صفحه اصلی / اسلایدر / کاخ نشینی در خانه‌هایی با اجاره میلیاردی
کاخ نشینی در خانه‌هایی با اجاره میلیاردی

نرخ اجاره برخی خانه ها در یک سال چند برابر قیمت خرید یک خانه متوسط است

کاخ نشینی در خانه‌هایی با اجاره میلیاردی

کسب و کار نیوز- در حالی که با افزایش قیمت اجاره در بازار مسکن بسیاری از خانواده‌ها در حال ترک تهران یا کوچ به منطقه ارزان‌تر هستند، به خانه‌هایی برمی‌خوریم که از 2 میلیارد تا سه میلیارد و 500 میلیون تومان و حتی 20 میلیارد تومان اجاره داده می‌شوند. در این شرایط شاهد تقاضاهایی در بازار اجاره هستیم که ارزش رهن و اجاره آن در یک سال بیشتر از قیمت خرید یک خانه متوسط است. به گفته مشاوران املاک این فایل‌ها هم مشتریان خاص خود را دارد و عده‌ای به دنبال اجاره خانه‌های لوکس هستند و این شرایط اقتصادی این افراد را کمتر تحت تاثیر قرار داده است.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، در زعفرانیه برای یک خانه ۴۵۰ متری با چهار خواب، چهار مستر، لوکیشن تاپ، متریال برند، سازه بنام، مشاعات فول فعال، طبقات بالا، ویو، تراس، نقشه تفکیک شده، لابی و لابی من ۲۴ ساعته و … مبلغ سه میلیارد و ۵۰۰ تومان ودیعه و ماهیانه ۳۰ میلیون اجاره تعیین شده است. در الهیه یک آپارتمان ۳۵۰ متری سه خوابه، سوئیت مجزا، چهار مستر پلان تفکیک شده، آشپزخانه تمام فرنیش، متریال روز اروپا، پارکینگ سندی، لابی مجلل، به همراه لابی من و خدمه ۲۴ ساعته مبلغ ۲ میلیارد تومان ودیعه و ۷۰ میلیون تومان اجاره ماهیانه، آگهی شده است. یک آگهی دیگر نشان می‎دهد در شهرک غرب یک ویلای سه طبقه با استخر آبگرم و آب سرد و همه آپشن‌های فول با ودیعه ۲۰ میلیاردی و اجاره ۵۰ میلیون تومانی متقاضیان زیادی داشته و ظرف یک هفته اجاره رفته است.

نگاهی به قیمت اجاره مسکن در شهر تهران نشان می‌دهد اجاره‌بهای مسکن برخلاف گزارش‌های نهادهای دولتی به طور چشمگیری در سال ۱۳۹۸ رشد کرده است، به طوریکه با یک جستجوی کوتاه در وب‌سایت‌های ارائه‌دهنده آگهی به قیمت‌های چند میلیاردی برمیخوریم که در سال‌های گذشته قیمت خرید ملک بودند اما حالا به جای قیمت، به رهن و ودیعه تبدیل شده‌اند.  قابل ذکر است در چند سال اخیر که وب‌سایت‌های ارائه‌دهنده آگهی همچون دیوار و شیپور و… قدرت گرفته‌اند، بازار اجاره مسکن به یکی از بازارهای فاقد منطق و حساب‌ و کتاب تبدیل شده، چراکه در شرایط قبل از قدرت گرفتن این وب‌سایت‌ها این مشاوران املاک بودند که اجاره ملک را با چندین شاخص از جمله قیمت بنا، شرایط ساخت‌وساز و استحکام، شرایط استقرار در محله، امنیت درون‌محله‌ای، شرایط دسترسی‌ها و… تعیین می‌کردند اما حالا با قدرت گرفتن وب‌سایت‌های ارائه‌دهنده آگهی، به جز افراد سودجو، حتی برخی مشاوران املاک نیز قیمت‌ها را بدون هیچ منطق و حساب‌ و کتابی در این وب‌سایت‌ها ارائه می‌دهند. از چند ماه پیش که بازار خرید و فروش خانه در رکود به سر می‎برد، بازار اجاره به تدریج تحریک شد و تحقیقات میدانی از افزایش ۲۰ تا ۵۰ درصدی قیمت‌ها حکایت دارد. گزارش بانک مرکزی نیز نشان می‌دهد در تهران اجاره بها ۳۱ درصد بالا رفته است.

ضرورت کنترل تقاضای سوداگرانه در بازار مسکن

محمود دانشی، کارشناس مسکن

رهن های میلیاردی برای ساختمان هایی پرداخت می شود که در شمال شهر تهران قرار دارند. خانه های با متراژ بیشتر از ۲۰۰ متر به خاطر جایگاه ویژه ای که از نظر امکانات اجتماعی، آب و هوا، بافت شهری و نحوه معماری و چگونگی ساخت مسکن دارند با بهای بالایی به اجاره می روند. عموما این خانه های میلیاردی در مناطق یک، دو و سه تهران قرار دارند. باید توجه داشت که نرخ‌های نجومی اجاره مسکن در این دوره بیشتر به متراژهای بالا فارغ از سال ساخت، تعلق دارد که همواره بازار خود را حفظ می‌کنند.

برای حل مشکل افزایش قیمت‌ها و نوسانات بازار مسکن باید از ابزار مالیات بر عایدی سرمایه استفاده شود. این مالیات به صورت درصدی از افزایش قیمت معاملات املاک، در هنگام نقل و انتقال از فروشنده دریافت می‌شود و تنها تقاضاهای سوداگرانه را هدف قرار می‌دهد. در واقع سازوکارهای اخذ آن به‌گونه‌ای است که تقاضاهای مصرفی (خانه اصلی هر فرد) و خانه‌های نوساز معاف از مالیات مذکور می‌شوند. دولت می‌تواند تقاضای سوداگرانه در بازار را با استفاده از این ابزار، کنترل و سرمایه‌ها را به بخش تولید هدایت نماید و زمینه لازم برای کاهش قیمت مسکن را فراهم آورد. ئکاهش فعالیت‌های سوداگرانه در بازار مسکن سبب کاهش قیمت و افزایش توانمندی تقاضای مصرفی برای حضور در بازار مسکن ملکی می‌شود. در نهایت با واقعی شدن قیمت مسکن، شرایط مناسبی برای تقاضای مصرفی در بازار مسکن فراهم می‌شود و همین موضوع از تقاضای خانه‌های استیجاری می کاهد.

همچنین مطالعه کنید:

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از ۲۰۶ همت گذشت

به گزارش کسب و کار نیوز، این تسهیلات را ۹۵۱ هزار و ۱۲۷ نفر از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.