صفحه اصلی / اسلایدر / مالیات واحدهای تولیدی در سال آینده کاهش پیدا می کند/توسعه صنایع با معافیت های مالیاتی
مالیات واحدهای تولیدی در سال آینده کاهش پیدا می کند/توسعه صنایع با معافیت های مالیاتی

مالیات واحدهای تولیدی در سال آینده کاهش پیدا می کند/توسعه صنایع با معافیت های مالیاتی

کسب و کار نیوز- یک عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: با مصوبه کمیسیون تلفیق، مالیات واحدهای تولیدی در سال آینده از ۲۵ درصد به ۱۸ درصد کاهش پیدا می کند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، حسینعلی حاجی دلیگانی با اشاره به جلسه کمیسیون تلفیق ۱۴۰۳ گفت: با مصوبه کمیسیون تلفیق، ۸۰۰۰ میلیارد تومان برای بهینه سازی سامانه های سوخت همچون بخاری، خودرو و سیستم های گرم کننده در سال آینده هزینه می‌شود. وی ادامه داد: همچنین مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد ۳۰ درصد اضافه می شود. این عضو کمیسیون تلفیق بیان کرد: مالیات واحدهای تولیدی در سال آینده از ۲۵ درصد به ۱۸ درصد کاهش پیدا می کند.

حاجی دلیگانی اضافه کرد: کمیسیون تلفیق مصوب کرد که به میزان ۱۰ همت اسناد خزانه در داخل دولت بین دستگاه های دولتی و بانک مرکزی به عنوان تهاتر بدهی و طلبکاری مبادله شود. همچنین مقرر شد وام‌های بخش کشاورزی یک سال امهال شود. وی گفت: کمیسیون تلفیق تصویب کرد که سرمایه بانک‌های سپه، ملی، توسعه تعاون و مسکن ۱۰۰ همت اضافه شود تا تسهیلات برای بخش مسکن وام داده شود. این نماینده مجلس در پایان گفت: تعرفه واردات خودروهای برقی و هیبریدی به نیم درصد کاهش پیدا کرد. آب، برق و گاز مصرفی مدارس نیز در صورت رعایت الگوی مصرف رایگان می‌شود.

شفافیت در نظام مالیاتی و فعالیت‌های اقتصادی آثار بسیار مهمی از جمله هوشمندسازی نظام مالیاتی، جلوگیری از فرار مالیاتی، حذف تشخیص مالیات علی الرأس، پرداخت مالیات منطبق با درآمد و با رویکرد برابر و همچنین تکریم مؤدیان مالیاتی و افزایش رضایت آنها را به دنبال دارد.

اصلاح نظام مالیاتی به معنای جلوگیری از هر گونه فرار مالیاتی است. اگر این موضوع به درستی محقق شود، قطع‌به ‌یقین دولت دیگر دغدغه تأمین منابع درآمدی بودجه را نخواهد داشت. بلکه مازاد درآمدی را می‌تواند به حمایت از نیازمندان و فقرا و توزیع بهتر ثروت در جامعه اختصاص دهد. متأسفانه نظام مالیاتی سنتی را دارا هستیم که شرایط نامناسبی را نیز رقم‌زده است. به طورکل کسری بودجه صرف‌نظر از میزان مالیاتی که اخذ می‌شود، با افزایش میزان مالیات‌ترمیم خواهد شد و دیگر نیاز به فروش یک قطره از نفت و یک مترمکعب گاز کشور نخواهد بود.

 

ضرورت تحقق عدالت مالیاتی

عبدالمجید شیخی، اقتصاددان

عدالت مالیاتی حاصل یک نظام مالیاتی مطلوب و کارآمد بوده و از پیش‌نیازهای اساسی برای رسیدن به این دستاورد ملی، ایجاد شفافیت اقتصادی در جامعه است. رقم فرار مالیاتی در کشور بسیار بالا است. در همین راستا نیاز به یک سامانه یکپارچه مالیاتی در کشور احساس می‌شد که سال گذشته تحت عنوان مودیان کار خود را در دستگاه اجرایی آغاز کرد.

بنابراین شفاف‌سازی مبادلات اقتصادی مهم‌ترین مزیت سامانه مودیان مالیاتی است. در این صورت ما دیگر شاهد این مسئله نخواهیم بود که یک کالای قاچاق بدون پرداخت مالیات و نابرابر با تولیدکننده‌ای که هزینه‌های مربوطه را پرداخت کرده، رقابت کند؛ شفافیت در مبادلات اقتصادی و کاهش چشمگیر فرار مالیاتی به خصوص مشاغل خاص، ره‌آورد اصلی اجرای کامل سامانه مودیان است.

بودجه ۱۴۰۳ نشان دهنده آن است که آرزو‌های همه دولت‌ها یعنی کاهش وابستگی به درآمد‌های نفتی محقق شده است. در این بودجه پیش بینی شده که فروش دارایی‌های دولت نیز کمتر شده که این امر به منزله آن است که لایحه بودجه خوبی را دولت سیزدهم تنظیم کرده، چون برخی اقتصاددان غرب زده به دنبال خصوصی سازی بیشتر بودند. وقتی وظیفه تنظیم بازار برعهده دولت است طبیعتا باید ابزار درآمدی بیشتر و متنوع تری وجود داشته باشد.

دولت سیزدهم و سازمان امور مالیاتی هم اکنون رویکرد پسندیده‌ای را در نظر گرفته‌اند و آن مبارزه جدی با فراریان مالیاتی بزرگ است بطوریکه می‌توان گفت بیشتر فرار مالیاتی کشور در بخش غیرمولد اقتصاد کشور رخ می‌دهد، بخشی که در سیطره دلالان و رانت خوران است.

 

همچنین مطالعه کنید:

امکان فروش ارز نیمایی در مرکز مبادله فراهم شد

به گزارش کسب و کار نیوز ، طبق اعلام بانک مرکزی، از روز دوشنبه سوم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.