به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بنیاد ملی توسعه فناوریهای فرهنگی ذیل طرح تکاپو- در قالب یک نهاد عمومی – خصوصی به وظیفه راهبری زیست بوم توسعه فناوریهای فرهنگی و پشتیبانی از توسعه صنایع خلاق در قالب پلتفرمهای کسب و کاری خواهد پرداخت.
مطابق تعریف سازمان بین المللی آنکتادژ صنایع خلاق، چرخههایی از خلق، تولید و توزیع کالاها و خدماتاند که خلاقیت و سرمایهی فکری را به عنوان ماده خام به کار میگیرند. این صنایع متشکل از مجموعهای از فعالیتهای دانشبنیان، متمرکز بر هنر اما نه محدود به آن است که پتانسیل درآمدزایی از داد و ستد و حقوق مالکیت معنوی دارند و شامل محصولات مادی و ملموس و غیرمادی و معنوی، یا خدمات هنری با محتوای خلاق، ارزش اقتصادی و هدفهای بازاری هستند.
فناوری فرهنگی، فناوری خاص و یا فناوری ترکیبی در حوزه فرهنگ و صنایع خلاق است. فناوری شکل دهنده و یا تغییر دهنده فرایندها، عادات، ساختارها، مفاهیم، شیوهها و حتی زیرساختهای فکری و ارتباطی است. فرهنگ فناورانه، فرهنگی است که تمامی چرخه تفکر تا عرضه آن از ظرفیتهای بیبدیل فناوری سیراب شده است. فرهنگی که هوش مصنوعی و داده کاوی تمامی اجزای فکری و ساختاری آن را در هم آمیخته و زمینه ساز شناخت بهتر، عرضه بهتر، تولید بهتر و برنامهریزی بهتر شده است.
شایان ذکراست این بنیاد به عنوان نهادی تخصصی با تمرکز بر توسعه پلتفرمهای فناورانه و جهت توسعه همه جانبه زیست بوم توسعه کسب و کارهای فناورانه فرهنگی و پشتیبانی از توسعه صنایع خلاق به ارائه خدمات میپردازد و از جمله اهداف آن ایجاد و توسعه پلتفرمهای آموزش، شناسایی، تولید، بازاریابی، تبلیغات، فروش و ارزیابی صنایع فرهنگی است. این بنیاد در نظر دارد زمینه ساز رشد کسب وکارهای نوپا، فعال و توانمندی باشد که میتوانند ضمن ایجاد اشتغال پایدار، زمینهساز صادرات و ارزآوری برای کشور باشند.
بنیاد تلاش خواهد کرد تا با شناسایی نیازهای زیست بوم، همچون قوانین و دستورالعملها، منابع مالی، سرمایه و سایر موارد از طریق انجام تعاملات درون و برون دستگاهی و استفاده از همه ظرفیتهای داخلی و خارجی نسبت به رفع این نیازها و سازماندهی اجزای زیست بوم توسعه کسب و کار مبتنی بر فناوریهای فرهنگی اقدام کند. همزمان با تهران، بنیاد دفاتر خود را در ۶ استان کشور نیز افتتاح خواهد کرد.