بانک مرکزی گزارش خرده فروشی مواد خوراکی برای هفته منتهی به ۹۶.۲.۸ را اعلام کرد که بر این اساس نرخ ۶ گروه مواد خوراکی افزایش و قیمت ۴ گروه دیگر نیز کاهش داشته است، همچنین قیمت یک گروه مواد خوراکی نسبت به هفته گذشته ثابت اعلام شد.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از اقتصاد آنلاین، بانک مرکزی قیمت خرده فروشی ۴۲ قلم کالا در قالب ۱۱ گروه مواد خوراکی را اعلام کرد که بر این اساس نرخ لبنیات، برنج، حبوب، میوههای تازه، سبزیهای تازه و گوشت قرمز نسبت به هفته گذشته افزایش و نرخ گروههایی نظیر تخم مرغ، گوشت مرغ، قند و شکر و روغن نباتی کاهش داشته است، همچنین نرخ چای تغییری نداشت.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات قیمت کره پاستوریزه معادل ۱.۱ درصد افزایش داشت و بهای سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. قیمت تخم مرغ معادل ۹.۳ درصد کاهش یافت و شانه ای ۸۰۰۰۰ الی ۱۰۵۰۰۰ ریال فروش می رفت.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج قیمت برنج، بهای برنج وارداتی غیرتایلندی معادل یک درصد و برنج داخله درجه یک ۰.۲ درصد افزایش داشت و قیمت برنج داخله درجه دو ثابت بود. در گروه حبوب بهای تمام اقلام این گروه بین ۱.۱ درصد تا ۵.۳ درصد افزایش یافت.
میوه ها و سبزی های تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آن ها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه فروشیها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه شد.
میوه فروشیهای سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه کرده و در گروه میوههای تازه قیمت سیب زرد معادل ۳.۳ درصد، لیمو شیرین ۲.۵ درصد و هندوانه ۴.۳ درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین ۱.۶ درصد تا ۶.۸ درصد افزایش داشت. در گروه سبزیهای تازه قیمت کدو سبز معادل ۵.۴ درصد و لوبیا سبز ۱.۲ درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین ۰.۱ درصد تا ۲۲.۷ درصد افزایش یافت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش قیمت گوشت گوسفند بدون تغییر بود. بهای گوشت تازه گاو و گوساله معادل ۰.۳ درصد افزایش ولی قیمت گوشت مرغ ۳.۶ درصد کاهش داشت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته بهای چای خارجی ثابت بود و قیمت قند معادل ۰.۷ درصد، شکر ۰.۹ درصد و انواع روغن نباتی ۰.۱ درصد کاهش یافت.
تغییرات یکساله مواد خوراکی
بر اساس گزارش بانک مرکزی قیمت گروه لبنیات در یکسال منتهی به هفته مورد گزارش (یکسال اخیر) ۷.۲ درصد، تخم مرغ ۶.۲ درصد، برنج ۲۷.۳ درصد، حبوب ۲۳.۴ درصد، میوههای تازه ۲۵ درصد، سبزیهای تازه ۳۶.۱ درصد، گوشت قرمز ۱۰.۳ درصد، گوشت مرغ ۲۴.۷ درصد، قند و شکر ۲۰ درصد، چای ۱۳.۷ درصد و روغن نباتی ۸.۱ درصد افزایش یافته است.