صفحه اصلی / اسلایدر / سرگردانی قیمت دلار
سرگردانی قیمت دلار

دلار توان پیشروی در کانال 26 هزار تومانی را از دست داد

سرگردانی قیمت دلار

کسب و کار نیوز - «تعطیلی نصف و نیمه بازار»، «افزایش تقاضا به دلیل نزدیکی سال جدید میلادی» و «قانون مجلس برای لغو تحریم‌ها» از جمله دلایلی است که این روزها دلار را سرگردان کرده است؛ به طوری دلار که می رفت افتان و خیزان به سمت کانال 24 هزار تومان پیش برود، تغییر مسیر داد و حرکتی جدید را در پیش گرفت.

به گزارش کسب و کار نیوز، «تعطیلی نصف و نیمه بازار»، «افزایش تقاضا به دلیل نزدیکی سال جدید میلادی» و «قانون مجلس برای لغو تحریم‌ها» از جمله دلایلی است که این روزها دلار را سرگردان کرده است؛ به طوری دلار که می رفت افتان و خیزان به سمت کانال ۲۴ هزار تومان پیش برود، تغییر مسیر داد و حرکتی جدید را در پیش گرفت.

تغییرات بهای دلار قبل و بعد از طرح مجلس

 به باور گروهی از بازیگران ارزی که نوسانات دلار را بیشتر به اتفاقات سیاسی ارتباط می‌دهند، طرح مجلس برای لغو تحریم‌ها انتظارات بازار را تغییر داد و زمینه‌ساز حرکت تازه معامله‌گران ارزی شد که افزایش قرار گرفتن در موقعیت خرید بود.

 دلار طی دو روز بعد از طرح مجلس هزار تومان گران شد و به بالای ۲۶ هزار تومان رفت. پس از آن هیجان بازار کمی تعدیل شد تا اینکه در نهایت روز پنج شنبه، بازار بار دیگر قیمت‌های بالای ۲۶ هزار تومان را تجربه کرد و نرخ ۲۶٫۴۰۰ تومانی را به خود دید. هرچند نتوانست این نرخ را تاب بیاورد و به سمت ۲۶٫۲۰۰ تومان چرخش کرد.

جزئیات بیشتر از نوسان دلاری

دلار صرافی ملی که سه روز در نرخ ۲۵۶۰۰ تومان ثابت و از بازار آزاد جا مانده بود از روز چهارشنبه با رشدی ۸۰ تومانی به سمت کانال ۲۶ هزار تومان حرکت کرد و با نخستین نرخ بازار آزاد روز پنج شنبه رسما وارد کانال ۲۶ هزار تومان شد.

 بازار متشکل ارزی نیز که طی چند روز تغییرات اندک داشت روز پنج شنبه با افزایش ۰.۱۳ درصدی، از ۲۵,۷۲۴ تومان به ۲۵,۷۶۰ تومان رسید.

نرخ رسمی درهم با ثبات در اولین نرخ پنج شنبه کانال ۷۲۵۰ تومان را لمس کرد و در نهایت در نرخ ۷۲۰۰ تومان تثبیت شد. با نرخ فعلی درهم، دلار ۲۶۶۰۰ تومان می ارزد؛ یعنی ۳۰۰ تومان حباب منفی براساس برابری دلار به درهم که نسبت به روز قبل تقریبا ثابت بود. این مساله می تواند نشان از کاهش فشار خریداران باشد.

دلار در پیش روی جا ماند

در آخرین روز هفته، نرخ دلار توان پیشروی در کانال ۲۶ هزار تومان را از دست داد و نرخ در محدوده ۲۶,۱۰۰ تا ۲۶٫۲۰۰ تومان به تعادل رسید. با این حال درهم همچنان در ۷۲۰۰ تومان معامله می شود و کاهش محسوسی را تجربه نکرد.

این مسئله حباب دلار را به منفی ۵۰۰ تومان رسانده است. این مسئله کوچ خریداران بازار از دلار را نشان می دهد. بخشی از این کوچ می تواند به دلیل نزدیکی دلار به محدوده قرمز باشد. از آن سمت، اگر دلار بار دیگر به سمت کانال ۲۵ هزار تومان گردش کند، احتمالا برای عبور از ۲۵,۸۰۰ تومان به مشکل بخورد.

«کسب و کار» در گفتگو با یک کارشناس، چشم انداز این بازار تا روزهای سرد زمستانی را بررسی می کند.

دو سناریو برای آینده دلار

سهراب دل انگیزان، اقتصاددان

محدوده ۲۴ تا ۲۷ هزار تومان بازه ای است که به نظر می رسد بانک مرکزی دوست دارد دلار را در این کانال حداقل تا دو ماه آینده نگهداری کند. پس از این دو ماه و بعد از انتقال دولت آمریکا و معلوم شدن وضعیت، باید دید که چه آینده ای در انتظار برجام است؛ اما تا زمانی که کاخ نشین جدید آمریکا بر کرسی ریاست جمهوری بنشیند، به نظر می رسد بانک مرکزی کانال ۲۴ تا ۲۷ هزار تومان را برای دلار محفوظ بدارد.

اگر شرایط غیرکرونایی در کشور حاکم بود، با نزدیک شدن به کریسمس، تقاضای ارزی افزایش می یافت و بر قیمت تاثیر می گذاشت؛ اما از سال گذشته و با شیوع کرونا افزایش تقاضا مطرح نیست و تنها ممکن است دلار را به کانال ۲۷ هزار تومان نزدیک کند.

در حال حاضر موضوع اصلی اف‌ای‌تی‌اف (FATF) است. اگر آن را می پذیرفتند دلار ۴ تا ۵ کانال ریزش داشت و در میان کانال های ۱۹ تا ۲۳ هزار تومان قرار می گرفت؛ اما چون اف‌ای‌تی‌اف تصویب نشده است، به نظر می رسد کانال ۲۴ تا ۲۷ هزار تومان همچنان برقرار باشد. اثر اف‌ای‌تی‌اف را حدود ۵ هزار تومان می توان روی قیمت دلار دید. ما امیدواریم گشایشی شود و این گشایش می تواند اف‌ای‌تی‌اف باشد. اگر این گشایش اتفاق بیفتد، جابه جایی پول توسط بخش خصوصی یا بخش های عمومی غیردولتی امکان پذیر خواهد شد. این کار دست سیاست گذاران را باز می کند و ۴ تا ۵ هزار تومان کانال دلار را بهبود خواهد بخشید.

زمانی بخش خصوصی در ایران پول زیادی نداشت و در ایران پرقدرت نبود یا بخش های خصولتی یا بخش هایی که بین بازار طلا، ارز و بورس نوسان گیری می کنند قوی نبودند و پول زیادی نداشتند. در حال حاضر این بخش ها پول زیادی دارند و پول ها را سریعا بین این بازارها جابه جا می کنند. در هفته افزایش نرخ دلار، بورس ضعیف بود و هفته بعدی بورس را تقویت می کنند و بازار دلار ضعیف می شود.

پیش بینی دو ماهه من برای نرخ دلار بین ۲۴ تا ۲۷ هزار تومان و نوسان شاخص کل ۱۴۵۰ تا ۱۵۵۰ واحدی در بازار سرمایه است.

قانون اقدام راهبردی لغو تحریم ها نیز در این میان تاثیر منفی روی دلار داشت و قیمت آن را به کانال ۲۷ هزار تومان نزدیک کرد. بحث بر سر این است که رئیس جمهور آمریکا روی کار بیاید و ببینیم که برجام را با تعهدات قبلی خواهد پذیرفت یا نه، اگر زیر بار برجام نرود، آنجاست که مساله مقداری پیچیده می شود. ولی دو ماهی تا روی کار آمدن «بایدن» شرایط به همین روال خواهد بود.

همچنین مطالعه کنید:

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از ۲۰۶ همت گذشت

به گزارش کسب و کار نیوز، این تسهیلات را ۹۵۱ هزار و ۱۲۷ نفر از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.