به گزارش کسب و کار نیوز ، سهم گاز طبیعی در سبد انرژی کشور بیش از ۶۵ درصد است و ۱۱۹۹ شهر با ضریب نفوذ ۹۸ درصد و ۳۲ هزار و ۳۴۸ روستا با ضریب نفوذ ۸۲ درصد از گاز طبیعی بهرهمند هستند. تاکنون ۳۷ هزار و ۴۹۱ کیلومتر خطوط انتقال گاز و ۸۶ ایستگاه تقویت فشار گاز نیز به بهرهبرداری رسیده و ۸۵ نیروگاه گازرسانی شده است، بیژن زنگنه، وزیر نفت نیز اخیرا از بهرهمندی ۹۵ درصدی مردم ایران از گاز طبیعی خبر داده است.
۶۰۰۰ مشترک صنعتی نیز تحت پوشش گازرسانی قرار گرفتند
حسن منتظر تربتی- معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران نیز در نخستین جلسه هیأت مدیره شرکت در سال جدید، با بیان اینکه با توجه به شرایط تحریم، تلاش کردیم پروژهها و فعالیتهای خود را در همه بخش ها بدون وابستگی به منابع دولتی به موقع و با سربلندی انجام دهیم، تلاشی که بهعنوان یک استراتژی، باید در حفظ آن بکوشیم، اظهار کرد: این در حالی است که سال گذشته، ۶۰۰۰ مشترک صنعتی نیز تحت پوشش گازرسانی قرار گرفتند که از این تعداد، ۳۳۲۰ واحد صنعتی از طریق بند «ق» گازدار شدند. همچنین سال گذشته، پروژههای گازرسانی به ۲۹۱۳ روستا و ۲۳ شهر را به بهره برداری رساندیم و به این ترتیب، ضریب نفوذ گاز در جمعیت شهری و روستایی به بیش از ۹۵ درصد رسید.
به گفته وی خوشبختانه در حال حاضر، پروژه گازرسانی به ۴۰۰۰ روستا به همراه پروژههای فعال دیگری در دست اجرا داریم که باید تلاش کنیم آنها را با شتاب بیشتر و در موعد مقرر خود به بهرهبرداری برسانیم تا موضوع گازرسانی در بخش روستایی هم به طور کامل محقق شود.
تولید روزانه هزار میلیون مترمکعب گاز در کشور
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از تولید روزانه هزار میلیون مترمکعب گاز در کشور خبر داده و اعلام کرد: ایران با ظرفیت پالایش روزانه بیش از ۱۰۳۰ میلیون مترمکعب سومین تولیدکننده گاز طبیعی در جهان است. این روزها نیز قطار توسعه گازرسانی در کشور با شتاب بیشتری در حرکت است تا شاهد بهرهمندی تعداد بیشتری از مردم کشور از گاز طبیعی باشیم.
تربتی با تأکید بر اینکه در توسعه گازرسانی در دولت تدبیر و امید از هیچ بودجه دولتی استفاده نشده، گفت: کشور تاکنون ۱۲ میلیارد دلار از محل فروش سوخت مایعی که با گاز جایگزین شده درآمد داشته و این در حالی است که مجموع هزینهها در این بخش ۶ میلیارد دلار بوده است.
وجود بیش از ۶۵ هزار مشترک گاز طبیعی در سیستان و بلوچستان
طبق اعلام وزارت نیرو، گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان هم با شتاب در حال اجراست و مدیرعامل شرکت گاز این استان از وجود بیش از ۶۵ هزار مشترک گاز طبیعی در سیستان و بلوچستان خبر داده است. از سویی شرکت گاز استان خراسان رضوی هم اعلام کرد که پروژه گازرسانی این استان به عنوان معین گازرسانی در شهر زاهدان تکمیل شده است.
جشن پایان گازرسانی در خراسان شمالی، گازرسانی به ۶۰۰ روستای خراسان جنوبی، بهرهبرداری از پروژه گازرسانی به هفت روستای مرزی شهرستان بانه در کردستان، آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به ۵ روستای استان یزد، آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به نیروگاههای کیش، افزایش ۱۱۱ درصدی ظرفیتسازی گازرسانی به صنایع کرمان و دائمی شدن پایداری گاز در ایلام از دیگر اقدامهای انجامشده است.
تکمیل عملیات اجرایی پروژه انتقال گاز به سه روستای بخش ارجمند شهرستان فیروزکوه، بهرهبرداری ازطرح گازرسانی به پالایشگاه گاز پارسیان سپهر، بهرهبرداری و آغازعملیات اجرایی ۱۸ پروژه گازرسانی ازسوی شرکت مهندسی و توسعه گاز و امضای تفاهمنامه همکاری میان این شرکت و نفت خزر و بهرهبرداری از مرحله نخست پروژه خط انتقال گاز صنایع زرند از دیگر اخبار این حوزه است.