به گزارش کسب و کار نیوز، رضا باقری اصل، «سلامت الکترونیک» را نیاز کشور برای ایجاد تحول در حوزه سلامت دانست و گفت: بحث سلامت یکی از خدمات پایهای دولتها تلقی میشود و بیشترین کاربری و دامنه فراگیری را در حوزه سرویسهای عمومی حوزه سلامت دارد. راهی جز پیمودن مسیر ریلگذاری شده در این حوزه نداریم. وی افزود: حوزه سلامت فقط مربوط به وزارت بهداشت و فقط محدود به بحث درمان نیست. حوزه سلامت از محیطزیست شروع میشود تا شیوه تعامل با محیطهای شهری. به تعبیری ۶۰ درصد تعاملات حوزه سلامت خارج از این بخش رقم میخورد. باقری اصل تأکید کرد: ما در دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات، نظام سلامت الکترونیک را در تحقق چند پروژه کلیدی میبینیم که در حقیقت با این چند پروژه زیربنایی، موضوع «سلامت الکترونیک» محقق میشود و به سمت دستیابی به اهداف مدنظر دولت و قانونگذار گام برداشته میشود. وی ادامه داد: تصور دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات این است که «آغاز فاز اول ورود و تکمیل اطلاعات» برای اجرایی شدن «پرونده الکترونیک سلامت» با اتصال زیرسامانههایی مثل سامانههای مراکز بهداشتی و همینطور اتصال آن با تأمین اجتماعی و سازمان غذا و دارو مهیا شده است.
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات گفت: پرونده الکترونیک سلامت در حال حاضر اجرایی میشود اما دادههایی که در اختیار مردم و هم مراکز درمانی قرار میگیرد نمیتواند منجر به تصمیم پزشکی شود؛ چون کامل نیست به همین خاطر هم در حال حاضر صرفاً جهت اطلاع محسوب میشود. البته این مسیری است که در حوزه تحول سلامت باید طی شود و راه دیگری غیر از آن نمیتوان متصور بود. وی درباره پروژه «نسخه الکترونیک» و اینکه این پروژه اکنون در چه مرحلهای قرار دارد نیز گفت: نسخهنویسی و نسخهپیچی ملموسترین بخش سلامت الکترونیک است. هدف غایی و نهایی نسخه الکترونیک حذف دفترچه بیمه است؛ یعنی وقتی دفترچه بیمه کاغذی نداشته باشیم میتوان به این نتیجه رسید که نسخه الکترونیک اجرایی شده است.
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات در ادامه درباره آخرین آمارها از اجرای سلامت الکترونیک در سطح کشور گفت: بنا بر گزارشی که اخیراً از وزارت بهداشت در اختیار گرفتهایم، در حوزه پرونده الکترونیک، هویت ۷۶ میلیون نفر به ثبت رسیده است که ۷۱ میلیون نفر از آنها تابهحال حداقل یکبار سرویس الکترونیک دریافت کردهاند. وی افزود: پروژه استحقاق سنجی هم در ۸ درصد از مراکز به اجرا درآمده است که همپوشانی بیمهها هم در این پروژه اعمال میشود که حدود ۴ و نیم میلیون همپوشانی مشاهده شده و ۲ و نیم میلیون همپوشانی رفع شده است. حدود ۲۷ میلیون نفر هم استحقاق سنجی شدهاند. در استحقاق سنجی هم استان گلستان پیشرو است که حدود ۹۶ درصد جمعیت این استان استحقاق سنجی شدهاند.
باقری اصل ادامه داد: در ۱۴۸ بیمارستان دولتی رسیدگی الکترونیک انجامگرفته است که به این آمار باید حدود ۸۰ بیمارستان تأمین اجتماعی را هم اضافه کرد در این بیمارستانها حدود ۳۷ هزار پرونده، رسیدگی الکترونیکی شدهاند که در شش استان پایلوت، استان مازندران در رسیدگی الکترونیک پیشرو است. وی تصریح کرد: در سرویسهای مربوط به نسخه الکترونیک هم حدود ۱۰۰۸ مطب و ۶۵۷ مرکز، حدود ۴۰۰ هزار تراکنش نسخه الکترونیک در شش استان پایلوت داشتند که آذربایجان شرقی در این زمینه پیشرو بوده است؛ بنابراین نسخه الکترونیک مربوط به بیمه سلامت ایرانیان در حال حاضر جاری و ساری است.