صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / نقش دانشگاه‌ها و مراکز علمی در نمک‌زدایی آب دریا بررسی شد
نقش دانشگاه‌ها و مراکز علمی در نمک‌زدایی آب دریا بررسی شد

در دانشگاه شریف؛

نقش دانشگاه‌ها و مراکز علمی در نمک‌زدایی آب دریا بررسی شد

نخستین سمپوزیوم بررسی جایگاه و نقش دانشگاه‌ها و مراکز علمی در تحقق ماده 36 برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور در زمینه نمک‌زدایی آب دریا، به همت انستیتو آب و انرژی دانشگاه صنعتی شریف امروز دوشنبه 24 اردیبهشت ماه در این دانشگاه برگزار شد.

نمک زدایی

به گزارش کسب و کار نیوز، در این سمپوزیوم که با حضور جمعی از پژوهشگران و متخصصین کشور برگزار شد، مهندس علیرضا دائمی، معاون سابق امور آبفای وزارت نیرو در ابتدای این نشست تخصصی، سخنرانی خود را با موضوع «ظرفیت‌های قانونی در بهره‌برداری از آب دریا» ارائه کرد.

وی به تشریح موقعیت نوار ساحلی جنوب کشور و استان‌های واقع در آن پرداخت و بر رفع نواقص و چالش‌ها به وسیله مباحث کارشناسانه تاکید کرد.

مهندس دائمی ضمن ابراز نگرانی از وضعیت آب کشور اظهار کرد: راهکارهایی که کشور در سه دهه گذشته پیش گرفته در این برهه زمانی پاسخگو نخواهد بود و باید به دنبال راهکارهای موثرتری برای حل این مشکل بود.

بر اساس این گزارش مهندس سیدمصطفی هاشمی طبا یکی دیگر از سخنرانان کلیدی این نشست یک روزه بود که در صحبت‌های خود ضمن انتقاد نسبت به وضعیت زیست محیطی کشور، از ایجاد بحران آب ایران در سال‌های آتی ابراز نگرانی کرد.

وی با اشاره به برنامه ششم توسعه که بیش از یک سال از تصویب آن می‌گذرد، گفت: برنامه ششم توسعه که برنامه‌ای ۱۲۴ ماده‌ای است، تا کنون عملیاتی نشده و با گذشت یک سال و دو ماه از تصویب و ابلاغ آن، شاهد هیچ اتفاق مثمرثمری در این خصوص نبوده‌ایم.

مهندس هاشمی‌طبا افزود: ما در کشور با بحران‌های زیست‌محیطی جدی مواجه هستیم که متاسفانه در این خصوص خیلی کم کار و غافل بوده‌ایم و لازم است تا با تلاش مضاعف از این بحران‌ها خارج شویم.

وی خاطرنشان کرد: با امکانات و منابع کم هم می‌توان فعالیت‌های مفید و موثری انجام داد و امیدوار هستیم تا با تلاش دانشگاهیان و برگزاری چنین نشست‌های تخصصی، شاهد بهبود شرایط و عبور از بحران‌های موجود باشیم.

در ادامه ی این نشست تخصصی، دکتر احمدعلی کیخا نماینده دوره هشتم و دهم مجلس شورای اسلامی و ناظر مجلس در شورای عالی آب نیز با بیان این‌که پایش علمی محدوده‌ای مورد فعالیت دانشگاهیان یکی از رسالت‌های آنان است، از عدم دخالت و ابراز نظر دانشگاهیان در خصوص راه‌های توسعه کشور انتقاد کرد.

وی گفت: مدیریت منابع آب و رویکرد توسعه آب کشور دچار مشکل است و باید اصلاح شود و با تفکری که این بحران را خلق کرده‌ایم، نمی‌توانیم آن را حل کنیم.

دکتر کیخا خاطرنشان کرد: بحران آب در کشور بیش از آنکه یک مشکل فنی باشد، مشکلی اقتصادی و اجتماعی است و رفتار مردم و شهروندان در حوزه آب نیازمند اصلاح است.

فارغ‌التحصیل رشته اقتصاد آب از استرالیا، ضمن تاکید بر مقوله آب مجازی در کشور، افزود: آب مجازی مقوله‌ای مهم در اقتصاد آب در کشور است که این گونه موارد باید در دانشگاه‌ها مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

ناظر مجلس در شورای عالی آب از عدم مشارکت دانشگاهیان در حل مشکلات و چالش‌های کشور انتقاد کرد و گفت: این دانشگاهیان و پژوهشگران هستند که باید با طرح‌های کارشناسانه خود به ارائه راهکارهای اثربخش برای حل بحران‌ها بپردازند و طرح‌هایی برای نجات کشور از چالش‌ها و مشکلات را ارائه کنند.

در ادامه این نشست علمی پس از چهار سخنرانی کلیدی با موضوعات «نمک‌زدایی در صنعت آب و فاضلاب»، «نقش تحقیقات کاربردی در مرحله طراحی آب شیرین‌کن‌های دریایی»، «مشارکت دانشگاه‌ها و مراکز علمی در توسعه فناوری‌های نمک‌زدایی» و «ماده 36 برنامه توسعه از دیدگاه سرمایه‌گذار» پنل تخصصی با بحث آزاد و پرسش و پاسخ برگزار شد و در پایان نیز جمع‌بندی نهایی از مباحث مطرح شده صورت گرفت.

تبیین اهمیت بهره‌گیری از فناوری‌های نمک‌زدایی در تامین آب کشور و اجرای احکام قانونی، تعیین الزامات اجرای برنامه ششم توسعه در حوزه نمک‌زدایی، تعیین نقش دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در مدیریت انتقال فناوری‌های نمک‌زدایی آب، معرفی ظرفیت دانشگاه‌ها و مراکز علمی در توسعه فناوری‌ها، بومی سازی و تقویت اقتصاد دانش‌بنیان؛ روش‌ها و فرایندهای نمک زدایی، جلب مشارکت برای همکاری‌های بین بخشی جهت عملیاتی کردن اهداف برنامه ششم توسعه در حوزه آب و بررسی نیاز کشور به یک مرکز تخصصی علمی در حوزه نمک‌زدایی با استفاده از تجربیات و فعالیت مراکز علمی و پژوهشی داخلی و بین‌المللی از جمله اهداف برگزاری این نشست یک روزه بود که با تلاش انستیتو آب و انرژی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

بر اساس اعلام روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد شریف، بر اساس برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و با توجه به ضرورت ارتقای بهره‌وری استحصال و مصرف بهینه آب و همچنین استفاده از آب‌های غیر متعارف، دولت موظف شده است تا حداقل معادل ۳۰ درصد از مصارف آب آشامیدنی مناطق جنوبی کشور را از طریق نمک‌زدایی و استفاده از آب دریا تامین کند. بر اساس تبصره یاد شده، مدیریت انتقال فناوری از طریق جهاد دانشگاهی، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و شرکتهای دانش‌بنیان صورت خواهد گرفت.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

«افزایش سن بازنشستگی» از فروردین ۱۴۰۳/ با قانون جدید چگونه می‌توان زودتر از موعد بازنشسته شد؟

به گزارش کسب و کار نیوز، محمد محمدی با اشاره به موافقت شورای نگهبان با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.