به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، جواد ساداتی نژاد در مراسم رونمایی از تامین مالی زنجیرهای در بخش کشاورزی با تاکید بر اجرای کشاورزی قراردادی، اظهار کرد: در بحث اجرای طرح مردمی سازی یارانهها، اگر حمایت بانک مرکزی نبود مشکلات بسیاری را شاهد بودیم. بخش کشاورزی باید رشد کند که برای رسیدن به این منظور نیازمند حکمرانی خوب هستیم و یکی از اصول این حکمرانی الگوی کشت مناسب است. با توجه به خشکسالی حاکم در کشور و ضرورت محافظت از آب به عنوان مایه حیات و با توجه به اینکه بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی است، باید الگوی کشت متناسب با آب باشد.
کشاروزی قراردادی اقدامی ملی برای خودکفایی
وی افزود: در اجرای الگوی کشت مناسب باید ساز و کار لازم برای حرکت در این مسیر ایجاد و قیمتگذاری مناسب انجام شود، از سوی دیگر از کشاورز نیز حمایت کنیم. یکی از راههای حمایت از کشاورز, کشاورزی قراردادی است که رشد و الگوی کشاورزی و حکمرانی خوب در این بخش را به دنبال دارد. کشاورزی قراردادی اقدام ملی در جهت حمایت از خودکفایی کشور و امنیت غذایی و استقلال کشور است و از بانکها درخواست داریم ما را در این مسیر حمایت کنند.
اجرای کشاورزی قراردادی گندم در ۲ میلیون هکتار
ساداتی نژاد با اشاره به سرعت تغییر کاربری زمین در کشور، گفت: در شرایطی که کشاورزی اقتصادی نباشد، زمین تغییر کاربری میدهد و بر این اساس برای کشاورزی اقتصادی و تجاری باید به سمت کشاورزی قراردادی حرکت کنیم که بانک مرکزی قدم اصلی در این خصوص را برداشته است. در بحث خودکفایی گندم در ابتدا قیمت گندم اصلاح و در گام بعدی قیمت کود اصلاح شد. در کشاورزی قراردادی در نظر داریم بذر اصلاح شده، کود و سم به کشاورز بدهیم و کشاورز و زمین را بیمه کنیم؛ همچنین آموزشهای لازم به کشاورز ارایه دهیم و هنگام برداشت محصول با او تسویه کنیم.
وی ادامه داد: سال گذشته در ۲۵۰ هزار هکتار گندمزار کشاورزی قراردادی اجرا شد و امسال در نظر داریم در ۲ میلیون هکتار اجرا کنیم که نیازمند ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار هستیم تا در اختیار کشاورز قرار دهیم. با اجرای این طرح دیگر محصول بر زمین نمیماند، زیرا شعار طرح این است که بذری کاسته نمیشود مگر مشتری آن معلوم باشد.
خرید تضمینی گندم به ۹ میلیون تن میرسد
ساداتی نژاد تاکید کرد: با اجرای کشاورزی قراردادی سلامت محصول تامین میشود و معیشت کشاورز نیز بهبود مییابد و محصولات فروخته میشود.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت امنیت غذایی پایدار گفت: در سال گذشته همه کشورها در دنیا در بحث امنیت غذایی دچار چالش شدند، اما در کشور ما فراوانی کالا بهاندازه کفایت وجود داشت. سال گذشته ۴.۵ میلیون تن گندم از کشاورز خریداری شد و امسال پیشبینی میکنیم به هفت میلیون تن برسد و امیدواریم با اجرای طرح کشاورزی قراردادی این رقم به ۹ میلیون تن برسد.