صفحه اصلی / اسلایدر / فروش آب معدنی های لوکس ۱۰۰ هزارتومانی در بازار
فروش آب معدنی های لوکس ۱۰۰ هزارتومانی در بازار

پای آب آشامیدنی قاچاق به کشور باز شد

فروش آب معدنی های لوکس ۱۰۰ هزارتومانی در بازار

کسب و کار نیوز- -آب معدنی ووس، آب معدنی آکوادکو، آب معدنی اویان، آب معدنی باران تاسمانی، آب معدنی VEEN ، آب معدنی بلینگ، آب معدنی کانا دیپ، آب معدنی فیلیپو و... نمونه هایی از برندهای آب معدنی قاچاق در کشور هستند. آب های معدنی لوکس که عمده آنها به صورت قاچاق وارد کشور می شود در فضای مجازی هر عدد 100 هزار تومان به فروش می رسد. البته این کالا در فروشگاههای سطح شهر تهران و اغلب در مغازه های بالای شهر به فروش می رسند و مصرف کنندگان محدودی نیز دارند. یکی از فروشندگان آب های معدنی لوکس در منطقه فرمانیه تهران به "کسب و کار" گفت: در سوپر مارکت ها آب های معدنی و نوشیدنی لوکس بسیاری وجود دارد که خریداران خاص خود را دارد. برندهای زیادی از آب های معدنی خارجی وجود دارد که به دلیل افزایش قیمت دلار قیمت های بالایی پیدا کرده اند. بیشتر این آب ها هم از فرانسه وارد می شوند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز ،

البته پیمان فروهر، دبیر انجمن آب‌های معدنی و آشامیدنی ایران در این رابطه می گوید: تمام برند هایی که درکشور به فروش می رسند به دلیل اینکه به صورت قاچاق وارد بازار ایران می شوند ممکن است محصول اصل نباشند و تقلبی باشند. درصد بسیار کمی از مصرف کنندگان آب معدنی خارجی و با قیمت های بالا را مصرف می کنند. برندهای داخلی آب معدنی به اندازه ای زیاد است که کمتر کسی به سمت کالاهای خارجی می رود. فروهر افزود: ۲ درصد مصرف کنندگان آب معدنی خارجی قاچاق را استفاده می کنند. این درصد کم نیز از اقشار مرفه کشور هستند و مشتری زیادی برای آب های خارجی وجود ندارد.

به هر ترتیب چه مشتری برای آب معدنی لوکس و خارجی وجود داشته باشد چه نداشته باشد در شرایطی که این صنعت در کشور درگیر مشکلات تولید است چرا باید این اقلام به کشور وارد شود. در حالی این «آب‌های بسته‌بندی لوکس» با قیمت‌ ۱۰۰ هزار تومان در سوپرمارکت‌ها و رستوران‌های شمال شهر تهران عرضه می‌شوند که رئیس سازمان غذا و دارو نسبت به تقلبی بودن این محصول هشدار داده است.

در همین زمینه دبیرانجمن بنکداران تهران گفت: آب معدنی خارجی به کشور وارد می‌شود و اقشار مرفه جامعه برای مهمانی‌های لوکس خود از این آب معدنی‌ها می‌خرند. قاسمعلی حسنی دبیر انجمن بنکداران تهران اظهار کرد: آب معدنی‌های خارجی با وجود ممنوعیت واردات، اما در بازار‌های عمده فروشی تهران فروخته می‌شوند. اغلب این آب معدنی‌ها از کشور‌های حوزه اسکاندیناوی وارد کشور شده‌اند. او با ذکر این مطلب که سوئد و دانمارک بزرگ‌ترین صادرکنندگان آب معدنی به ایران هستند، افزود: این آب معدنی‌ها به صورت قاچاق از مرز‌های جنوبی کشور وارد کشور می‌شوند و با قیمت‌های بسیار زیاد فروخته می‌شوند.

دبیرانجمن بنکداران تهران در پاسخ به این سوال که چرا با فروشندگان کالای قاچاق در این زمینه برخورد نمی‌شود؟ بیان کرد: آب معدنی تنها کالای خوراکی قاچاق نیست؛ در بنکداری‌های سراسر تهران بیش از ۲ هزار نوع کالای نوشیدنی و خوراکی قاچاق فروخته می‌شود که این یعنی نظارت کافی در این حوزه وجود ندارد.

حسنی ادامه داد: برخورد با این فروشندگان بر عهده انجمن بنکداران نیست و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان  و سازمان بازرسی اصناف باید با این متخلفان برخورد کنند. براین اساس انجمن تنها وظیفه دارد که گزارش تخلف را به سازمان‌های ناظر بدهد.او در پایان تصریح کرد: به هر حال آب معدنی به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود و البته مصرف همگانی و روزانه ندارد و تنها اقشار مرفه جامعه برای مهمانی‌های خاص و لوکس خود این آب معدنی‌ها را می‌خرند.

 

اما پیمان فروهر، دبیر انجمن آب‌های معدنی و آشامیدنی ایران در این رابطه می گوید: درصد بسیار کمی از مصرف کنندگان آب معدنی خارجی و با قیمت های بالا را مصرف می کنند. برندهای داخلی آب معدنی به اندازه ای زیاد است که کمتر کسی به سمت کالاهای خارجی می رود. فروهر افزود: ۲ درصد مصرف کنندگان آب معدنی خارجی قاچاق را استفاده می کنند. این درصد کم نیز از اقشار مرفه کشور هستند و مشتری زیادی برای آب های خارجی وجود ندارد.

به گفته این فعال صنفی، در ابتدا از ورود این کالاها به کشور آزرده خاطر بودیم اما امروز به دلیل قیاسی که کالای ایرانی با این کالاها می شود خوشحال هستیم که جنس ایرانی طرفداران بسیاری دارد. نه اینکه قیمت کالای ایرانی پایین است و طرفدار دارد. نه اینطور نیست. برندهای ایرانی تولیدکننده آب معدنی با کیفیت بسیار بالایی این کالا را تولید و با بسته بندی ها و انواع بطری های خاص آنها را به بازار عرضه کرده اند.

دبیر انجمن آب‌های معدنی و آشامیدنی ایران خاطرنشان کرد: چند سالی است که واردات آب بسته بندی به کشور ممنوع شده و امروز نزدیک به ۲۰۰ واحد تولیدی در این حوزه در کشور فعال هستند. قیمت‌ این محصولات وارداتی پیش از این کمتر بود اما با توجه به واردات از طریق قاچاق، قیمت آن افزایش پیدا کرده است.

همچنین مطالعه کنید:

عرضه اولیه سهام نخستین شرکت دانش‌بنیان

به گزارش کسب و کار نیوز، مدیرعامل فرابورس ایران با بیان این‌که به زودی عرضه …