صفحه اصلی / اسلایدر / سامانه ملی املاک و اسکان تکمیل می شود/هوشمندسازی شناسایی خانه های خالی/اخذ ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات از خانه‌های خالی
سامانه ملی املاک و اسکان تکمیل می شود/هوشمندسازی شناسایی خانه های خالی/اخذ ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات از خانه‌های خالی

سامانه ملی املاک و اسکان تکمیل می شود/هوشمندسازی شناسایی خانه های خالی/اخذ ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات از خانه‌های خالی

کسب و کار نیوز- مشاور وزیر راه و شهرسازی گفت: تاکنون ۱۲۰ هزار خانه خالی شناسایی شده و ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات از این بخش اخذ شده است. محمد سادات فریزنی، در گفتگویی در شبکه خبر با بیان اینکه می توان از سامانه املاک و اسکان به عنوان ابزاری برای سیاست گذاری بازار مسکن استفاده کرد گفت: مهم ترین پیامی که راه اندازی سامانه املاک و اسکان دارد اثر گذاری اطلاعات این سامانه بر شناسایی خانه های خالی است و برای آن نیاز بوده که دستگاه های مختلف و مردم به کمک ما بیایند تا بتوانیم اطلاعات را بارگذاری کنیم.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز ، وی با بیان اینکه تا کنون اطلاعات ۷۵ میلیون ایرانی در این سامانه ثبت شده است و  ۴۰۰میلیون رکورد ثبت اطلاعات داشته ایم گفت: از این هفتاد و پنج میلیون، یازده میلیون خانوار مراجعه کردند به این سامانه و اطلاعات مکانی خود را تایید کردند. اطلاعات  خانوار ۳۰میلیون نفر در سامانه املاک و اسکان مورد تایید قرار گرفته است.

مشاور وزیر راه و شهرسازی گفت: با استفاده از این سامانه ۱۸۲ هزار مسکن که خالی اعلام شده بود توسط افراد پر شده است یعنی اگر ما بتوانیم از مسیرهای مختلف این کار را پیگیری کنیم قطعا این سامانه می تواند نقش جدی در عرضه واحد های خالی به بازار داشته باشد. در قانون جدید سامانه املاک و اسکان در اجاره بها ما تلاش کردیم در قانون های مختلف ضمانت های اجرایی را بیاوریم و دستگاه های دیگر را پای کار بیاوریم تا این سامانه تکمیل  شود.

سادات اظهار کرد: در یکی از مفاد این قانون ما با مدیرانی که سامانه های خود را به املاک و اسکان متصل نکنند و کم کاری در این بخش داشته باشند برخورد خواهیم کرد و تا به امروز بانک مرکزی به این سامانه متصل شده و تست های آن در حال انجام است.

مشاور وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ۱۲۰ هزار خانه خالی تاکنون شناسایی شده است، از تشکیل ۱۱۰۰ پرونده در این باره خبر داد و  گفت: ۱۵۰ میلیارد تومان تاکنون در بخش خانه‌های خالی اخذ شده است. امیدواریم دولت چهاردهم نیز در این زمینه اهتمام کافی داشته باشد. وی اظهار کرد: به زودی وزارت نیرو به سامانه ملی املاک و اسکان متصل می شود. در ادامه این برنامه دستمالچیان، دبیر کارگروه تنظیم بازار و کنترل  قیمت مسکن در خصوص اثرات مثبت این سامانه در حوزه مسکن و اجاره بها  گفت: یکی از درگیری های سیاست گذار این است که منابع ارزی خود را درست تخصیص دهد.

وی  با بیان اینکه اطلاعات سامانه ها باید تکمیل تر شود تا تصمیمات درست تری در این بخش گرفته شود گفت: وقتی تولید مسکن صورت می‌گیرد باید در توزیع آن هم حضور داشته باشید. او گفت: اکنون وقتی خانه ساخته می‌شود و عرضه نمیشود در دست سوداگران می‌رود و ما می توانیم این فرآیند را بررسی کنیم و موضوع مسکن موضوع سوداگری نیست زمین قابل صادرات و واردات نیست. وی با تاکید بر اینکه مسکن کالای سرمایه‌ای نیست از عرضه ۱۸۲ هزار خانه خالی به بازار با اجرایی شدن قانون مالیات بر خانه‌های خالی خبر داد و گفت: هدف از تدوین و ابلاغ قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره، اخذ مالیات از خانه‌های خالی نیست، بلکه تشویق مردم به عرضه خانه‌های خالی در بازار مسکن برای ساماندهی این بازار است.

به گفته وی، طبق تبصره ۱۱ ماده ۵۳ ساماندهی بازار زمین مسکن و اجاره خانه‌های ۱۵۰ متر در تهران و ۲۰۰ متر زیربنا در سایر شهرها از مالیات معاف هستند. همچنین ثبت این اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان برای تمامی مردم ضروری است.

تولید مسکن جوابگوی تقاضا نیست

حسن محتشم، کارشناس مسکن

راهکار اصلی دولت برای کنترل اجاره‌بها باید تولید و عرضه واحدهای استیجاری برای اقشار پایین‌دست و کم‌درآمد باشد. به نظر می‌رسد اگر دولت بتواند با کمک شهرداری خانه‌های ارزان‌قیمت در حاشیه شهرها، مناطق بافت فرسوده و متوسط روبه‌پایین به لحاظ قیمتی ایجاد کند و با اجاره این خانه‌های استیجاری با شرایط ویژه به افراد کم‌درآمد، این طرح مؤثر واقع می‌شود.

در غیر این صورت تصویب قیمت‌های دستوری از جیب مالکان برای حمایت و کمک به مستأجران در جهت کاهش اجاره‌بها مطابق با تورم موجود نیست.

دولت‌ها برای اجرای برنامه‌ها و پروژه‌های خود باید از صاحبان صنایع مربوطه کمک بگیرند. در کشورهای پیشرفته، اجرای پروژه‌ها در دست متخصصان آن حوزه است. دولت‌ها از تجربیات افراد حرفه‌ای و متخصص در سیاستگذاری‌ها بهره می‌گیرند اما متاسفانه در کشور ما، کمتر شاهد این اتفاق هستیم. گاهی صحبت‌هایی با متخصصان می‌شود اما در نهایت تصمیمات، دیگری اتخاذ می‌شود.

بخش مسکن مدت زیادی است که دچار مشکلاتی شده که هنوز هم برطرف نشده است. با توجه به رشد روزافزون مهاجرت به شهرهای بزرگ همواره طی دهه های اخیر با مشکل کمبود مسکن مواجه بوده ایم. طی حدود ۵۰ سال گذشته نیز بجز یکی دو مقطع، هیچگاه قیمت مسکن کاهش نیافته است. علت اصلی این است که ساخت و ساز در هیچ سالی جوابگوی تقاضا نبوده است. افت ارزش پول ملی و تورم سایر بازارها نیز تاثیرات منفی در بخش مسکن داشته و هرگاه قیمت کالاها و نرخ ارز افزایش پیدا کرده شاهد رشد قیمت مسکن بوده ایم.

همچنین مطالعه کنید:

عرضه ۹۰ درصد بلیت پروازهای اربعین در سه روز آینده

به گزارش کسب و کار نیوز، محمد محمدی بخش در نشست با مدیران عامل شرکت‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.