صفحه اصلی / اسلایدر / هزینه طبخ نان ۲۰۰ درصد افزایش یافته است/سردرگمی مردم در صف نان کارتی/نانوایی ها رول کاغذ کارتخوان هوشمند ندارند
هزینه طبخ نان ۲۰۰ درصد افزایش یافته است/سردرگمی مردم در صف نان کارتی/نانوایی ها رول کاغذ کارتخوان هوشمند ندارند

هزینه طبخ نان ۲۰۰ درصد افزایش یافته است/سردرگمی مردم در صف نان کارتی/نانوایی ها رول کاغذ کارتخوان هوشمند ندارند

کسب و کار نیوز- تجهیز نانوایی ها به کارتخوان هوشمند مدتی است اجرایی شده است. این در حالی است که مشاهدات میدانی نشان می دهد بانکهای عامل قادر به تامین رول کاغذ این کارتخوان ها نیستند و آشفته بازاری در نانوایی ها به راه افتاده است. همین اتفاق منجر به سودجویی برخی نانوایی ها مبنی بر افزایش خودسرانه نرخ نان شده است. مردم روزانه در حالی در صف نانوایی می ایستند که هر روز شاهد تغییر نرخ نان هستند. در جدیدترین آمار منتشر شده از سوی سازمان تعزیرات نیز نانوایی در صدر شکایات مردمی قرار گرفته اند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، در همین رابطه مدیر بازرسی و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی استان البرز گفته است در حوزه کالاهای اساسی از جمله گوشت، مرغ، تخم مرغ، حبوبات و سایر محصولات کشاورزی به خصوص آرد و نان است؛ که بارزترین تخلف ها در حوزه آرد و نان بوده است. داریوش یوسفی اضافه کرد: بیشترین تخلف در نانوایی ها مربوط به نوع کم فروشی(کاهش وزن چانه) و گرانفروشی است.

رئیس اتحادیه نان‌های فانتزی در گفت و گو با “کسب و کار” گفت: نان مسئله ای نیست که هر روز در رابطه با آن خبری مبنی بر افزیاش قیمتها منتشر شود. این کالا یعنی نان با معیشت روزمره مردم سروکار دارد.

محمد جواد کرمی اضافه کرد: نحوه توزیع دستگاه‌های هوشمند یارانه نان در نانوایان مورد انتقاد است. این شیوه پرداخت یارانه تکرار روند سابق است. چراکه مردم به سمت نانوایانی که مجهز به این دستگاه‌ها هستند، هدایت می‌شوند و رانت همچنان وجود دارد. به نظر من این دستگاه‌های پز باید به همه واحد‌های نانوایی که مجوز دارند داده شود تا مردم حق انتخاب داشته باشند که نیاز خود را از واحدی که کیفیت بهتری دارد خریداری کنند.

کرمی اظهار داشت: افزایش هزینه‌های جانبی نانوایان سنتی به گونه ای است که در شرایط فعلی اگر آرد به‌ صورت مجانی در اختیار نانوایان قرار داده شود باز هم کفاف هزینه‌های جانبی آن‌ها از جمله هزینه کارگری، انرژی و… نمی‌دهد. از این‌رو نانوایی ها خواهان افزایش نرخ نان هستند.

به گزارش ایلنا، رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی نیز خاطر نشان کرد: بعد از آزادسازی نرخ آرد نانوایان فانتزی بخشی از مردم که نیازشان را با این نوع نان‌ها تامین می کردندخریدار نان سنتی شدند و مصرف این نان ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد. علاوه بر این با افزایش نرخ ماکارونی و سایر غلات و مقایسه قیمت این اقلام با نان، مردم به این نتیجه رسیدند که بهتر است نان را جایگزین غلات کند.

محمد سلیمانی با بیان اینکه طرح دستگاه‌های هوشمند کردن نانوایی‌ها نتوانست رضایت نانوایان را جلب کند، گفت: نانوایان از نحوه پشتیبانی دستگاه‌ها از سوی بانک عامل ( بانک سپه) راضی نیستند چراکه مجری طرح نمی‌توانند پاسخگوی تامین رول کاغذ این دستگاه برای واحدهای نانوایی باشند و حداقل یک هفته برای تامین رول نانوایان معطل می‌شوند.

وی ادامه داد: دستگاه‌های هوشمند بنا به نرخ‌نامه ۱۴۰۰ کار می‌کنند و فروش نان با نرخ سال گذشته نمی‌تواند پاسخگویی هزینه نانوایان باشد. همچنین دولت یک بسته حمایتی برای جبران هزینه‌های نانوایان در نظر گرفت و مقرر کرد که ۱۵ درصد ما به‌التفاوت برای نان نوع یک و ۱۰ درصد برای نان نوع دوم پرداخت کند که هنوز این برای نانوایان مبلغ برای نانوایان واریز نشده است.

این فعال صنفی با بیان اینکه هزینه نانوایان در سال جاری بیش از ۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرد، خاطر نشان کرد: هزینه کارگری، مواد اولیه روغن، افزودنی‌ها افزایش قابل توجهی پیدا کرد و نانوایان برای تامین این هزینه‌ها مجبور شدند از جیب خرج کنند چراکه نرخ نان‌ها متناسب با هزینه‌ها تغییر نکرد. رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی با اشاره به برگزاری جلسات فعالان این صنف در کارگروه آرد و نان استانداری، افزود: کارگروه آرد و نان آنالیز قیمت نانوایان را بررسی و تصویب کرد که دولت ۸۰ درصد از هزینه‌های نانوایان را برای آنها واریز کند و این مهم به تایید سازمان حمایت نیز رسید و برای اجرا به وزارت کشور فرستاده شد وزارت کشور هنوز موافقت و عدم موافقت خود را در این زمینه اعلام نکرده است.

سلیمانی در پاسخ به این پرسش که این روزها شاهد صف‌های طولانی در نانوایان هستیم به نظر شما چرا تمایل به مصرف نان در بین مردم افزایش پیدا کرده است؟ گفت: بعد از آزادسازی نرخ آرد نانوایان فانتزی بخشی از مردم که نیازشان را با این نوع نان‌ها تامین شد خریدار نان سنتی شدند و مصرف این نان ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد. علاوه بر این با افزایش نرخ ماکارونی و سایر غلات و مقایسه قیمت این اقلام با نان مردم به این نتیجه رسیدند که بهتر است نان را جایگزین غلات کند.

وی با اشاره به نرخ انواع نان در بازار، افزود: نرخ نان نوع ۳ متناسب با مکانیزم عرضه و تقاضا تعیین می‌شود؛ نان نوع دوم ۳ هزار تومان و نان نوع اول ۲ هزار تومان است؛ اما شواهد بازار حاکی از این مهم است که کمتر نانوایی به این نرخنامه پایبند است. نانوایان شمال شهر تهران چندان به این نرخ‌نامه مقید نیستند اما نانوایان مرکز و جنوب شهر تلاش دارند که این نرخ‌نامه را بیشتر رعایت کنند اما تا زمانی که نرخ‌نامه جدید اعلام نشود نمی‌توان این بازار را کنترل کرد. این فعال صنفی در پایان تاکید کرد: نانوایان خواهان گران شدن نرخ نان نیستند و حداقل منتظر پرداخت بسته حمایتی به نانوایان هستند این مبلغ می‌تواند بخشی از فشارهایی که به نانوایان تحمیل شده را متعادل کند.

همچنین مطالعه کنید:

نشست بررسی پیشنویس ضوابط معاملات آنلاین طلای آب شده برگزار شد

به گزارش کسب و کار نیوز، قاسم نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف ایران در این …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.