به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, قاسم جواد زاده با اشاره به اینکه در حال ایجاد زنجیره زیتون در استان هستیم، گفت: زنجیره زیتون باعث کاهش هزینهها و تسهیل در دسترسی به نهادهها، ارتقای دانش و فناوری تولید، توسعه بازارهای فروش و تأمین نیازهای مشترک مشتری و سلامت محصول خواهد شد.
وی با بیان اینکه در گیلان بیش از ۷۰ کارخانه فرآوری در حوزه زیتون دارد، افزود: این واحدها بیش از ۳۷ هزار تن مواد اولیه زیتون نیاز دارند.
جوادزاده ادامه داد: در حال حاضر کارخانه های فرآوری زیتون به اندازه نیاز در استان وجود دارد و به دنبال مدرن سازی برخی واحدهای فرآوری زیتونی هستیم که هنوز نوسازی نشده اند.
وی خاطرنشان کرد: مدرن سازی کارخانه های فرآوری زیتون موجب افزایش تنوع در تولیدات زیتون می شود و توسعه این امر ارزش افزوده بیشتری به زیتون کاران استان بر می گرداند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی گیلان گفت: رودبار یک برند معتبر برای زیتون رودبار است و آوازه کیفیت مطلوب این محصول در ایران و کشورهای خارجی نیز رسیده است.
وی تصریح کرد: افزایش کیفیت زیتون و توسعه تنوع تولید محصولات مختلف منجر به بازارپسندی بیشتر زیتون رودبار در بازارهای خارجی می شود.
جوادزاده ادامه داد: خوشبختانه سرمایه گذاران زیادی برای تنوع بخشی و فراوری زیتون در رودبار وجود دارد و اغلب این سرمایه گذاران بومی هستند.
وی افزود: با بررسی مصادیق و امکانسنجی صنایع جانبی مرتبط در حوزه زیتون شرایط و ضوابط استقرار زنجیره زیتون موردبررسی و ارزیابی قرار گرفت.
جوادزاده با اعلام اینکه در راستای ایجاد زنجیرههای یکپارچه، تأمین نیاز زیتون بازدیدهایی از کارخانههای فرآوری و روغنکشی زیتون شهرستان رودبار صورت گرفت، ادامه داد: ضمن بررسی مصادیق و امکانسنجی صنایع جانبی مرتبط در حوزه زیتون شرایط و ضوابط استقرار زنجیره زیتون موردبررسی و ارزیابی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه سلامت و بهداشتی تر شدن زیتون از دستاوردهای زنجیره زیتون خواهد بود، خاطرنشان کرد: در مرحله اول، دو زنجیره زیتون در سطح فرآوری و تولید زیتون شناسایی و هدفگذاری شد که مقدمات لازم جهت ایجاد آنها در دست اقدام است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی گیلان، تاکید کرد: این زنجیره در بخش زیتون بهعنوان اصلیترین حلقههای اتصال بین مصرفکنندهها و تولیدکنندهها (باغداران زیتون) خواهند بود.