاری‌های شانگهای در منطقه افزود: روابط و همکاری‌های حوزه آسیا- اروپا در این اواخر تقویت چشمگیر و قابل ملاحظه یافته است.
افغانستان در خط نخست مبارزه با تروریسم قرار دارد
اشرف غنی با اشاره به اینکه افغانستان در خط نخست مبارزه علیه تروریسم قرار دارد افزود: هم اکنون ۲۰ گروه تروریستی فرا منطقه علیه مردم ما می‌جنگند و همه روزه از ما قربانی می‌گیرند.
رئیس جمهور افغانستان گفت: هم اکنون کشور ما در ماتم به سر میبرد و این ماتم بدلیل حملات خونین تروریست‌ی است که مردم را هدف قرار داده اند و از جمله برخی مناطق دیپلماتیک در کابل، مناطق زیادی آسیب پذیر شده‌اند.
وی افزود: مردم ما خواستار عدالت هستند و انتظار داریم که اقدامات اساسی و مشترک که از سوی کشورهای منطقه در مبارزه با تروریسم شکل می‌گیرد، اطمینان خاطر همه را فراهم نماید.
تهدیدهای تروریسم و سازمان‌های تروریستی فرامنطقه
وی گفت: تهدیدهای تروریسم منطقه و سازمان‌های تروریستی فرامنطقه مانع اساسی در مقابل رسیدن به آرزوهای تمامی مردمان منطقه به ویژه افغانستان محسوب می‌شود.
اشرف غنی افزود: ما انتظار داریم تا سازمان همکاری های شانگهای روی استراتژی مبارزه علیه تروریسم و قاچاق مواد مخدر کار کند و نیز گفتمان منطقه برای مهار و سرکوب گروه‌ها و سازمان‌های تروریستی فرامنطقه شکل گیرد.
رئیس جمهور  افغانستان خطاب به سران سازمان شانگهای گفت: من اینجا آمده ام تا افزایش همکاری‌ها را در عرصه مبارزه با تروریسم اعلام و در مقابل تروریسم که کشورهای منطقه از جمله افغانستان به طور جدی تهدید می‌کند، لازم است تا اقدامات عملی اتخاذ شود.
کشورهای حامیان تروریسم فرامنطقه را تعریف نمایند
وی پیشنهاد داد: کشورهای منطقه براساس یک مکانیزم مشخص، کشورهای حامی تروریسم  فرامنطقه را تعریف نمایند.
اشرف غنی گفت: اکنون کشورهای منطقه از طریق پروژه‌های بزرگ اقتصادی و زیربنایی باهم بافت خورده اند که این نتیجه توافق و تعهدات لازم بین کشورهای منطقه است.
وی افزود: عزم و اراده کشورهای منطقه برای اجرایی شدن طرح‌ها و برنامه های زیربنایی به سطح ملی و منطقه، رویا ها را به حقیقت مبدل کرده است.
ایجاد و تقویت روابط بین کشورهای آسیای جنوبی
رئیس جمهور افغانستان گفت: ایجاد و تقویت روابط بین کشورهای آسیای جنوبی و اعضای شانگهای، قدمی بزرگ جهت بهبود و گسترش مناسبات منطقه است.
وی به موقعیت استراتژیک افغانستان اشاره کرد و افزود: افغانستان به عنوان  چهارراه آسیا حلقه مرکزی روابط بین کشورهای منطقه تلقی می‌شود.
اشرف غنی گفت: امنیت، ثبات و رفاه، خواست و نیاز اساسی مردمان منطقه به شمار می‌رود و ضروری است تا برای تأمین این خواست‌ها، همکاری‌های منطقه‌ای تقویت مزید یابد و ما نیز تمرکز جدی روی تداوم و تحکیم روابط منطقه داریم. 
افغانستان روابط اقتصادی خوبی با ترکمنستان دارد
وی افزود: افغانستان روابط اقتصادی، تجارتی و ترانزیتی خوبی با ترکمنستان دارد و این همکاری‌ها با کشورهای ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان و آذربایجان درحال توسعه است.
رییس جمهور افغانستان گفت: همکاری‌های ما در عرصه‌های سرمایه گذاری، ترانزیتی و اقتصادی نیز با هند و ایران در مرحله توسعه است که بندر چابهار یکی از ابتکارات ترانزیتی و تجارتی بین ۳ کشور محسوب می‌شود.
اشرف غنی افزود: هدف عمده ما این است تا آسیای مرکزی را به آسیای جنوبی وصل کنیم و پاکستان نیز نقش خود را در این زمینه می‌تواند ایفا و بهبود بخشد.

همچنین مطالعه کنید:

گردش مالی صرافی‌های رمزارز شفاف‌ می‌شود/شروط بانک مرکزی برای سکوهای رمزپول

به گزارش کسب و کار نیوز ، بخشنامه ساماندهی و نظارت بر بازار رمزارزها از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.