صفحه اصلی / صادرات نیمی از تولیدات در مدت ۱۰ سال

صادرات نیمی از تولیدات در مدت ۱۰ سال

ایران خودرو و پژو با امضای قرارداد بین مدیران دو گروه خودروساز و در حضور روسای جمهوری ایران و فرانسه به امضا رسید.
به گزارش کسب وکار نیوز به نقل از ایرنا، دوازدهم اردیبهشت ماه امسال تولید انبوه دو خودروی دنا پِلاس و پژو ۲۰۰۸ با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری در سایت مرکزی گروه صنعتی ایران خودرو آغاز شد.
این قرارداد نخستین قرارداد پسابرجامی ایران با کشورهای غربی بود که منجر به تولید محصولات به روز اروپایی در ایران شد. 
سرمایه گذاری مستقیم طرف خارجی، انتقال دانش، فناوری و صادرات ۳۰ درصد محصولات تولید این شرکت، از الزام های این قرارداد به شمار می آید.
با امضای این تفاهم نامه ها همه قطعه سازان داخلی در طراحی خودرو حضور خواهند داشت و محصولات با ۷۰ درصد ساخت داخل و با استاندارد روز جهانی تولید می شود.
۵۰ درصد تولیدات قابلیت صادرات خواهد داشت شد و نخستین تولید دو سال و نیم آینده افتتاح خواهد شد و در مدت ۱۰ سال ۵۰ درصد خودروهای تولیدی صادر و همه طراحی ها و انتقال دانش و فناوری انجام خواهد شد. 
به گزارش ایرنا، شرکت ایکاپ به تولید و مونتاژ خودروهای تولید مشترک ایران خودرو و پژو در ایران خواهد پرداخت. بر اساس توافق انجام‌شده و شرایطی که وزارت صنعت معدن و تجارت اعلام کرده، خودروهایی در این کارخانه تولید می‌شوند که کمتر از سه سال از طراحی و تولید آن‌ها در بازار روز جهان گذشته باشد.
ایکاپ در فاز نخست به تولید و داخلی سازی سه خودروی پژو ۲۰۰۸، پژو ۳۰۱ و پژو ۲۰۸ می‌پردازد تا در عرض سه سال این خودرو به ۸۰ درصد ساخت ایران برسد. در کنار این سه خودرو مونتاژ پژو ۵۰۸ در ایران قطعی شده و احتمالا خودروی پژو ۵۰۰۸ در ایران مونتاژ شود.
شرکت پژو پس از استقبال خریداران از پژو ۲۰۸ و با توجه به رشد قابل توجه بازار خودروهای کراس اوور یا شاسی بلند شهری، تصمیم گرفت نمونه‌ کراس اوور این خودرو را تولید کند و آن را با نام ۲۰۰۸ برای نخستین بار در نمایشگاه ژنو ۲۰۱۳ که یکی از معتبرترین نمایشگاه‌های خودروی اروپا است، معرفی کرد.
** مشخصات فنی پژو ۲۰۰۸
پژو ۲۰۰۸ مدل ۲۰۱۷ در هشت نسخه‌ مختلف تولید می‌شود که به دو دسته‌ بنزینی و دیزلی تقسیم می‌شوند. سه نسخه از پژو ۲۰۰۸ دیزلی و پنج نسخه‌ دیگر بنزینی هستند. نسخه‌های دیزلی پژو ۲۰۰۸ توان خروجی ۷۵ تا ۱۲۰ اسب بخار را دارند؛ اما انواع بنزینی پژو ۲۰۰۸ همگی از پیشرانه‌های PureTech با حجم ۱۲۰۰ سی‌سی بهره می‌برند. با این حال طبق گفته‌ مسوولان ایران خودرو، این کراس‌اوور با پیشرانه‌ 1.6 لیتری مشابه با نمونه‌ به کار رفته در پژو ۵۰۸ به بازار عرضه می‌شود.
پژو ۲۰۰۸ از خطوط طراحی قوسی و عضلانی بهره می‌برد تا خود را به‌عنوان محصولی جذاب و اسپرت معرفی کند. جلو پنجره‌ این خودرو نسبت به طراحی قبلی افزایش اندازه تجربه کرده و ظاهر زیبایی در بخش جلوی خودرو به ارمغان آورده است. برجستگی‌هایی کاپوت، به همراه فرورفتگی درب پشت این خودرو نمای بسیار زیبایی به آن می‌دهد. چراغ‌های قوسی به همراه فرورفتگی در بخش میانی آن‌ها، اکنون به امضای استودیو‌ی طراحی پژو تبدیل شده است. زه‌های مشکی دور تا دور خودرو بویژه در زیر درها، سپر و گلگیر نمای خارجی را جذاب‌تر کرده است. سپر جلو به همراه ورودی عظیم هوا نیز بخش جلوی خودرو را بیش از پیش جذاب‌تر کرده است. 
در کابین خودرو نخستین چیزی که توجه افراد را به خود جلب می‌کند، طراحی زیبای داشبورد است. نورپردازی آبی‌رنگ دور نشانگر‌‌های وضعیت سرعت و دور موتور، فرمان حجیم و طراحی ساده‌ی داشبورد و کنسول وسط موجب می‌شوند تلاش پژو برای اسپرت نشان دادن ۲۰۰۸ بیش از پیش مشهود باشد.
فضای کابین از لحاظ حجم برای سرنشینان مناسب است و فضای خوبی برای آن‌ها تعبیه شده است. پژو ۲۰۰۸ را از لحاظ فضای داخلی می‌توان مناسب برای جوانان و خانواده‌های کم‌جمعیت دانست. بخش عقبی خودرو نیز برای حمل بار در مسافرت مناسب است و نزدیک به ۴۱۰ لیتر حجم دارد که با خواباندن صندلی سرنشینان عقب این حجم را تا ۹۱۷ لیتر افزایش می‌یابد.
** امکانات رفاهی 
پژو ۲۰۰۸ مدل ۲۰۱۷ از امکانات رفاهی نسبتا مناسبی استفاده می‌کند. این امکانات به دو بخش تقسیم می‌شوند؛ برخی از آن‌ها در تمامی تیپ‌های پژو ۲۰۰۸ ارائه می‌شود. این امکانات عبارتند از کروز کنترل، صندلی الکترونیکی راننده، کنترل ارتفاع صندلی راننده، سوکت برق ۱۲ ولتی، پورت‌های USB و ۳.۵ میلی‌متری، بلوتوث، ۶ اسپیکر (۲ عدد جلو، ۲ عدد عقب و ۲ توییتر)، کامپیوتر سفری، باربند، قفل مرکزی، نمایشگر وضعیت دنده، دماسنج، سانروف و چراغ رانندگی در روز.
اما دیگر امکانات رفاهی ۲۰۰۸ که برای برخی از تیپ‌های این خودرو به ‌صورت سفارشی ارائه می‌شوند، عبارتند از دوربین عقب، سیستم تهویه اتوماتیک، آینه با گرمکن برقی، شیشه‌ی دودی، سیستم ناوبری، صفحه نمایش لمسی، صندلی‌های تمام چرم، سیستم کمکی پارک، بالابر خودکار پنجره‌ها، نورپردازی ال‌ای‌دی‌ کابین و تنظیم ارتفاع صندلی سرنشین. 
** ایمنی پژو ۲۰۰۸
موسسه تست تصادف اتحادیه اروپا هنوز اطلاعاتی در مورد ایمنی پژو ۲۰۰۸ مدل ۲۰۱۷ اعلام نکرده است؛ اما نسخه‌ پیشین این خودرو در سال ۲۰۱۳ توانست پنج ستاره ایمنی از این موسسه دریافت کند. کراس‌اوور پژو ۲۰۰۸ در تجهیزات ایمنی از سیستم‌های کمکی راننده ABS، EBFD،EBA استفاده کرده است.
پژو ۲۰۰۸ امکانات ایمنی دیگری اعم از ایربگ‌های کنسول جلو، ایربگ‌های کناری برای سرنشینان جلو و عقب، قلاب ISOFIX، سنسور نشانگر فشار باد لاستیک، نشانگر اخطار کمربند ایمنی و ایموبلایزر دارد. 
** هدفگذاری داخلی سازی ۴۰ درصدی تولید پژو ۲۰۰۸ در سال نخست تولید
پیشتر «آرش محبی‌نژاد» دبیر انجمن صنایع همگن قطعه‌سازان خودرو در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار کرده بود، مطابق اعلام مدیرعامل ایکاپ (شرکت ایران خودرو- پژو)، تولید خودروی پژو ۲۰۰۸ با داخلی سازی ۲۰ درصدی در سال گذشته آغاز شد که از این میزان ۱۴ درصد مربوط به مونتاژ بدنه و رنگ و ۶ درصد دیگر تولید و تامین قطعه توسط قطعه سازان داخلی است.
به گفته این مقام مسوول، مطابق قرارداد ایران خودرو و طرف خارجی، عمق ساخت داخل این خودرو در تولید انبوه در سال نخست تولید ۴۰ درصد خواهد بود و پس از دو سال به ۷۰ درصد می رسد؛ در این راستا، ایران خودرو در تفاهم نامه ای با قطعه سازان داخلی، قرارداد عمق ساخت داخل ۵۵ درصدی شامل ۴۱ درصد تامین قطعات و ۱۴ درصد مونتاژ بدنه و رنگ منعقد کرده است.
محبی نژاد تصریح کرد: دستیابی به این مهم تحول بزرگی در تولید خودروی کشور به دنبال خواهد داشت؛ این در حالی است که در گذشته همه قطعات خودرویی به صورت CKD (بسته کامل) وارد می شد و عمق ساخت داخل کم بود یا بتدریج صورت می گرفت.
وی ادامه داد: با شروط چهارگانه وزارت صنعت، معدن و تجارت، شامل عمق ساخت داخل تا ۴۰ درصد در سال نخست تولید و تا ۷۰ درصد در مدت سه سال، صادرات ۳۰ درصدی خودرو و قطعات، انتقال دانش فنی و فناوری و سرمایه گذاری مشترک طرف خارجی (شامل سرمایه گذاری نقدی و تامین ماشین آلات و انتقال فناوری)، آینده صنعت خودرو تضمین می شود.
** سکته ناقص صنعت خودرو در سال ۹۲
دبیر انجمن صنایع همگن قطعه‌سازان خودرو از سال ۹۲ به عنوان بدترین سال تولید خودرو در کشور یاد کرد و گفت: در این سال تولید خودرو به ۷۴۰ هزار دستگاه تقلیل یافت؛ در حالی که با برنامه ریزی های انجام شده، سال گذشته تیراژ تولید با رشد ۸۰ درصدی به حدود یک میلیون و ۳۵۰ هزار دستگاه رسید که بین ۵۵ تا ۹۰ درصد خودروها داخلی سازی بود.
وی با اشاره به «سکته ناقص» صنعت خودرو در سال ۹۲، تصریح کرد: با اجرایی شدن برجام و عقد قراردادهای بین المللی، این صنعت از مرگ حتمی نجات یافت و اینک رونق و شکوفایی را در آن شاهدیم.

همچنین مطالعه کنید:

جایگزینی ۱.۸ میلیارد دلار واردات با تولید داخل توسط دانش بنیانها

به گزارش کسب و کار نیوز ، مصطفی قانعی افزود: این میزان تاثیر دانش بنیان‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.