به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، «مالک رحمتی» روز چهارشنبه در یک نشست خبری اظهار داشت: سال گذشته ۵۸۱ هزار تن سنگ فرآوری شده به ارزش ۱۴۴ میلیون دلار و یک میلیون تن سنگ کوپ (نیمه فرآوری) به ارزش ۱۶۱ میلیون دلار به مقاصد مربوطه راه یافت.
به گفته وی، آمارهای موجود بیانگر ظرفیت ۳۰ میلیون تنی ایران در بخش سنگهای ساختمانی است و سال گذشته با تولید ۱۳.۵ میلیون تن همچنان جایگاه خود را در میان ۵ کشور شاخص حفظ کرده ایم.
رحمتی ظرفیت ایران در زمینه سنگ فرآوری شده (کار شده) را ۱۸۰ میلیون مترمربع و تولید را حدود ۸۰ تا ۸۵ میلیون متر مربع عنوان کرد.
به گفته نایب رییس انجمن سنگ ایران، پارسال ۶۹ کشور متقاضی سنگ کار شده ایران بودند که عراق با ۲۶۹ هزار تن و امارات با ۱۰۱ هزاز تن بالغ بر ۶۵ درصد سنگ کار شده ایران را جذب کردند و در بخش سنگ کوپ (نیمه فراوری شده) چین با ۸۱۲ هزار تن و رقم ۱۴۰ میلیون دلار بیش از ۸۰ درصد صادرات در این زمینه را به خود اختصاص داد و هند، امارات و ایتالیا از جمله دیگر بازارهای کشورمان بودند.
رحمتی پیرامون شمار معادن سنگ کشور گفت: تعداد ۲ هزار و ۸۹ معدن سنگ ساختمانی دارای پروانه هستند که از این مجموعه یک هزار و ۲۰۰ معدن فعال و بقیه غیرفعال ثبت شده، اما در چارچوب طرح احیای معادن کوچک مقیاس با هماهنگی وزارت صنعت (شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران) قرار است امسال ۵۰ معدن کوچک سنگ احیا شود.
وزارت صنعت ستاد سنگ را فعال سازد
نایب رییس انجمن سنگ ایران در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا که دلیل تعطیلی جلسات ستاد سنگ را پرسید، گفت: ستاد مزبور در واقع شورای سیاستگذاری این بخش محسوب می شود و انتظار می رود با حضور وزیر صنعت فعالیت خود را برای رسیدگی به مشکلات اهل حرفه و در واقع بهره برداران معادن سنگ از سرگیرد.
وی اضافه کرد: مشکلات زیاد فعالان معادن سنگ به دلیل نبود مرجع رسیدگی باقی مانده و شروع به کار این ستاد، ضرورت جدی برای این بخش است.
یازدهمین نمایشگاه بین المللی سنگ
رحمتی در این نشست خبری از برپایی یازدهمین نمایشگاه بین المللی سنگدهای تزیینی، معدن، ماشین الات و تجهیزات مربوطه از ۱۸ تیرماه جاری خبر داد که فعالیت چهار روزه تا ۲۱ تیر خواهد داشت.
وی اضافه کرد: تعداد ۱۲۰ شرکت داخلی و خارجی در نمایشگاه امسال حضور دارند که شرکتهایی از ایتالیا، چین و ترکیه از جمله طرف های خارجی محسوب می شوند.
رحمتی گفت: محدودیت تخصیص فضا به شرکت های ایرانی از سوی شرکت نمایشگاه ها موجب شد برای تعداد ۸۳ شرکت ایرانی متقاضی حضور، امکان تخصیص فضا نداشته باشند و در واقع سه هزار متر مربع کمبود فضا وجود داشت و متولیان نمایشگاه، همزمانی با یک نمایشگاه دیگر را دلیل وجود این محدودیت اعلام کرده اند.
قرار است به دلیل شرایط تحریم و محدودیت برای حضور شرکت های خارجی در ایران، هیات های تجاری خارجی با حضور در تهران از این نمایشگاه بازدید به عمل آورند.
رحمتی توضیح داد: برپایی همایش معماری و سنگ با حضور شهردار تهران، زمینه ای را فراهم می کند تا درباره چگونگی بهره گیری از صنعت سنگ در معابر و مبلمان شهری و دیگر عرصه ها چاره اندیشی شود.
همچنین نشست های تخصصی برای اهل حرفه به منظور شناسایی راه ها و روش های نوین استفاده از سنگ اموزش یا باز آموزی شود.
انتظار می رود برپایی یازدهمین نمایشگاه بین المللی سنگ تهران فرصت بازاریابی و جستجوی سرمایه گذاری داخلی و خارجی در این بخش باشد.