به گزارش کسب و کار نیوز ، عباس حاجی زاده با اشاره به اینکه آمار واردات نهادههای دامی در ۹ ماهه ابتدایی سال ۹۹ حکایت از کاهش وزنی ۴۷ درصدی جو و کاهش وزنی ۱۷ درصدی کنجاله سویا نسبت به دوره مشابه سال گذشته دارد، افزود: از آنجا که تنظیم یکنواخت و هماهنگ واردات نهادهها برای جیره غذایی متعادل دام و طیور لازم است و کمبود واردات هر یک از این نهادهها باعث به هم خوردن تعادل بازار میگردد بنابراین لازم است برای تأمین به موقع نهادهها برنامهریزی دقیق و متناسب با نیاز بازار صورت بگیرد.
وی افزود: در ماههای پایانی سال همواره تقاضا برای محصولات پروتئینی به طور معمول افزایش مییابد به همین دلیل لازم است به منظور پیشگیری از ایجاد بحران و تنش در بازار نهادههای دامی که مواد اولیه صنایع دام و طیور محسوب میشوند برنامه ریزی متوازنی جهت جبران کسری واردات به عمل آید و نسبت به تأمین جو و کنجاله سویا که واردات آن در ۹ ماهه نخست امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته کاهش یافته است، اقدام شود. دبیر اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران تصریح کرد: البته این حساسیت نباید مسئولان را از نیاز بازار به ذرت غافل کند تا آرامش نسبی ایجاد شده در بازار مواد پروتئینی همچنان حفظ شود.
این فعال بخش خصوصی توضیح داد: هر چند روند واردات ذرت در ٩ ماهه امسال افزایشی بوده اما مساله اساسی این است که عدم تأمین به موقع ارز موجب شده تا ذرتهای وارداتی نیز به موقع ترخیص نشود و در اختیار تولیدکنندگان قرار نگیرند. حاجی زاده تصریح کرد: این مساله نیز مسائل و مشکلات جدی را برای فعالان صنعت دام و طیور و واردکنندگان کشور ایجاد کرده است.