صفحه اصلی / اقتصادی / ارتباطات و فناوری اطلاعات / نگرانی کاربران ایرانی از توقف فعالیت شیائومی
نگرانی کاربران  ایرانی  از توقف  فعالیت  شیائومی

غیرفعال شدن گوشی های شیائومی در ایران؛ ماجرا چیست؟

نگرانی کاربران ایرانی از توقف فعالیت شیائومی

کسب و کار نیوز- خبرهایی در فضای مجازی منتشر شده که از افزایش موارد قفل شدن گوشی های برند شیائومی در کشورهایی که مشمول تحریم های آمریکا قرار گرفته اند، حکایت دارد. غیرفعال شدن گوشی های شیائومی در ایران احتمالی است که اگر به وقوع بپیوندد بازار موبایل ایران را دگرگون خواهد کرد.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، به عقیده برخی فعالان بازار موبایل اگر این خبر صحت داشته باشد تنها می توان به حذف برخی از اپلیکیشن ها، همان اتفاقی که برای آیفون در ایران افتاد، بسنده کرد. عضو انجمن واردکنندگان موبایل در ایران در این رابطه می گوید: این خبرها تنها گمانه زنی هایی است که در فضای مجازی منتشر شده و اخبار رسمی وجود ندارد. امیر اسحاقی ادامه داد: جزییات خبر منتشر نشده و با توجه به اینکه شیائومی در ایران واردات رسمی ندارد نمی توان به این خبر استناد کرد. بنابراین بعید است قفل شدن گوشی ها صحت داشته باشد و این اتفاق امکان پذیر باشد. به گفته اسحاقی گوشی های شیائومی در ایران از طریق واسطه وارد می شوند و از شبکه های مادر نیز سرویس دریافت نمی کنند که نگران از کار افتادن موبایل های این برند در کشور باشیم. وی اظهار داشت. هیچ گونه خبر رسمی نیز در سایت شیائومی منتشر نشده است و همین موضوع موجب شده تا صحت این اخبار زیر سوال برود.

محمدرضا عالیان، سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی نیز می گوید:‌ این شرایط و ضوابط برای صادرات گوشی‌ها و محصولاتی‌ است که از مبدا اروپا به این کشورها صادر می‌شوند و درواقع این محصولات فقط برای استفاده در اروپا تولید شده‌اند و نمی‌توان انها را بنا به قوانین تحریمی ایالات متحده به این کشورها صادر کرد، مانند هر کالای دیگر.

به گفته عالیان، این قوانین مربوط به فروشنده یعنی شیائومی فرانسه (که نمایندگی کل شیائومی اروپا را برعهده دارد) و مشتریست و مربوط به سایر مناطق نمی‌شود. حتی در لیست شرایط و ضوابط منتشرشده در وب‌سایت شیائومی چین، هند یا مناطق دیگر این محدودیت‌ها ذکر نشده است و احتمالا این گوشی‌های محدودی که در کوبا غیرفعال شده‌اند توسط مسافران یا یک شرکت از مبدا اروپا وارد کوبا شده‌اند. از آنجاییکه حتی یک مورد غیرفعال شدن گوشی در ایران یا کشورهای ذکرشده جز کوبا نبوده‌ایم، بنابراین به احتمال بسیار زیاد این خبر واقعیت ندارد.

او خاطرنشان کرد: البته این خبر از منابع رسمی شیائومی منتشر نشده و به همین دلیل انجمن آن را تایید نمی‌کند، اما ما در حال پیگیری موضوع هستیم. با وجود این آنچه مسلم است، اینکه هنوز در ایران هیچ نمونه‌ای از غیر فعال شدن گوشی‌های شیائومی گزارش نشده، از طرفی طی روزهای گذشته برای چند مدل‌ از گوشی‌های شیائومی که در لیست ممنوعه رگولاتوری بودند، آپدیت رفع مشکل شماره‌گیری تماس‌های اضطراری آمده است. با کنار هم قراردادن این موارد می‌توان نتیجه گرفت که این اتفاق حداقل برای موبایل‌های شیائومی در ایران نمی‌افتد، اما باز باید منتظر اعلام نظر منابع رسمی شیائومی باشیم.

در روزهای اخیر، اخباری مبنی‌بر قفل شدن گوشی‌های شیائومی در چند کشور خاص در برخی از خبرگزاری‌ها و سایت‌ها منتشر شد. اولین بار سه روز پیش یک کاربر از کوبا در سایت ردیت، از قفل شدن گوشی جدید خود پس از چند روز استفاده خبر داده بود. دلیل اضافه کردن نام ایران، کره شمالی، سوریه، سودان، کریمه به این لیست، بند ۱۴.۲ شرایط و ضوابط فروش شیائومی اروپاست که در وب‌سایت شیائومی و همچنین هنگام روشن کردن و فعال‌سازی اولیه گوشی‌های شیائومی ذکر شده است. بر اساس این بند، صادرات دوباره کلیه محصولات شیائومی تابع قوانین صادراتی آمریکا است و هرگونه فروش این محصولات به کشورهای کوبا، سوریه، ایران، کره شمالی، سودان و کریمه ممنوع است.

عضو انجمن واردکنندگان موبایل ایران در رابطه با صحت اخبار منتشر شده در رابطه با قفل شدن گوشی های شیائومی در ایران در گفت و گو با “کسب و کار” گفت: این خبرها تنها گمانه زنی هایی است که در فضای مجازی منتشر شده و اخبار رسمی وجود ندارد. امیر اسحاقی ادامه داد: جزییات خبر منتشر نشده و با توجه به اینکه شیائومی در ایران واردات رسمی ندارد نم یتوان به این خبر استناد کرد. بنابراین بعید است قفل شدن گوشی ها صحت داشته باشد و این اتفاق امکان پذیر باشد.

به گفته اسحاقی گوشی های شیائومی در ایران از طریق واسطه وارد می شوند و از شبکه های مادر نیز سرویس دریافت نمی کنند که نگران از کار افتادن موبایل های این برند در کشور باشیم. وی اظهار داشت. هیچ گونه خبر رسمی نیز در سایت شیائومی منتشر نشده است و همین موضوع موجب شده تا صحت این اخبار زیر سوال برود.

عضو انجمن واردکنندگان موبایل اضافه کرد: برند شیائومی در ایران نمایندگی ندارد و با واسطه به کشور وارد می شود. این در حالی است که گوشی های این برند در کشور از اپراتورهای داخلی سرویس می گیرند و به اپراتور و شبکه های مادر متصل نیتسند بنابران چگونه می توان فعالیت آنها را متوقف کرد.

اسحاقی اظهار داشت: این امکان در رابطه با قفل شدن گوشی و از کار افتادن آن معنای خاصی حداقل در ایران ندارد. چطور می توانند فعالیت اپراتورهایی را که در داخل کشور سرویس می دهند متوقف کنند. تنها در صورتیکه سرویس دهی از طریق شبکه مادر اتفاق بیفتد شاید بتوان بر توقف فعالیت گوشی ها تفکر کرد. به عقیده بنده نگرانی خاصی در این زمینه وجود ندارد. این برند چینی تاکنون چنین موضع‌گیری انجام نداده است. به نظر می رسد منبع اصلی و سایر سایت هایی که احتمال قفل شدن گوشی های شیائومی در کشورهای موردبحث را مطرح کرده اند، پست یک کاربری کوبایی در ردیت است. حتی به نظر می‌رسد رسانه‌های داخل کشور در حال بزرگنمایی هستند.

 

 

همچنین مطالعه کنید:

مدیرعامل ایرانسل: از پروژه‌های ملی هوش‌مصنوعی حمایت می‌کنیم

به گزارش کسب و کار نیوز ، عصر سه‌شنبه ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۳ دکتر بیژن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.