صفحه اصلی / اقتصادی / ارتباطات و فناوری اطلاعات / دانش‌بنیان‌ها موتور محرک علم و فناوری کشور هستند/ضرورت توجه به صادرات محصولات
دانش‌بنیان‌ها موتور محرک علم و فناوری کشور هستند/ضرورت توجه به صادرات محصولات

دانش‌بنیان‌ها موتور محرک علم و فناوری کشور هستند/ضرورت توجه به صادرات محصولات

کسب و کار نیوز- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، شرکت‌های دانش بنیان را موتور محرک علم و فناوری کشور دانست و گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی نسبت به سرمایه‌گذاری در حوزه نوآوری عمومی ورود داشته باشد و با درک اثرات اقتصادی و اجتماعی فراوان این حوزه اقدامات لازم در این خصوص را به انجام برساند. همچنین توانمندسازی و تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه بین‌الملل و صادرات بر اساس استانداردهای موجود جهانی ضروری است.

به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر سعیدرضا عاملی  در دیدار مدیرعامل و مدیران صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: تحول در مواجهه و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اتفاق مبارکی است که در کشور صورت گرفته و صندوق نوآوری و شکوفایی نیز به خوبی به ایفای نقش در این حوزه پرداخته است. عاملی، شرکت‌های دانش‌بنیان را موتور محرک علم و فناوری در کشور توصیف کرد و ادامه داد: به دلیل تخصص‌گرایی که در ذات آنهاست، در بلندمدت تأثیرات فرهنگی و مدیریتی شایانی در جامعه خواهند گذاشت و به نوعی مسیر را در سطح کسب و کارها و سطوح مختلف علم و فناوری به سمت تخصصی شدن امور طی خواهند کرد.

وی افزود: اولویت‌های فناوری در نظر گرفته شده در صندوق از اهمیت شایانی برخوردار است و باید از آنها حمایت‌های لازم صورت گیرد، ضمن آن‌که حوزه‌های علوم انسانی و اجتماعی در رشته‌های مختلف مانند مدیریت، حقوق، روانشناسی، علوم شناختی و … باید بیش از پیش مورد توجه صندوق قرار گیرند و برای آنها در طراحی و توسعه کسب‌وکارهای تخصصی تمهیدات لازم اندیشیده شود و ما شاهد شکل گیری شرکت های دانش بنیان در حوزه های علومی اجتماعی و علوم انسانی باشیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، هوش مصنوعی را از اولویت‌های مهم کشور دانست و گفت: انسان قوه تخیل دارد و می‌تواند در موضوعات مختلف ذهنیت‌پردازی کند. از آنجا که ذهن یک ماهیت رقومی و دیجیتال دارد و هوش مصنوعی، صنعت بازخوانی ذهن و ذهنیت هاست، فاصله بین آرمان‌ها و واقعیت‌ها کاهش پیدا می‌کند، لذا مناسب است در اولویت‌های نه گانه، اولویتی در حوزه هوش مصنوعی اضافه شود.

عاملی افزود: صندوق نسبت به سرمایه‌گذاری در حوزه نوآوری عمومی ورود داشته باشد و با درک اثرات اقتصادی و اجتماعی فراوان این حوزه اقدامات لازم در این خصوص را به انجام برساند. همچنین توانمندسازی و تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه بین‌الملل و صادرات بر اساس استانداردهای موجود جهانی ضروری است.

ایجاد ۱۵ صندوق جسورانه با مشارکت صندوق نوآوری

دکتر علی وحدت، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از عملکرد این صندوق گفت: صندوق در دوره جدید فعالیت خود با جهت‌ گیری‌های راهبردی و مشارکت سایر ذینفعان حوزه دانش‌بنیان از جمله بانک‌های اقتصادی کشور دستاوردهای خوبی دارد. وحدت با ارائه گزارش تسهیلات، ضمانت نامه‌ها، روند مطالبات واخواستی، سرمایه‌گذاری، صندوق‌های جسورانه و گرنت‌های صندوق، افزود: سال ۱۳۹۲ تنها ۵۵ شرکت تحت پوشش صندوق بودند و این شرکت‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۰ به ۵۹۶۷ شرکت رسیده است و اکنون ۱۵ صندوق جسورانه بورسی با سرمایه ۱۱۲۵ میلیارد تومان با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی تأسیس شده و ارائه خدمات می‌دهند.

به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: با بازنگری در مدل سرمایه‌گذاری مستقیم، هم‌سرمایه‌گذاری، توسعه نهادهای تخصصی و تسهیل انتشار صکوک نوآوری جایگزین آن شد و در دو سال گذشته پس از بازنگری و طراحی مدل‌ها، در ۴۸ طرح هم‌سرمایه‌گذاری و همکاری مشترک با ۱۹ صندوق پژوهش و فناوری به منظورسرمایه‌گذاری مشترک انجام شده است.

همچنین مطالعه کنید:

فروش اموال مازاد در کاهش هزینه های دولت اثر مستقیم دارد/کاهش کسری بودجه با مولدسازی

به گزارش کسب و کار نیوز ، وی اظهار کرد: دولت می‌تواند دارایی‌های مازاد خود …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.