علیرضا مهرگان در گفتوگو با ایسنا در این خصوص اظهار کرد: رشته و خشکار شیرینی سنتی گیلان است که به عنوان شیرینی ویژه ماه رمضان مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره بر اینکه این جشنواره روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه در طاهرگوراب صومعهسرا برگزار میشود، افزود: زمان آغاز جشنواره ساعت ۱۶در مدرسه شهید حقیقت طاهرگوراب است.
مهرگان با بیان اینکه پنجمین سالی است که این جشنواره در منطقه طاهرگوراب برگزار میشود، خاطرنشان کرد: در این جشنواره رشته و خشکار این شیرینی سنتی پخت و عرضه میشود.
وی اجرای بازیهای بومی-محلی، لافندبازی، طنابکشی، کشتی گیلهمردی را از جمله برنامههای جانبی این جشنواره دانست و ادامه داد: معرفی سوعات منطقه و حفظ و احیای سنتها و آئینهای بومی-محلی از اهداف برگزاری این جشنواره است. اقدامات لازم برای ثبت این جشنواره انجام شده است.
دبیر برگزاری جشنواره رشته و خشکار در پایان به برگزاری جشنوارههای حلوای ضیابری،ت وتفرنگی، گلدهی نیلوفر آبی، در صومعهسرا اشاره و اظهار کرد: در تلاشیم تا با برگزاری جشنواره نیشکر، آلوچه و صنوبر در آینده بتوانیم صومعهسرا را به عنوان شهر جشنوارهها معرفی کنیم.
رشته و خشکار از شیرینیهای سنتی گیلان است که به صورت ویژه در منطقه طاهرگوراب و مناطق غرب گیلان موسوم به گسکرات تولید می شود. مواد تشکیل دهنده این شیرینی شامل آرد برنج، آب، مغزگردو، هل و زعفران است که بعد از تهیه خمیر، در روغن سرخ شده و زینت بخش سفرههای ماه مبارک رمضان گیلانیها است.
انتهای پیام