صفحه اصلی / اسلایدر / فعال شدن تعاونی‌ها از مصادیق مردمی‌سازی دولت است/توسعه تعاون در برنامه هفتم
فعال شدن تعاونی‌ها از مصادیق مردمی‌سازی دولت است/توسعه تعاون در برنامه هفتم

فعال شدن تعاونی‌ها از مصادیق مردمی‌سازی دولت است/توسعه تعاون در برنامه هفتم

کسب و کار نیوز- بخش تعاونی بخشی بسیار مهم و دارای جایگاه راهبردی در اقتصاد کشور است. قرار دادن بخش تعاونی به عنوان یکی از سه بخش فعال در اقتصاد کشور، از تدابیر ارزشمندی بوده که در تدوین قانون اساسی در نظر گرفته شده است. به گفته کارشناسان، تحقق نیافتن سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور یک نقص است و بایستی بر ضرورت برنامه‌ریزی برای رفع این نقص تاکید بسیار داشت. البته این ایراد به معنای نادیده گرفتن نقش تعاونی‌ها در اقتصاد کشور نیست. تعاونی‌ها در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی منشا خدمات زیادی برای کشور بوده‌اند و این قابل انکار نیست.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز ، در همین رابطه دبیرکل خانه تعاونگران ایران درباره نقش تعاون در پیشبرد اقتصاد گفت: با تعاونی ها مردم می توانند همکاری به شیوه مشارکتی داشته باشند و منابع خود را با هم ترکیب کنند، خطرات را به اشتراک بگذارند و فرصت هایی را برای منافع متقابل ایجاد کنند. علی حسین شهریور، دبیرکل خانه تعاونگران ایران به مناسبت روز جهانی تعاونی ها گفت: تعاونی ها نقش حیاتی در ارتقای توسعه پایدار، توانمندسازی جوامع و تقویت تاب آوری اقتصادی دارند.

وی ادامه داد: تعاونی ها مظهر ارزش های خودیاری، دموکراسی، برابری و همبستگی هستند و بستری را برای افراد فراهم می کنند تا برای مقابله با چالش های مشترک و پیگیری اهداف مشترک گرد هم آیند. با همکاری یکدیگر به شیوه ای مشارکتی، مردم می توانند منابع خود را با هم ترکیب کنند، خطرات را به اشتراک بگذارند و فرصت هایی را برای منافع متقابل ایجاد کنند.

شهریور از مسئولان خواست تا برای رشد تعاونی کمک کنند و افزود: در حالی که این روز را گرامی می داریم، بیایید کمک های مهمی را که تعاونی ها به جوامع و اقتصاد ما می کنند، بشناسیم. اجازه دهید همچنین تعهد خود را به حمایت و ارتقای شرکت‌های تعاونی به عنوان ابزاری قدرتمند برای ساختن آینده‌ای فراگیرتر و پایدار برای همه، تأیید کنیم. با هم، از طریق همکاری و همبستگی، می توانیم دنیای بهتری را برای همه ایجاد کنیم.

دبیرکل خانه تعاونگران ایران افزود: تعاونی های جوانان در کشورهای مختلف جهان از جمله هند، آلمان، آمریکا، فرانسه و ژاپن نقش بسزایی دارند.در هند، تعاونی های جوانان در بخش هایی مانند کشاورزی، صنایع دستی و خدمات رواج دارند. سازمان هایی مانند فدراسیون ملی تعاون جوانان (NYCF) تشکیل و رشد تعاونی های جوانان را در سراسر کشور ترویج می کنند.

این تعاونی ها فرصت های کارآفرینی، توسعه مهارت و توانمندسازی اجتماعی را برای جوانان فراهم می کند. آلمان دارای سنت قوی شرکت های تعاونی از جمله تعاونی های جوانان است. جوانان در آلمان به طور فعال در طرح های تعاونی در زمینه هایی مانند انرژی های تجدیدپذیر، مسکن و کالاهای مصرفی مشارکت دارند. انجمن جوانان تعاونی آلمان (BDJ) از توسعه تعاونی های جوانان حمایت می کند و فرصت های آموزشی و شبکه سازی را برای اعضای جوان فراهم می کند.

شهریور افزود: به طور کلی، تعاونی های جوانان در هند، آلمان، آمریکا، فرانسه و ژاپن نقش مهمی در توانمندسازی جوانان، ارتقای توسعه اقتصادی و تقویت انسجام اجتماعی در جوامع مربوطه ایفا می کنند. تعاونی ها بستری را برای اعضای جوان فراهم می‌کنند تا مهارت‌های ارزشمندی را بیاموزند، کسب‌وکارهای پایدار ایجاد کنند و به رفاه کلی جامعه کمک کنند.

 

اشتغال پایدار با احیای تعاونی ها

حمید حاج اسماعیلی، کارشناس اقتصادی

بخش تعاون به‌عنوان نماد و الگوی اقتصاد مردمی است. هر دولتی می بایست به تعاونی‌ها و ظرفیت‌های آن باور فرهنگی داشته باشد. اگرچه در ساختار اقتصادی کشور از تعاونی‌ها به‌عنوان یکی از بخش‌ها یاد شده و حتی در اصل ۴۴ قانون اساسی نیز به آن اشاره شده اما در زمینه تحقق جایگاه واقعی این بخش در اقتصاد با یک مشکل بزرگ مواجهیم. نخستین مشکل، دولتی بودن اقتصاد کشور است. با توجه به توزیع عادلانه سرمایه و امکانات کشور بین همه افراد جامعه که یکی از مهم‌ترین اهداف دولت است، رشد بخش تعاونی می‌تواند این هدف را به بهترین شکل ممکن محقق سازد.

در شرایط کنونی کشور که برای سرمایه گذاری‌های خرد مردم با مشکلات اقتصادی و بعضا سیاسی به دلیل تحریم‌ها مواجه هستیم، شرکت‌های تعاونی یکی از بهترین بخش‌هایی است که می‌تواند سرمایه‌های خرد مردم را جمع آوری و تجمیع کند تا با این کار هم از حجم نقدینگی در کشور کاسته شود و هم حضور و فعالیت مردم در اقتصاد افزایش پیدا کند.

کشورما نیروی کار تحصیل کرده و فارق التحصیلان زیادی را در خود جای داده که تعاونی‌ها توانایی استفاده از این ظرفیت هارا در راستای رونق تولید و توسعه‌ی بازار دارد.

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۲۱۵ درصدی ترانزیت جاده‌ای در دولت سیزدهم

به گزارش کسب و کار نیوز ، عملکرد وزارت راه و شهرسازی در مدت ۳۴ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.