صفحه اصلی / اسلایدر / کلاهبرداری با پیش فروش خودرو
کلاهبرداری با پیش فروش خودرو

شگرد‌های خاص فروشندگان، دست مشتریان را از خودروها کوتاه کرده است

کلاهبرداری با پیش فروش خودرو

طی زمان های مختلف و با توجه به شرایط اقتصادی جوامع، کلاهبرداران و سودجویان، موارد پرطرفدار خرید و فروش در بین مردم را شناسایی کرده و روی همان موارد مانور داده و آن را اسباب سودجویی از افراد می کنند. طی سال های اخیر فضای مجازی و پتانسیل تبلیغات و سرعت سریع انتقال مطالب در آن، روند کاری را برای کلاهبرداران سهل تر و سریعتر نموده است.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، طی ماه‌های اخیر زمزمه تکمیل خودروهای ناقص و راهی شدن آنها به بازار باعث شده تا معاملات خودرو کاهش قابل توجهی پیدا کند و کمتر کسی حاضر به خرید خودرو آنهم در این شرایط باشد. البته آن دسته از افرادی که برای سود اقدام به خرید چندین خودرو کرده بودند هم در این اوضاع متضرر شده و خواهان فروش خودروها با قیمت‌های کمتر هستند، اما روند نزولی قیمت‌ها باعث شده تا اکثر خریداران دست از خرید کشیده و منتظر ثبات بازار باشند. البته با وجود رکود معاملات، افرادی هستند که با شگرد‌های خاص به دنبال گمراهی مشتریان و کسب سود می باشند. به گفته فعالان بازار برخی با راه اندازی شرکت های بی نام و نشان اعلام می‌کنند که خودرو را با ۲۰ میلیون تومان پیش پرداخت یک ماهه به مشتریان تحویل و حتی مابقی مبلغ را دو یا سه ساله دریافت می‌کنند اما در زمان تحویل خودرو خبری از ماشین نیست و مشتری با مراجعه به شرکت متوجه می شود که اصلاً شرکتی در کار نبوده و آنها با این شگرد پول افراد را گرفته و هیچ خودرویی ندارند.

فروشندگان خودرو به مردم پیشنهاد می کنند برای خرید به نمایشگاه‌های مجاز و دارای پروانه کسب مراجعه و خریدهای خود را از آنها انجام دهند در غیر این صورت درگیر فروشنده‌های متخلف شده و در نهایت خودرویی تحویل آنها نخواهد شد. علاوه بر این باید خریداران خودرو توجه کنند که در زمان فروش های اینترنتی نباید هزینه خودرو به حساب فرد واریز شود بلکه باید این مبالغ به حساب مستقیم شرکت خودروساز واریز شود تا ثبت نام آنها مورد تأیید شرکت ها باشد. در برخی از موارد مشتریان برای تحویل زودتر خودروها اقدام به واریز مبالغ به اسم اشخاص می کنند که این موضوع اصلا مورد تأیید نیست. نا گفته نماند اگر در آگهی ها مشتریان با فروش خودروهای داخلی آنهم با قیمت های پایین روبه رو می شوند بدانند که این موضوع اصلاً قابل قبول نبوده و به نوعی برای گمراهی افراد و دریافت هزینه های آنها برنامه ریزی شده است. علاوه بر این در فروش حواله نیز مردم باید دقت کنند در ازای چه مبلغی و چه حواله ای را خریداری می کنند، در برخی از موارد حواله ها ماهیت قانونی نداشته و فقط خریدار ضرر کرده است.

شرکت سازی برای کلاهبرداری از خریداران خودرو

کاظم افراسیابی، فعال بازار خودرو

مدتی است که به دلیل شرایط خاص اقتصادی و کاهش سود سپرده بانک ها، افراد رو به خرید برای بدست آوردن سود آورده اند که یکی از این موارد خرید و فروش خودرو می باشد. در این بین، کلاهبرداران  بازار داغ خرید و فروش خودرو را ورطه ای با قدرت مانور بسیار زیاد برای کلاهبرداری یافته اند و با شگردهای مختلف از افراد در این حوزه کلاهبرداری می نمایند. در بسیاری از مواردی که خودروها در بازار آزاد خرید و فروش می شوند شاهد کلاهبرداری های بسیاری بوده ایم که دست خریدار از خودرویی که پول آن را پرداخته است کوتاه می ماند. در بازار آزاد خرید و فروش خودرو علاوه بر اینکه دلالان یک خودرو را به چندین نفر می فروشند اتفاقات دیگری نیز می افتد. در بحث فروش خودرو به دلیل شرایط حساسی که در این رابطه شاهد آن هستیم، شرکت سازی های زیادی برای این موضوع ایجاد شده که افراد بی نام و نشان با جعل مجوزها و اقدامات غیرقانونی سعی دارند جیب مشتریان و خریداران را خالی کنند. در این رابطه لازم است تمهیدات مناسبی برای نظارت و پیگیری در بازار خودرو انجام گیرد.

افرادی که در این شرکت ها مشغول فعالیت هستند با ارایه حساب های شخصی به خریداران تمام مبالغ مرتبط با خرید خودرو را بدون تحویل خودرو برای خود می خواهند. اگر تخلفی در این بین وجود نداشته باشد باید حساب شرکت مربوطه برای دریافت مبلغ خودرو ارایه شود. خریداران بسیاری برای اینکه بتوانند در اوضاع نامناسب بازار، خودروی خود را زودتر و با شرایط بهتر تحویل بگیرند جذب این شرکت ها و افراد کلاهبردار می شوند. در بسیاری از موارد یک خودرو به چندین نفر فروخته شده و پول آن به حساب شخصی افراد مجهوال الحالی واریز شده است. به عبارت دیگر با توجه به اینکه در برخی از موارد قیمت خودروی ثبت نامی با قیمت آن در بازار آزاد بسیار متفاوت است، برخی کلاهبرداران با ثبت نام خودروهای جدید و لوکس و تبلیغات فروش حواله آن در فضای مجازی، از این فرصت استفاده و حواله خودرو را با قیمت بیش از قیمت ثبت نامی به افراد متعددی می فروشند. از آنجا که عموماً موعد تحویل این خودرو ها بین ۴۵ روز تا چند ماه است و اخیراً صلح در معامله برای برخی خودروهای پیش فروش شده وجود ندارد، کلاهبردار حواله خودرو را طی قراردادی صوری به چندین نفر می فروشد و سپس متواری می شود.

 

همچنین مطالعه کنید:

صدور دسته چک با ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.