صفحه اصلی / اسلایدر / پیش بینی افزایش ۳۸ درصدی نرخ محصولات لبنی
پیش بینی افزایش ۳۸ درصدی نرخ محصولات لبنی

قیمت کارگروه قیمت گذاری در لبنیات رعایت نمی شود

پیش بینی افزایش ۳۸ درصدی نرخ محصولات لبنی

مواد لبنی در سبد غذایی خانوار‌ها نقش مهمی ایفا می‌کنند و از طرفی ارتباط مستقیمی نیز با سلامت جامعه دارند اما، در حالی که مواد لبنی باید با قیمت مناسب در دسترس همه قرار گیرد، اما در کشور قیمت این محصولات هرازگاهی با افزایش رو به رو می‌شود و روزبه روز سهم آن در سبد خانوار کوچک می‌شود.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، در همین زمینه دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: با وجود درخواست کارخانه های لبنی مبنی بر افزایش قیمت محصولات، تا کنون قیمت هیچ یک از اقلام تغییری نداشته است. رضا باکری از ثبات قیمت محصولات لبنی در بازار خبر داد و گفت: اگرچه کارخانه‌های لبنی و دامداران درخواست افزایش قیمت و بررسی بهای تمام شده فرآورده‌های لبنی و شیرخام را به ستاد تنظیم بازار دادند، اما تاکنون قیمت هیچ از یک اقلام تغییری نداشته است. وی افزود: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید و نوسان نرخ نهاده‌های دامی، دامداران نسبت به نرخ کنونی شیرخام انتقاداتی دارند، اما تا زمانیکه مصوبه جدید ستاد تنظیم بازار ابلاغ نشود، راه دیگری وجود ندارد. باکری ادامه داد: با توجه به افزایش بهای تمام شده شیرخام، انجمن طبق بهای تمام شده محصولات لبنی و نامه دامداران از ستاد تنظیم بازار خواست تا به هر میزانی که به نرخ شیرخام افزوده می‌شود، قیمت محصولات لبنی افزایش یابد. دبیر انجمن صنایع لبنی با اشاره به اینکه زمان مشخصی را برای افزایش قیمت محصولات لبنی در بازار نمی‌توان اعلام کرد، بیان کرد: با توجه به آنکه ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت پس از بررسی اسناد و مدارک و کارشناسی‌های لازم، نرخ مصوب را اعلام می‌کند، از این رو نمی‌توان با قطعیت گفت که از چه زمانی قیمت محصولات لبنی در بازار افزایش می‌یابد.

به گفته وی، با افزایش قیمت محصولات لبنی از سوی ستاد تنظیم بازار، کالا‌های گروه یک همچون شیر، ماست و پنیر شامل این مصوبه خواهند شد و استثنایی در این زمینه وجود ندارد. باکری با اشاره به اینکه شرایط صادرات محصولات لبنی تعریف چندانی ندارد، بیان کرد: با توجه به آنکه ۸۰ درصد محصولات لبنی به عراق صادر می‌شود، از این رو با مصوبه ممنوعیت واردات کالا از سوی عراق پیش بینی می‌شود که امسال میزان صادرات نسبت به سال گذشته کمتر خواهد بود. این مقام مسئول از ممنوعیت صادرات بستنی از ابتدای خرداد به عراق خبر داد و گفت: براین اساس حداقل ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون دلار ارز برای واردات این قلم حذف می‌شود. وی در پایان با بیان اینکه کارخانه‌های لبنی با مشکلات متعددی در تولید روبرو هستند، تصریح کرد: با توجه به افزایش هزینه دستمزد، انرژی، حمل و نقل، قیمت شیر خام و… پیش بینی می‌شود که حداقل ۳۷ تا ۳۸ درصد نرخ محصولات لبنی افزایش یابد.

مردم زیان کننده نهایی هستند

علی رجبی، رئیس اتحادیه فروشندگان لبنیات

مشکلات بازار لبنیات به موضوع شیر ختم نمی شود و مشکلاتی که در رابطه با شیر برای کارخانجات صنایع لبنی ایجاد شده تنها یکی از این مشکلات است. تامین هزینه هایی که در شرایط اقتصادی نامناسب به چندین برابر افزایش یافته و از طرفی دیگر بیمه و مالیات چاره ای جز این عملکرد را باقی نگذاشته اند. کارخانجات و فروشندگان صنایع لبنی هم به این شرایط معترض هستند و تنها مصرف کننده نیست که از این شرایط متضرر شده است. حمل و نقل یکی دیگر از مشکلاتی است که تولیدکنندگان و فروشندگان لبنیات با آن روبرو هستند. هزینه های حمل و نقل این محصولات از کارخانه تا مغازه و خرده فروشی ها افزایش زیادی داشته و کسی هم پاسخگوی چرایی این افزایش قیمت ها نیست. از طرفی دیگر این بخش گرانی خوراک دام را نیز دارد. بنابراین گرانی لبنیات به این دلیل هم می تواند باشد. همچنین این گرانی ها محصول بسیاری از عوامل دیگر از جمله گران شدن بطری ها و ظروف هم است. پس از ثبت سفارش و ارسال محصول با کشتی، متاسفانه این کالا تا مدت نامشخصی بر روی کشتی می ماند تا زمان اجازه تخلیه بر روی بارانداز و سپری شدن مراحل گمرگ برسد، ضمن اینکه هزینه خواب محصول تا انتقال بر روی کالا اضافه می شود که البته می تواند تغییرات زیادی را در قیمت کالا بگذارد.

هزینه های نگهداری دام به طور بی سابقه ای افزایش یافته و چاره ای برای دست اندکاران تولید لبنیات باقی نمانده است. اما این بهدان معنا نیست که هر شرکتی هر طور که بخواهد عمل کند. متاسفانه یک سری از شرکت ها قیمت کارگروه قیمت گذاری در لبنیات را رعایت نمی کنند که با جریمه کردن این شرکت ها مشکلات حل نخواهد شد. بلکه در این میان مردم زیان کننده نهایی هستند پس مسئولان باید جهت رفع مشکلات، نهایت همکاری را داشته باشند. جریمه دیگر نمی تواند راه حل درستی برای مقابله با گرانی ها باشد. باید متولیان امر با همکاری یکدیگر راه حلی مطمئن برای جلوگیری از ضررهای وارد شده به مردم داشته باشند. پیشنهادی که در این زمینه به کارگروه مربوطه ارائه شد این بود که همه افراد و بخش‌هایی که در این زنجیره دخیل هستند دور یک میز جمع شوند و یک سازوکاری فراهم کنند تا ثبات نرخ برای مدت زمان طولانی رقم بخورد.

همچنین مطالعه کنید:

شماره ۳۱۶۷ روزنامه کسب و کار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.