صفحه اصلی / اسلایدر / ایجاد مشکل برای سرمایه‌گذاران با تصمیمات خلق‌الساعه/ لزوم تسهیل پذیرش شرکت‌ها در بورس
ایجاد مشکل برای سرمایه‌گذاران با تصمیمات خلق‌الساعه/ لزوم تسهیل پذیرش شرکت‌ها در بورس

ایجاد مشکل برای سرمایه‌گذاران با تصمیمات خلق‌الساعه/ لزوم تسهیل پذیرش شرکت‌ها در بورس

کسب و کار نیوز- رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: رفتار سیاستگذار و مجری تصمیم‌گیر در بازار بورس تاثیرگذار است، تصمیم‌های خلق الساعه، ناگهانی و چرخش های ۱۸۰ درجه مشکلاتی را برای سرمایه گذاران ایجاد کرده است.

به گزارش کسب و کار نیوز، «حجت‌الله صیدی» در نشستی با حضور رئیس اتاق بازرگانی ایران و اعضای آن اظهار داشت: دستورالعمل‌های شبانه و این‌گونه رفتارها باعث شده تا بازار سرمایه حساس شود. وی افزود: بورس با اعضای خود معنی دارد و بدون اعضا و شرکت‌ها به‌عنوان نهاد ناظر معنایی ندارد، اکنون نا اطمینانی که به‌خاطر مسائل منطقه در کشورمان وجود دارد بورس را تحت‌تاثیر قرار داده است که این در همه کشورها وجود دارد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه‌داد: رفتار اقتصادی بخش حقیقی نیز یکی دیگر از موارد تاثیرگذار در بورس است و بعضی تولیدکنندگان به موضوع بورس به‌صورت کوتاه‌مدت نگاه می‌کنند. وی با بیان اینکه اعتمادبخشی از مردم به بورس خدشه‌دار شده است، گفت: اکنون ۲ میلیون نفر سهام‌دار در بورس داریم که فعال هستند و ۶۰ میلیون کد بورسی داریم.

صیدی با اشاره به اینکه بخش واقعی اقتصاد را باید درک کنیم، گفت: توفیق داشته‌ایم که با اعضای اتاق تعامل داشته باشیم، چرا که اقتصاد کشور را همین اعضای بخش خصوصی اتاق‌ها می‌سازند. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: اکنون بعضی از کشورها به تولید ناخالص سرانه یک‌هزار تا پنج هزار دلاری دست پیدا کرده‌اند که به‌خاطر سرمایه‌گذاری در تولید بوده است. وی با اشاره به اینکه فشارهای زیادی را در بخش اقتصادی کشور تحمل می‌کنیم، گفت: بخشی از این مساله به‌خاطر تحریم‌ها و بخشی دیگر به‌خاطر حکمرانی است با این دو مورد تشکیل سرمایه سخت شده است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار عنوان‌کرد: در برنامه ۲۰ ساله که در دهه ۸۰ برای کشور دیده بودند، رشد سالانه هشت‌درصدی بود تا در سال ۱۴۰۲ به رتبه نخست در منطقه برسیم. اکنون به لحاظ ارزش اسمی چهارم و شاخص برابری قدرت خرید سوم هستم.

وی ادامه‌داد: اکنون تولید ناخالص ملی در کشور ما ۴۰۰ میلیارد دلار است، در حالی که بسیاری کشورها به تولید ناخالص ملی بیش از هزار میلیارد دلاری دست یافته‌اند که این فاصله زیاد است. صیدی خاطرنشان کرد: دغدغه نخست کشور بحث رشد و تشکیل سرمایه است، این امر باید در بازار پول و سرمایه انجام شود. در حوزه تشکیل سرمایه، سهم بازار خیلی کم بوده و نوسان داشته است که یک‌پنجم تشکیل سرمایه در بازار سرمایه بوده است. وی ادامه‌داد: در چند سال اخیر نرخ تشکیل سرمایه منفی شده است و از جیب می‌خوریم؛ یعنی زمین، کارخانه یا تجهیزات می‌فروشیم تا سرمایه را حفظ کنیم.

این مقام مسئول اضافه‌کرد: تامین مالی کوتاه‌مدت باید توسط بانک و تامین بلندمدت باید توسط بورس انجام شود. وی با تاکید بر اینکه قانون استقلال بازار اوراق بهادار بورس را به رسمیت شناخته است، گفت: این یک امر نسبی است و بخش مهمی بستگی به رفتار افراد سازمانی دارد. هرچند ساختار بورس مستقل است و اعضای آن مجموعه‌ای از بخش خصوصی، دولت و سهام‌داران هستند، اما در همین جلسه‌های شورا از حضور رئیس اتاق بازرگانی محروم بودیم که اعمال‌نظر توسط بخش خصوصی تأثیرگذار خواهد بود.

صیدی ابراز داشت: ما در بورس منافع سهام‌داران را حفظ می‌کنیم و وقتی دولت لایحه بودجه را ارائه می‌کند با وزارتخانه‌های مختلف وارد مذاکره می‌شویم تا از معافیت‌های مالیاتی و سایر موارد بهره‌مند شویم. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه بالای ۸۵ درصد اوراق بدهی دولتی است، گفت: اوایل دولت روحانی، وزارت اقتصاد اوراق بحث اوراق بدهی دولت را اجرایی کرد که این امر برای بدهی دولت و سنددار شدن بود، اما قرار بود که ۲۰ تا ۴۰ درصد بازار باشد. از سال ۹۲ اوراق بدهی دولتی بالا رفته و اوراق بخش خصوصی روند کاهش داشته است. وی تأکید کرد: همه تلاش ما این است تا در بحث بودجه به سمت ۵۰ درصد اوراق بدهی بخش دولتی و ۵۰ درصد اوراق بدهی بخش خصوصی برویم.

صیدی بر رسیدن بورس و شرکت‌های بورسی به جایگاه واقعی تاکید کرد و اظهار داشت: برای اینکه شرکت‌های بورسی به ارزش واقعی برسند، باید عملکرد شرکت‌ها درست شود و پذیرش شرکت‌ها در بورس را تسهیل کنیم.

وی یادآور شد: در بسیاری از کشورها برای شرکت‌های بورسی مزیت قائل هستند و بانک‌ها به شرکت‌های بورسی تخفیف می‌دهند، زیرا شرکت‌های بورسی صورت‌های مالی شفافی دارند. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان‌کرد: بعضی از شرکت‌های بورسی فعال و جزو بزرگترین شرکت‌ها هستند که ۱۰ میلیارد دلار ارزش دارند. اکنون بازار ۵۰۰ میلیونی منطقه تشنه عرضه کالا و محصول است باید در این زمینه خلق سرمایه و ارزش‌آفرینی کنیم.

همچنین مطالعه کنید:

مشکلی در فروش نفت نداریم/ قراردادهای افزایش تولید گاز بزودی نهایی می‌شود

به گزارش کسب و کار نیوز ، محسن پاک‌نژاد روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.