علی اصغر رمزی با بیان اینکه در سال گذشته فهرست ۲۰ برند سیگار قاچاق بدون اخذ مجوز برای تولید یا واردات در بازار که به صورت قاچاق عرضه می شد اعلام شده بود، اظهار کرد: انتشار فهرست سیگارهای قاچاق موجب آگاهی مردم جهت عدم خرید و مصرف آنها به دلیل مضر بودن آنها و تشدید برخورد با این نام و نشانهای قاچاق توسط دستگاه های نظارتی می شود.
وی گفت: اخیرا در کارگروه تخصصی مربوطه در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مقرر شد تا فهرست یاد شده به روز شود و اقلامی که حجم قاچاق آنها قابل توجه است و فاقد مجوز واردات یا تولید هستند تهیه و به دستگاه های ذیربط ابلاغ شود.
رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور همچنین به مصرف کنندگان سیگار هشدار داد سیگارهای قاچاق که بدون کنترلهای آزمایشگاهی وارد بازار می شوند، درصد مواد مضر آنها کنترل نمی شود و عمدتا دارای برگهای توتون با سموم دفع آفات نباتی بالا هستند.
وی تصریح کرد: کارخانه های معتبر مجاز به استفاده از این برگهای توتون نیستند و توسط کارخانه های غیر مجاز در برخی کشورها از جمله برخی کشورهای همسایه ما خریداری و اقدام به تولید برندهای جعلی سیگارهای متفاوت که برندهای معروف و گران قیمت را نیز شامل می شود، میکنند.
رمزی خاطر نشان کرد: این نوع سیگارها دقیقا با همان دستگاه های پیشرفته کارخانه های اصلی تولید و بسیار مشابه برند اصلی هستند و برای مصرف کننده غیر قابل تشخیص هستند ولی در حال حاضر ملاک تشخیص اصلی یا قاچاق بودن سیگارها داشتن پیام و تصویر بهداشتی است و سیگارهایی که تصویر بهداشتی مانند تصویر ریه یا چکمه و یا … را ندارند قاچاق تلقی میشوند.
رمزی با بیان فهرست یاد شده اصلاح و اقلامی که در حال حاضر فاقد مجوز واردات یا تولید هستند، افزود: قاچاق این سیگارها قابل توجه است و در قالب ۱۸ نام نشان تجاری (برند) به عنوان سیگارهایی که قطعا قاچاق محسوب میشود به شرح زیر تهیه و به دستگاه های نظارتی از سوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ابلاغ شده تا در سطح بازار و عرضه برخورد قانونی با شدت بیش از پیش صورت گیرد.
طبق اعلام وزارت، صنعت، معدن و تجارت، اسامی سیگارهای قاچاق بدین شرح است:
۱- مارلبرو
۲- بن
۳- رویال
۴- اروس
۵- آفایر (افیر)
۶- میکادو
۷- سناتور
۸- کینگ دام
۹- لامبورگینی
۱۰- سر
۱۱- مراد
۱۲- والدن
۱۳- امرالد (emerald)
۱۴- میامی
۱۵- دی اند جی
۱۶- اس ایکس
۱۷- ماک (مک)
۱۸- رویال ۵