سرمقاله
اقدامات مثبت دولت در رفع گره های طولی تولید و نظارت بر قیمت ها در بازارها، موجب آن شده که انتظارات تورمی در کشور کاهش پیدا کند. البته این امر می تواند دوام پیدا کرده و بخش حبابی تورم را سرکوب کند. در کنار این اقدامات، گسترش روابط بین المللی به خصوص با کشورهای همسایه توانست فضای بازارها را تعدیل کند. اقدامات تاثیرگذار دولت که به آزادسازی منایع ارزی منجر شد می تواند تاثیرات بسیار مهمی در بازارها داشته باشد. کاهش نرخ ارز یکی از مهم ترین این اثرات خواهد بود. هرچند دولت باید اقدامات مهم تری در راستای کاهش اتکای اقتصاد به دلار در دستور کار داشته باشد.
از سوی دیگر در کنار تمامی این اقدامات مهمترین راهکار برای مقابله با تورم، ایجاد فرهنگسازی اصلاحی است. برای جلوگیری از رشد تورم، باید فعالیتهای غیرمولد و آتشافروزی سوداگران را در بخشهای مختلف اقتصادی متوقف کرد. در کنار سیاستگذاریهای مناسب، فرهنگسازی اصلاحی باید در اولویت قرار گیرد. در شرایط کنونی اقتصادی، همه افراد باید در کنار هم جهت مقابله با تورم تلاش کنند و توجه کنند که نباید با افرادی همراستا شوند که با دلالی، سفتهبازی و بهوجودآوردن تورم، به تخریب معیشت مردم کمک میکنند.
اخذ مالیات از فعالیتهای غیر مولد و قرار دادن مالیات و جرایم مالی سنگین برای کسانی که ارز در منازل خود نگهداری میکنند همه و همه منجر به کاهش و مهار نرخ تورم میشود. دولت باید به هیچ فردی اجازه ندهد با دلار مبادله کند و همه فعالین اقتصادی باید حساب ارزی داشته باشند و دارندگان ارز نیز ارزهای خود را به دولت بدهند و در عوض آن حواله ارزی دریافت کنند، ضمن اینکه پیمانسپاری ارزی نیز باید اجباری شود و هیچ صادرکننده حق نداشته باشد که به اختیار خود کاری در این زمینه با ارز آن هم ارز آزاد انجام دهد.
همه باید ارز خود را به دولت تحویل دهند تا با نرخ مورد نظر دولت فعالیتهای صورت بگیرد و در واقع خرج مجدد واردات شود. اگر این سیاستها اجرا شود قطعا تورم معکوس میشود و این چنین سفرههای مردم به تدریج بزرگتر میشود و تولید داخلی تقویت میشود.