صفحه اصلی / اسلایدر / نرخ بیکاری در دولت سیزدهم به ۸.۲ درصد رسیده است
نرخ بیکاری در دولت سیزدهم به ۸.۲ درصد رسیده است

نرخ بیکاری در دولت سیزدهم به ۸.۲ درصد رسیده است

کسب و کار نیوز- منظور گفت: نرخ بیکاری در دولت قبل ۲ رقمی بوده و تنها در سال ۹۹ به ۹.۸ درصد رسید اما در دولت کنونی این نرخ در پایان سال ۱۴۰۱ به ۸.۲ درصد رسیده است.

به گزارش کسب و کار نیوز، داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه با حضور در برنامه صف اول درباره اقدامات دولت در سازمان برنامه و بودجه در ۲ سال گذشته گفت: در دولت سیزدهم شرایطی داشتیم که در دهه نود دوره کم رشدی را سپری می‌کردیم. در ۳ سال آخر دولت قبل شاهد متوسط رشد منفی ۲ درصد بودیم و در دوره اول دولت قبل نیز رشد‌های پایین حتی صفر درصد داشتیم. در دهه نود متوسط رشد اقتصادی دولت ۷ درصد بوده و خروج از این دوره نیاز به تلاش فراوان بود و در این دولت توانستیم نرخ رشد اقتصدی را در سال ۱۴۰۰ به ۴.۸ درصد با نفت، همانند امسال برسانیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: در برخی از سال‌ها نرخ تشکیل سرمایه در کشور صفر بوده و در ۳ سال آخر دولت قبل رشد تشکیل سرمایه منهای ۱۵ درصد گزارش شده است. در این دولت این نرخ به حدود ۴ درصد در سال ۱۴۰۰ و ۲ درصد درسال ۱۴۰۱ افزایش داده شده است.

وی گفت: دربار نرخ رشد پایه پولی نیز به همین منوال است. در سال ۹۹ نرخ رشد پولی ۴۱ درصد بوده و در پایان سال گذشته با ۳۱ درصد کاهش پیدا کرده و اکنون می‌توانیم از افزایش نقدینگی در اقتصاد جلوگیری کنیم.

منظور ادامه داد:درباره نرخ بیکاری نیز همین شکل است. نرخ بیکاری در دولت یازدهم و دوازدهم ۲ رقمی و بوده و تنها در سال ۹۹ به ۹.۸ رسید. اما در دولت کنونی این نرخ بهتر شده و در پایان سال گذشته به ۸.۲ درصد رسیده و این یکی از پایین‌ترین نرخ‌های بیکاری در ۲ دهه گذشته کشور بوده است.

وی ادامه داد: یکی از سیاست‌های دولت کنونی رفع فقر و کمک به افراد کم درآمد بوده و اکنون سیاست‌های باز توزیعی و حمایتی از اقشار کم درآمد به شکلی شد که اکنون هر فردی ۵۰۰ هزار تومان از دولت یارانه می‌گیرد و همین نیز باعث می‌شود وضع زندگی افراد کم درآمد بهتر شود.

وی گفت: در سال جاری وارد دوره تورم پایین شده ایم نرخ تورم در فروردین به ۳.۷ درصد به صورت ماهانه رسیده است. در اردیبهشت و خرداد و تیر تورم ماهانه به ۲ درصد رسیده و در مرداد نرخ تورم ماهانه به ۲.۴ درصد رسیده و تلاش این است که متوسط نرخ تورم را تا پایان سال به حدود ۳۰ درصد کاهش دهیم؛ و رویکرد دولت آن بوده اول بتوانیم ثبات را در بازار داشته باشیم و نتیجه آن شده است که ضریب جینی کشور اکنون به ۰.۳۱۸۸ رسیده است. البته تغییرات ضریب جینی به سختی اتفاق می‌افتد، اما سیاست‌های توزیعی شرایط را تغییر می‌دهد.

منظور افزود: در حوزه تجارت خارجی بحث مدیریت ارزی به خوبی جواب داده و اکنون میزان صادرات کشور به ۵۳ میلیارد دلار رسیده و میزان واردات از ۳۸ میلیارد دلار در پایان سال گذشته به حدود ۶۰ میلیار دلار رسیده است و اکنون کشور تراز تجاری خود را بهبود بخشیده است. البته در تمام این اتفاقات تحریم‌ها همواره بالای سر اقتصاد بوده، اما بازار ارز به خوبی مدیریت شده است.

وی گفت:در ۲ سال گذشته تغییرات نرخ ارز در بازار غیر رسمی با دولت قبل قابل مقایسه نیست. دولت توانسته ضمن آن که تنش‌های جدی را در بازار ارز پشت سر بگذارد و آن را اصلاح جدی کند، اکنون بازار ارز در ثبات است و نرخ ارز به شکلی ثابت است. البته امیدواریم با اتفاقات اخیر مانند عضویت در بریکس کشور ما فرصت جدیدی در تجارت را برای خود تجربه کند و همه این اتفاقات نوید بخش آن است که در آینده شاهد توسعه و بهبود تجارت خارجه و ثبات در بازار ارز هم خواهیم بود و این دیپلماسی اقتصادی کم کم اثرات تحریم‌ها را کم می‌کند. آزاد سازی اموال بلوکه شده در کره و عراق از اتفاقات خوب و گشایش‌های بزرگی است که به ثبات اقتصاد کشور در بازار ارز کمک می‌کند.

منظور تاکید کرد: اکنون اقتصاد کشور وابسته به تحریم‌ها نیست و تلاش می‌کنیم با اتکا به ظرفیت‌های جهان چند قطبی و نیرو‌های داخلی وضعیت اقتصاد را در کشور بهبود بخشیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: استاندارد تولید آمار‌های ما همان ضوابط استاندار‌دهای بین المللی را دارد. آمار‌هایی هم که این تشکل‌ها درباره ایران منتشر می‌کنند را خود منتشر نمی‌کنند و این آمار‌ها را از مراجع ملی دریافت می‌کنند و این که عنوان کنیم آمار‌های ما اشتباه است ادعای غلط و بزرگی است. همان‌هایی که در دولت قبلی آمار‌ها را منتشر می‌کنند اکنون آمار منتشر می‌کنند و کارشناسان مرکز آمار ایران استاندار‌دهای خود را با وجود دولت‌های مختلف تغییر نمی‌دهند. مبانی محاسباتی آن‌ها بر اساس ریز داده‌ها و شیوه‌های خود استخراج شده و این عدد‌ها قابل بازنگری نیست و روی آمار اطلاعات خود دقت دارند و یکی از اتفاقات نشان‌های آماری ما آن است که تحت تاثیر دولت‌ها نیستند.

وی گفت: در سال جاری مجموع درآمد‌های کشور بیش از ۵۵ درصد رشد داشته است. البته این رشد در برخی از گروه‌ها رشد بالاتری بود و برخی کمتر بوده است. مثلا در نفت رشد بالاتری را داشتیم، اما در ارتباط ب درآمد‌های گمرکی رشد چندان خوبی را نداشتیم، اما وضعیت خوبی در باره تحقق درآمد‌ها داریم، حدود ۶۷ درصد پیشبینی های بودجه در ۵ ماهه اول محقق شده است.

وی ادامه داد: اکنون در بسیاری از روز‌های سال قیمت‌های فروش نفت مان حدود ۶۳ تا ۶۵ دلار بود البته در ۳ هفته اخیر قیمت نفت به حدود ۸۴ دلار رسیده است، اما تمامی مسائل باعث نشده اکنون عدم تحقق درآمدی را در این باره داشته باشیم. در درآمد‌های گمرکی تحقق در آمد‌های ما ۳۵ درصد بوده است.

منظور افزود:در بحث مولد سازی یک شیوه نامه جدید ابلاغ شده که مبنای مولد سازی است و شناسایی اموال در استان‌ها اکنون در حال انجام است. این موضوع در چند ماه اول سال سرعتش پایین بوده، اما امیدواریم در بحث واگذاری دارایی‌ها سرعت آن را بیشتر کنیم.

وی درباره کسری بودجه احتمالی در ادامه سال گفت: تما م دولت در حال تلاش هستند که تکالیف خود درباره تحقق درآمد‌ها را انجام دهند.

منظور گفت: هر ماه حدودی ۲۰ هزار میلیارد تومان بازپرداخت اوراق سال‌های گذشته داریم این مبالغ را از منابع درآمدی امسال پرداخت کردیم و این حرکت مهمی است و با این که قانون اجازه استفاده از قرض کردن از بانک مرکزی را به ما داده دولت به هیچ وجه سراغ تنخواه گردان بانک مرکزی نرفته و ما از سپرد‌ه های خود در بانک‌ها استفاده کردیم و اوراق برای بدهی‌ خود منتشر نکردیم و هزینه‌های جاری را پرداخت کردیم .

وی ادامه داد: به دنبال آن هستیم که پایه پولی را بالا نبریم و می‌خواهیم ثبات بازار ارز را ادامه دهیم و نرخ تورم را در همین روند مثبت کنونی حفظ کنیم و به دنبال رشد تولید هم هستیم در این امر هدف گذاری کردیم تا هم بتوانیم تورم را پایین نگه داریم و رشد اقتصادی را ادامه دهیم.

وی درباره برنامه هفتم گفت:لایحه برنامه هفتم را در اردیبهشت نهایی کردیم و نظرات اعضای هیئت دولت پیاده سازی شد تا به نسخه نهایی رسیدیم. رسیدگی با قدری تاخیر در کمیسیون تلفیق شروع شد و اکنون جلسات فشرده‌ای داریم و در مجموع در تعامل با نمایندگان تلاش کردیم لایحه را به خوبی توضیح دهیم و بخش عمده‌ای از لایحه در کمیسیون مورد پذیرش قرار گرفته و اکنون تنها اصلاحات جزئی شکل گرفته البته بعضی اصلاحات مورد توافق دولت نیست و به دنبال آن هستیم در صحن علنی توضیحات خود را مطرح کنیم.

منظور ادامه داد: هدف در دولت آن بوده و تلاش کردیم در لایحه دولت به سراغ تشکیل و نهاد‌های جدید نرویم و احکام بودجه‌ای نگذاریم، اما متاسفانه برخی از رویکر دهای دولت در کمیسیون تلفیق مورد توجه قرار نگرفته است.

وی درباره اصلاح ساختار بودجه گفت: این موضوع از مطالبات مهم رهبری است و به آن تاکید دارند و به همین جهت هم در برنامه هفتم ۲ فصل را برای آن قرار دادیم و به طور موازی در شورای هماهنگی سران سه قوه این موضوع در دستور کار قرار گرفت و سند اصلاح ساختار بودجه در شورا مورد بررسی قرار گرفته و در لایحه هم پیشبینی شده و امیدواریم در اصلاح ساختار بودجه تحولات مهمی را در موضوعات مختلف مثل مولد سازی وکوچک سازی دولت و .. بتوانیم انجام دهیم. گام اول را در این امر در بودجه ۱۴۰۳ انجام می‌دهیم و سعی می‌کنیم در تنظیم بودجه این ملاحظات را اجرایی کنیم.

همچنین مطالعه کنید:

افزایش قیمت برنج و حبوبات در ماه گذشته

به گزارش کسب و کار نیوز، حسین فرهادی سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی بیان داشت: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.