صفحه اصلی / اسلایدر / گرانی دوباره مرغ در پیش است؟
گرانی دوباره مرغ در پیش است؟

جوجه یک روزه در بازار حکم طلا پیدا کرده و نایاب شد

گرانی دوباره مرغ در پیش است؟

کسب و کار نیوز - در حالی جوجه یک روزه در کشور کمیاب یا به عبارت بهتر نایاب شده است که برخی فعالان اقتصادی بر این باورند بی‌برنامگی وزارت جهاد منجر به کاهش تولید جوجه یک‌روزه تخم‌گذار شده است. البته برخی فعالان نیز از قاچاق جوجه یک‌روزه از کشور خبر داده اند که بر اساس آمارهای منتشر شده گویا این اظهارنظر تنها برای سرگرم کردن مردم و کمرنگ شدن مقصران اصلی در این پرونده است.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، به هر ترتیب نباید از بی تدبیری وزارت جهاد و کشاورزی به راحتی عبور کنیم چراکه  بی برنامگی‌های وزارت جهاد کشاورزی منجر به کاهش تولید جوجه تخم گذار شد و در ماه‌های دی، بهمن، اسفند و فروردین تولید جوجه تخم گذار میانگین ماهانه به ۲ میلیون قطعه رسید که نسبت به ۴ میلیون قطعه مورد نیاز، به نصف کاهش یافته است.

مسئولان از جمله کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی مدعی شده‌اند که علت کمیابی و گرانی جوجه یک روزه قاچاق به دیگر کشورهاست. در این میان مالک یک مرغداری می گوید که هزینه خرید جوجه ۶ هزار تومان بسیار زیاد است و به این دلیل نتوانستم برای جوجه‌ریزی اقدام کنم. تولیدکنندگان مرغ می‎گویند علی‎رغم قیمت مصوب ۴۲۰۰ تومان، جوجه به قیمت ۶ هزار تومان هم پیدا نمی‌شود و این زنگ هشداری برای افزایش دوباره قیمت مرغ در بازار است. در این زمینه مشایخی، یکی از تولیدکنندگان می‎گوید در ماه‌های گذشته بسیاری از مرغداران نهاده‌ها را تحویل گرفتند اما جوجه تولید نکردند مثلا در اصفهان تولید جوجه در فروردین، نسبت به اسفند تقریبا نصف شده و تبعات آن اکنون نمایان شده است.

به هر ترتیب علی رغم قیمت مصوب ۴۲۰۰ تومان، جوجه به قیمت ۶ هزار تومان هم پیدا نمی‌شود و این زنگ هشداری برای افزایش دوباره قیمت مرغ در بازار است. سعیده مشایخی تولیدکننده مرغ گفت: جوجه در بازار بسیار کم شده و علی‌رغم اینکه دولت نرخ ۴۲۰۰ تومان مصوب کرده، اما به قیمت ۶ هزار تومان هم پیدا نمی‌شود و این زنگ هشداری است که اگر چنین وضعی ادامه یابد، قیمت مرغ دوباره به شدت گران خواهد شد. وی که یک مرغداری ۳۰ هزار قطعه‌ای دارد، می‌گوید: هزینه خرید جوجه ۶ هزار تومان بسیار زیاد است و به این دلیل نتوانستم برای جوجه‌ریزی اقدام کند.

وی با استناد به صحبت‌های چند روز اخیر وزیر جهاد کشاورزی که گفته بود جوجه به خارج از کشور قاچاق می‌شود، گفت: چرا مسئولان در این مورد نظارتی نمی‌کنند، جوجه زیربنا یا به نوعی بستر اولیه تولید مرغ است که هرکدام از آنها پس از ۴۵ روز به مرغ ۲٫۵ کیلویی تبدیل می‌شود. مشایخی همچنین گفت: علاوه بر گفته های وزیر درباره قاچاق، تولید جوجه هم کم شده است؛ در ماه‌های گذشته بسیاری از مرغداران نهاده‌ها را تحویل گرفتند اما جوجه تولید نکردند و تبعات آن اکنون نمایان شده است.

وی با بیان اینکه جوجه‌ریزی در کشور کاهش یافته است، گفت: مثلا در استانی مثل اصفهان در دی‌ماه ۱۲ میلیون قطعه جوجه ریزی ثبت شده بود که این رقم در فروردین به ۶ میلیون هم نمی‌رسد و اثرات این کاهش جوجه ریزی در ماه بعد مشخص خواهد شد.این تولیدکننده اصفهانی گفت: تعداد کارخانه‌های جوجه‌کشی کشور کمتر از ۴۰ کارخانه است و نظارت بر آنها کار دشواری نیست. مسئولان نظارتی می‌توانند آنها را کنترل کنند تا جوجه تولیدی آنها به جای قاچاق به مرغداری‌ها هدایت شود. وی با انتقاد مسئولان گفت: زمانی که قیمت مرغ بالا می‌رود همه مسئولان مرغداران را مورد عتاب قرار می دهند اما اکنون کسی برای وضعیت مرغداری‌ها که نمی‌توانند جوجه به نرخ مصوب دولتی تأمین کنند توجهی نمی‌کند.

مشایخی در ادامه در پاسخ به اینکه نرخ جوجه‌های «آرین» ایران چقدر است و چرا استفاده نمی‌کنید گفت: آرین به قیمت ۵۵۰۰ تومان است اما مرغداری‌ها به دلیل ضریب تبدیل بالایی که دارند استفاده از آن را اقتصادی نمی‌دانند و ترجیح می‌دهند از جوجه‌های نژاد راس که قدمت ۴۵ ساله دارند و در بین تولیدکنندگان کاملاً جا افتاده است استفاده کنند. نژاد آرین ایرانی است که وزارت جهاد کشاورزی می‌گوید امسال تولید آن را دوباره احیا کرده و در ۷۰ درصد مرغداری‌ها از این نژاد استفاده می‌شود. در سالهای گذشته بیش از ۹۰ درصد نژادهای مرغی که استفاده می‌شد راس انگلیس بود که اخیراً شامل تحریم شده است.

ناصر نبی پور، رئیس اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران در این رابطه به “کسب و کار” گفت: وزارت کشاورزی در رابطه با مشکلات بخش جوجه ریزی و جوجه تخم گذار موفق عمل نکرد. در ایم بین هر اتفاقی در بازار مرغ افتاد و می افتد همه به دنبال این بخش هستند و مشکلات را از این سمت می بینند.

نبی پور ادامه داد: سالانه به حدود ۴۲ میلیون قطعه جوجه یک‌روزه تخم گذار نیاز داریم اما کاهش تولید جوجه یک‌روزه موجب شده که قیمت هر یک جوجه تخم گذار به ۱۵ تا ۱۷ هزار تومان برسد، عرضه کنندگان، جوجه را ۸ هزار تومان فاکتور می‌کنند و بین ۱۵ تا ۱۷ هزار تومان به مرغداران می‌فروشند. جوجه در بازار بسیار کم شده و علی‌رغم اینکه دولت نرخ ۴۲۰۰ تومان مصوب کرده، اما به قیمت ۶ هزار تومان هم پیدا نمی‌شود و این زنگ هشداری است که اگر چنین وضعی ادامه یابد، قیمت مرغ دوباره به شدت گران خواهد شد.

وی افزود: متأسفانه نهاده دامی مورد نیاز فعالان صنعت پرورش دام و طیور تأمین نشده و در صورت تأمین خوراک دام مورد نیاز نیز قیمت هر کیلوگرم از نهاده‌های مختلف مورد استفاده در روند پرورش طیور بیش از ۳۰ درصد افزایش قیمت را در ماه اخیر تجربه کرده است.

ناصر نبی‌پور با بیان اینکه به دلیل مشکلات اقتصادی بیش از ۸ میلیون قطعه مرغ تخمگذار راهی کشتارگاه شده و اکنون بسیاری از مرغدارها در حال تعطیلی هستند، افزود: هزینه‌های اصلی راه اندازی دوباره این واحدهای مرغ تخم گذار شامل خرید پولت و نهاده‌های تولید می‌شود. وی ادامه داد: طی کمتر از یک هفته فقط در پولت شاهد افزایش ۱۱ هزار تومانی در هر قطعه بوده‌ایم. قیمت هر قطعه پولت از ۳۴ هزار تومان به ۴۵ هزار تومان رسیده است.

 

همچنین مطالعه کنید:

جزئیات موارد ابطال گارانتی خودرو اعلام شد+ جدول

به گزارش کسب و کار نیوز ، مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.