به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از فارس، علی رهبری در مورد وضعیت همکاری سازمان ها و نهادهای مختلف برای تکمیل سامانه جامع یکپارچه سازی و نظارت بر فرآیند تجارت، گفت: وضعیت همکاری دستگاههای مختلف بهتر و تبادل اطلاعات سازمان ها و نهادهای مختلف برای تکمیل اطلاعات بیشتر شده است.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی افزود: به عنوان مثال در فرآیند صدور مجوز واردات با ۲۳ دستگاه مجوز دهنده بصورت الکترونیکی تبادل اطلاعات داریم و تمامی برگههای فیزیکی صدور مجوز حذف شده است.
* مقاومت نهادهای دولتی برای همکاری کمتر شده است
وی بیان داشت: برای راه اندازی و تکمیل سامانه جامع یکپارچه سازی و نظارت بر فرآیند تجارت مسئولان حاکمیتی از جمله رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور تاکید فراوانی داشته اند و پیگیریهای خوبی از سوی وزرا و مسئولان حاکمیتی انجام شده است و به همین دلیل مقاومت سازمان ها و نهادها کمتر شده است.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در پاسخ به این سوال که کدام سازمان ها و نهادها همکاری لازم را برای تکمیل این سامانه ندارند، گفت: وزیر ارتباطات در مورد این مساله بهتر میتوانند اظهار نظر کنند اما در مجموع مشکلات ما از سوی نهادها و سازمانهای دولتی کمتر است.
رهبری اظهار داشت: در مجموع این مشکلات برای تبادل اطلاعات از ناحیه قوه قضائیه، ناجا و نیروهای مسلح بیشتر است هر چند در خصوص این سازمان ها و نهادها هم به توفیقاتی رسیده ایم و تبادل اطلاعات اولیه صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: فکر می کنم با پیگیری ها و ارائه توضیحات بیشتر در مورد اینکه تبادل اطلاعات برای بهبود وضعیت کشور و کسب و کارها است حساسیتها هم برای تبادل اطلاعات بین قوه قضائیه، نیروهای مسلح و ناجا هم کمتر میشود.
رهبری بیان داشت: در مجموع مشکلات وجود دارد اما این مشکلات با برگزاری جلسات توجیهی حل می شود.
* تبادل اطلاعات با گمرک هنوز به پایداری نرسیده است
وی در پاسخ به این سوال که که وضعیت تبادل اطلاعات در سامانه جامع تجارت با گمرک چگونه است، گفت: هنوز تبادل اطلاعات ما با گمرک به پایداری کامل نرسیده است و حتی در برخی از زمینه ها هنوز شکل نگرفته است.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اظهار داشت: در فرآیند واردات در سامانه جامع تجارت تقریبا مشکلی با بانک مرکزی وجود ندارد اما با بیمه مرکزی هنوز یک مقدار مشکل وجود دارد؛ اگرچه در ۸ ماه گذشته شرایط بهتر شده است.
وی اظهار داشت: هنوز به اهدافمان در تکمیل سامانه جامع تجارت نرسیده ایم اما در مجموع پیشرفت ها نسبت به گذشته بهتر شده است.
* ۵ سرویس بین سامانه جامع تجارت و گمرک برقرار شد
رهبری در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم اینکه همکاری گمرک در تکمیل سامانه جامع تجارت دارای اهمیت است اما این سازمان همکاری کمتری دارد، گفت: بعضا نگرش های جزیره ای بین وزارتخانه ها وجود دارد البته در راستای تکمیل این سامانه توافقاتی با گمرک انجام شده و نزدیک ۵ سرویس هم بین سامانه و گمرک برقرار است، هر چند این وب سرویس ها پایدار نیست و در برخی مواقع قطعی وجود دارد.
وی افزود: اما در سامانه جامع تجارت با ۳۰ دستگاه دیگر تبادل اطلاعات پایدار داریم.
* سامانه جامع تجارت در بخش واردات ۱۰۰ درصد تکمیل شد
رئیس مرکزی توسعه تجارت الکترونیکی اظهار داشت: سامانه جامع تجارت تا حدود ۸۰ درصد تکمیل شده البته در بخش تجارت خارجی و بخش واردات ۱۰۰ درصد سامانه تکمیل است و بخش هایی از سامانه که مرتبط با صادرات است هنوز تکمیل نشده است.
وی با بیان اینکه در تجارت داخلی ارتباط بیشتری در سامانه جامع تجارت برقرار است، گفت: امیدواریم بزودی اتصال سامانه حمل و انبارش از قبیل موجودی انبار، قبض انبار و قبض بارنامه هم برقرار شود که البته در برخی کالاها مثل محمولههای نفتی و محمولههای دامی و بهداشت و خوراک دام این ارتباطات برقرار شده است.
رهبری افزود: هر چقدر دستگاه ها اطلاعات و داده هایی ورودی شان را در سامانه بیشتر قرار دهند و از پذیرش اسناد کاغذی خودداری کنند ما هم پیشرفت سریع تری در کار خواهیم داشت. باید کاغذ از متدولوژی اطلاعات بین دستگاه ها حذف شود و برگه الکترونیک ارائه شود؛ ضمن اینکه گام بعدی ما سیستمی کردن تصمیمات است.