به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از تسنیم، علی رستمپور، با بیان اینکه تا قبل از پایان شهریور ماه اسامی اصناف مشمول نصب سامانه فروش از قبیل کارتخوانهای مورد تأیید سازمان مالیاتی از سوی سازمان منتشر خواهد شد، گفت: این فهرست با توافق سازمان امور مالیاتی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین اتاق اصناف ایران تهیه خواهد شد.
بهگفته مدیرکل تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی گفت: تا زمان اتمام مباحث کارشناسی در سازمان مالیاتی نمیتوان بهطور قطعی اسامی اصناف مشمول نصب سامانه فروش را اعلام کرد.
رستمپور گفت: بر اساس ماده ۶ آییننامه اصلاحی تبصره (۲) ماده (۱۶۹) قانون مالیاتهای مستقیم، اشخاص مشمول مکلفند از ابتدای نخستین ماه بعد از تاریخ اخذ شماره شناسه سامانه صندوق فروش، نسبت به راهاندازی و بهرهبرداری از آن اقدام نمایند.
این مدیرکل سازمان مالیاتی گفت: الزام نصب کارتخوان در مطب پزشکان و… بر اساس قانون بودجه سال ۹۸ مصوب مجلس شورای اسلامی بوده و سایر اصناف بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۶۹ بایستی نسبت به نصب کارتخوان مورد تأیید یا سامانه فروش اقدام کنند.
رستمپور گفت: در اردیبهشت ماه امسال اصلاحیه آییننامه تبصره ۲ ماده ۱۶۹ مصوب هیات دولت از سوی سرپرست سازمان مالیاتی ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه مهلت اولیه برای ثبتنام پزشکان در طرح نصب سامانههای فروش ۲۳ مرداد ماه بوده است، گفت: بهدرخواست سازمان نظام پزشکی این مهلت تا پایان مرداد ماه امسال تمدید شده است اما این مهلت بار دیگر تمدید نمیشود.
این مقام سازمان مالیاتی گفت: فراخوانهایی که در اجرای ماده ۱۲۱ قانون برنامه پنجم توسعه اعلام شده بود با توجه به اصلاح آییننامه اجرایی ماده ۱۶۹ در اسفند ماه سال قبل، کنار رفته و فراخوانهای جدید تا پایان شهریور ماه ابلاغ خواهد شد.
گفتنی است؛ در سالهای ۹۲، ۹۳ و ۹۴ هرساله برای ۱۰ گروه و مجموعاً برای ۲۹ گروه فراخوان صادر شده بود و برخی اصناف برای استفاده از معافیت مالیاتی نیز اقدام به نصب صندوق فروشگاهی کرده بودند. لازم به ذکر است؛ در آن برهه با شکایت داروخانهداران فراخوان مربوطه از سوی دیوان عدالت اداری باطل شد. فهرست سایر مشاغل و حرف مشمول نصب و استفاده از سامانه صندوق فروش یا پایانه فروشگاهی بر اساس ماده (۳) آییننامه تبصره (۲) ماده (۱۶۹) قانون مالیاتهای مستقیم، با همکاری وزارت صمت و اتاق اصناف بهصورت تدریجی و بر اساس اولویت مشخص و مراتب حداکثر تا پایان شهریورماه هرسال از طریق درج در یکی از روزنامههای کثیرالانتشار و روزنامه رسمی کشور اعلام خواهد شد.
بر اساس آییننامه اصلاحی تبصره ۲ ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم، کلیه کارتخوانها یا دستگاههای پوزی که هویتی مالیاتی تأییدشده ندارند بعد از یک سال از ابلاغ قانون بایستی (توسط بانک مرکزی) قطع شوند، این در حالی است که هماکنون ۷ میلیون دستگاه پوز در کشور وجود دارد اما تعداد مؤدیان شناسنامهدار سازمان مالیاتی تفاوت چشمگیری با این عدد دارد. گفتنی است؛ آییننامه تبصره (۲) ماده (۱۶۹) قانون مالیاتهای مستقیم در اسفندماه سال گذشته (۱۳۹۷) با هدف تسهیل شرایط نصب و استفاده از سامانه صندوق فروش برای مشمولان فراخوانشده اصلاح گردید.
در این اصلاحیه دستگاههای کارتخوان بانکی بهعنوان تجهیزات مشابه سامانه صندوق فروش مورد پذیرش قرار گرفت و لذا سازمان امور مالیاتی میتواند گروههایی از صاحبان مشاغل را که صرفاً اطلاع از میزان فروش کالا یا درآمد ناشی از ارائه خدمات آنها برای تعیین میزان مالیات از کفایت لازم برخوردار است مکلف به استفاده از دستگاههای کارتخوان متصل به شبکه پرداخت بانکی نماید. این امر در صورت همکاری و همراهی کامل بانک مرکزی و شرکت شاپرک بهسرعت قابل پیادهسازی و اجرا خواهد بود.
لازم به ذکر است؛ خانی مدیرکل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی در همین رابطه گفته بود: سازمان امور مالیاتی بهسرعت بهسمت هوشمندسازی و استفاده از ابزار نوین حرکت میکند و در این زمینه از دو بانک اطلاعاتی شامل پایگاه دادههای اقتصادی و صندوقهای فروشگاهی بهره میبرد. برای بررسی و رصد فعالیتهای اقتصادی رسیدگی طیفی در دستور کار قرار دارد به این معنا که گروهی از فعالان اقتصادی در اولویت رسیدگی قرار میگیرند.